Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[PYTANIE/PROŚBA] ThaumCraft 2

DumbaS

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich ;)

Od niedawna gram na nowym modzie minecraft ThaumCraft, i wiem że trzeba tam mieć receptury. Można je mieć podobno na 2 sposoby, mianowicie: 1. samemu odkryć (i własnie nie wiem jak) tak więc prosił bym kogoś kto umie o wytłumaczenie, 2. zamienić pliki thaumcraft w save ale nie mogłem znaleźć strony na której ktoś dałby te pliki.

Tak więc PROSZĘ aby ktoś albo wytłumaczył by mi jak się robi albo podał pliki (od razu mówię żeby zrobił skan bo nie pobiorę) :)

PS. Bardziej wolałbym żeby ktoś wytłumaczył mi to i podał ewentualnie ss-y jak to się wszystko robi ;)

Dzięki.

@Edit: Sorry nie ten dział ;/ Pomyliłem się. Poproszę aby jakiś Moderator albo Administrator przeniósł go. I jeszcze raz przepraszam.

OWSLA-530x200.jpg

Opublikowano

Polecam ci mod RecipeBook masz tam recepturki

1356269146-U673085.png

Coming: Nieregulaminowa sygna. Max 200px.

Napiszę tylko jedno niech admin ogarnie innych modów tego forum ;)

REFRESH :D

Opublikowano

@up

to nie pomoże :P

@topic

Potrzebujesz ,,Quasetium"

Tam przy użyciu artefaktów oraz kartek papieru:

Najpierw odkrywasz fragment wiedzy

potem ponownie GO odkrywasz, dzięki czemu otrzymujesz teorię,

teorię ponownie odkrywasz ale 5 razy, wtedy dostajesz odkrycie, w którym zawarta jest receptura i opis danego itemu

76561198044975849.png

Best Member

Opublikowano
Polecam ci mod RecipeBook masz tam recepturki

Z tego co wiem to tylko daje craftowanie itemów typu kilof, łopata itp. (mam już coś takiego ale lepszą wersje ;> CraftGuide)

@up:

Mniej/więcej wytłumaczyłeś mi ale masz może jakiś filmik ?? :D

@Edit: Dobra oblukałem jeden filmik i koleś tam wszystko wytłumaczył ;) ale jeżeli ktoś chcę się czymś na ten temat (TchaumCraft2) pochwalić to poprosił bym o zostawienie na jakiś czas jeszcze tego tematu ;)

OWSLA-530x200.jpg

Opublikowano

Ogólnie zrozumiałem już to z odkrywaniem gorzej tylko z pewna sprawą :D bo do niektórych rzeczy jest potrzebny "Animated Piston" i nie mogę go odkryć :D i czy wgl jego się odkrywa ??

@Edit: A receptur i zwojów to już mam łącznie z 40 :D

OWSLA-530x200.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...