Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[DL] DzidPack v1.0 - mody do MInecraft 1.3.2

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 51
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Niestety przez Minecraft Forge, które potrzebne jest do działania modów które podaliście dużo modów odpadło. Dlatego postaram się zastąpić je podobnymi które będą współpracowały z Forge.

3nkC84v.gif

'I'm the one who knoks.'

Opublikowano

i jeszcze world downloader (pobiera światy z serwerów)

może jescze camera studio który nagrywa filmy z minecrafta

znalazłem też mod percy jackson

wojownik024_gameplay.png

Opublikowano

Niestety nie będę dodawał modów które potrzebują Minecraft Forge :( Miałem od samego początku z tym problemy, mody które wgrywałem nie działały poprawnie. Co myślicie o zrobieniu paczki na 1.3.1, a gdy wszystkie mody wyjdą już na 1.3.2 a Forge zostanie poprawione zrobi się paczkę na 1.3.2 ?? Kto zainteresowany paczką na 1.3.1 niech napisze to w komentarzu lub da like.

3nkC84v.gif

'I'm the one who knoks.'

Opublikowano

Proponuje Ci ściągnąć Versionchangera zmienić na 1.2.5 i do niej paczkę zrobić bo dużo ludzi ze względu na to że dopiero wyszedł 1.3.2 i że to nie był bardzo udany Up-Date to zostali przy 1.2.5 ;) Dam Ci kilka przykładowych modów które na pewno i sam ściągnę:

TchaumCraft 2 - Dodaje wiele nowych możliwości, artefakty, nowy rodzaj Enchantu

OptusFine - Zwiększa FPS-y, usuwa mgłę, dodaje nowe możliwości z opcjami

CraftingTable III - Dodaje stół który automatycznie tworzy przedmiot mając potrzebne przedmioty

CraftBuild - Dodaje książkę w której można zobaczyć crafting przedmiotów

ReisMiniMap - Dodaj mini-mapę, oraz możliwość zapisania miejsca

TwigliteFores - Dodaje nowy świat ( CiemnyLas ) w którym możemy znaleźć takie rzeczy jak zamki z bosami, labirynty, areny i kopce z ogromnymi złożami surowców

EquivalEntexchang2 - Dodaje nowe bronie, zbroje, możliwość naprawiania przedmiotów, magiczną sakiewkę z pojemnością 2 podwójnych skrzyneke , magiczna skrzynia w której można powielać przedmioty oraz wiele wiele innych

ExtraBiomesXL - Dodaje wiele nowych biomów takich jak ogromne lasy iglaste, kaniony, pustkowia oraz lasy wielokolorowe

Pam's Mod - Dodaje wiele nowych roślin uprawnych, możliwość rośnięcia owoców oraz innych rzeczy na drzewach

Mo'creatures - Dodaje wiele nowych zwierząt lądowych jak i morskich, nowe bronie, konie(na których można jeździć oraz odziewać je w zbroje z żelaza, złota, diamentu lub kryształu)i wiele innych

Mo' Creepers - Dodaje nowe creepery takie jak glowstone które po wybuchnięciu tworzą kule glowstona, mroczne które gaszą wszystkie światła w okolicy, lodowe które rozsiewają śnieg, ogniste podpalając wszystko przy nim, wodne tworzą chwilową fontannę wody, wyrzucające które podrzucają nas wysoko, ziemne tworzące kule z ziemi, odwracające które wokół siebie przewracają wszystko na drugą stronę oraz miłosny który kilka krotnie wybucha broniąc nas gdy go oswoimy.

To na razie tyle jeżeli coś jeszcze wpadnie mi do głowy napisze ;)

OWSLA-530x200.jpg

Opublikowano

Mam MVC i dzisiaj używałem go chyba 7 razy. Zobaczę jeśli chodzi o wersje 1.2.5, ponieważ gdy grałem na GPack'u lub BlowBox'ie po kilku minutach gry lagowało tak strasznie, że na 1 klocek wskakiwałbyś 5 minut. Może to wina któregoś z modów tam się znajdująch. jutro się zobaczy, teraz ma Update DzidPacka na v1.1 ale nie chce mi się teraz edytować tematu :D Jutro ok. 10 powinien być :D

3nkC84v.gif

'I'm the one who knoks.'

Opublikowano

Dla mnie nie ma znaczenia czy będzie to paczka na 1.3.1 czy na 1.3.2

Jaka będzie różnica między DzidPack 1.0 a DzudPack 1.1?

Opublikowano

Mody na razie będą te same + dodane 5 modów, w tym OptiFine. Możemy też zrobić tak że paczki będą na 1.3.2 i 1.2.5.

Jak już pisałem po zainstalowaniu Minecraft Forge z tych wszystkich modów z DzidPack v1.0 współpracowały tylko 2 :/ A po ściągnięciu ok 10 modów na Forge i poprawnym zainstalowaniu, krok po kroku z instrukcji działały tylko 2 a w 3 modach nie było tekstur :/ Za chwilę wrzucę link do DzidPack v1.1 :D

3nkC84v.gif

'I'm the one who knoks.'

Opublikowano

Kiedy będzie 1.2?

Usuń swoje save z .minecrafta bo dłużej się pobiera lub wrzuć jakąś ciekawą mapę.

Opublikowano

Jeśli dobrze pamiętam w tej wersji usunąłem save. Przed chwilą pomyślnie zainstalowałem Forge pod 1.2.5 i jeśli wszystko dalej pójdzie zgodnie z planem, na życzenie DumbaS'a powstanie paczka na 1.2.5.

3nkC84v.gif

'I'm the one who knoks.'

Opublikowano

Cóż za zaszczytu mi dostąpiłeś :D Ale pisz do mnie na GG to pomogę ci dodawać więcej modów ;)

OWSLA-530x200.jpg

Opublikowano

Dodo20091, mam wielką prośbę do Ciebie. Dobrze wiem, że wrzuciłeś takie i takie mody dlatego, że sam na nich grałeś i wiesz co i jak. Chciałbym się zapytać o kilka rzeczy, jeżeli jesteś łaskaw napisz mi na gg 5184160. Bardzo fajnie mi się na tej paczce gra i dzięki, że dałeś coś takiego tutaj :). Przyszła mi znów chęć na Minecraft'a.

518831445005751729602.png

Opublikowano

Proponuje Ci ściągnąć Versionchangera zmienić na 1.2.5 i do niej paczkę zrobić bo dużo ludzi ze względu na to że dopiero wyszedł 1.3.2 i że to nie był bardzo udany Up-Date to zostali przy 1.2.5 ;) Dam Ci kilka przykładowych modów które na pewno i sam ściągnę:

TchaumCraft 2 - Dodaje wiele nowych możliwości, artefakty, nowy rodzaj Enchantu

OptusFine - Zwiększa FPS-y, usuwa mgłę, dodaje nowe możliwości z opcjami

CraftingTable III - Dodaje stół który automatycznie tworzy przedmiot mając potrzebne przedmioty

CraftBuild - Dodaje książkę w której można zobaczyć crafting przedmiotów

ReisMiniMap - Dodaj mini-mapę, oraz możliwość zapisania miejsca

TwigliteFores - Dodaje nowy świat ( CiemnyLas ) w którym możemy znaleźć takie rzeczy jak zamki z bosami, labirynty, areny i kopce z ogromnymi złożami surowców

EquivalEntexchang2 - Dodaje nowe bronie, zbroje, możliwość naprawiania przedmiotów, magiczną sakiewkę z pojemnością 2 podwójnych skrzyneke , magiczna skrzynia w której można powielać przedmioty oraz wiele wiele innych

ExtraBiomesXL - Dodaje wiele nowych biomów takich jak ogromne lasy iglaste, kaniony, pustkowia oraz lasy wielokolorowe

Pam's Mod - Dodaje wiele nowych roślin uprawnych, możliwość rośnięcia owoców oraz innych rzeczy na drzewach

Mo'creatures - Dodaje wiele nowych zwierząt lądowych jak i morskich, nowe bronie, konie(na których można jeździć oraz odziewać je w zbroje z żelaza, złota, diamentu lub kryształu)i wiele innych

Mo' Creepers - Dodaje nowe creepery takie jak glowstone które po wybuchnięciu tworzą kule glowstona, mroczne które gaszą wszystkie światła w okolicy, lodowe które rozsiewają śnieg, ogniste podpalając wszystko przy nim, wodne tworzą chwilową fontannę wody, wyrzucające które podrzucają nas wysoko, ziemne tworzące kule z ziemi, odwracające które wokół siebie przewracają wszystko na drugą stronę oraz miłosny który kilka krotnie wybucha broniąc nas gdy go oswoimy.

To na razie tyle jeżeli coś jeszcze wpadnie mi do głowy napisze ;)

Lista tych modów przypomina mi solo huśka :P

Podłączam się, chciałbym taką paczkę na 1.2.5

Opublikowano

Wszystko idzie tak jak powinno iść :D W paczce na 1.2.5 nie znajdzie się niestety OptiFine ponieważ powoduje ono crash gry :( Wszystkie mody które podał DumbaS znajdą się w paczce oraz dużo więcej :D Paczka prawdopodobnie w poniedziałek lub wtorek.

3nkC84v.gif

'I'm the one who knoks.'

Opublikowano

Wszystko idzie tak jak powinno iść :D W paczce na 1.2.5 nie znajdzie się niestety OptiFine ponieważ powoduje ono crash gry :( Wszystkie mody które podał DumbaS znajdą się w paczce oraz dużo więcej :D Paczka prawdopodobnie w poniedziałek lub wtorek.

Nieee tylko nie dużo więcej bo bd miał 1fps :P

Udałoby ci się zrobić paczkę tylko z tymi modami które podał DumbaS ?

Opublikowano

Udało mi się tylko bez OptiFine, bo powoduje crash, nie wiem dla czego :/ Paczka ukaże się w poniedziałek.

3nkC84v.gif

'I'm the one who knoks.'

• 3 miesiące temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...