Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Komputer się resetuje w czasie gry.

KaRRamb4

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko. Mam problem. Opcje mam na najniższych ustawieniach, bo mam zintegrowaną karte. I tak mam 18 fpsow -.-. Ale nic, gram sobie gram inagle mi sie komp resetuje. Stalo mi sie tak juz 2 razy. W innych grach tez mi sie tak dzialo, podczssz gry. Wystarczylo ze zmienilem opcje na najnizsze i gra chodzila. Mysle ze to problem z chlodzeniem. Ale, niedawno wymienialem plyte glowna. Mam nowy ram itp. Przed wymiana plyty glownej, nic mi sie nie dzialo takiego. Normalnie gralem w LOL'a. Moglibyscie mi pomoc? :>. Mozliwe ze mi sie wentylek zepsul, ale jak to sprawdzic?

1369767914-U115053.png

Pomogłem? Daj LIKE ;)

Opublikowano

Przeczyc komputer.. chodzi mi o kurz w srodku ew. sprawdz dzialanie wentylatorow.. ew. wymien na nowe, napraw jak nie dziala. A jak masz pieniadze kup nowy komputer.

Opublikowano

Czyscilem komputer pare miesiecy temu. Wentylek, ostatnio nawalal. Jak sprawdzic czy dziala poprawnie? Nie bede kupowal komputer, bo kupywalem cala plyte glowna

1369767914-U115053.png

Pomogłem? Daj LIKE ;)

Opublikowano

Rozbierz go i sprawdz czy sie kreci a komputer nalepiej preczyszczac raz na 2 tygodnie (to jest moje zdanie).

Opublikowano

Slaby komp i tyle ;) Ja mam w grze 100 fps i smiga jak talala. Najlepszym wyjsciem bedzie kupic nowy komputer albo sobie go Sformatuj i oczysc w srodku ;)

Albicoolvod->Katatuki

d64cee27e8dd47f0bbd3738cee5a7cce.png

Opublikowano

@up

Mistrz mistrzów. Coś nie działa? Zrób formata, albo kup nowego kompa... -.-

Jak czyściłeś kompa parę miesięcy temu, to już przydałoby się zrobić to ponownie. Sprawdź temperatury, użyj CCleanera, może przeskanuj kompa jakiś antywirem?

Bóg to twoje sumienie

Opublikowano

siema.tez miałem podobny problem z wyłączaniem sie kompa.rozłożyłem drania na części i zauważyłem ze jeden pin w molexie od zasilania był luźny co powodowało spięcia.po naprawieniu go komp działa bez zarzutu tak wiec radze sprawdzić wszystkie molexy czy nie ma większych luzów.pozdro

ciasteczkOOwy.png

Opublikowano

Też tak kiedyś miałem i okazało się, że płyta główna była do wymiany. Nie znam się na tym zbytnio, ale brat mi mówił, że to były kondensatory po prostu zużyte, bo sprzęciwo stare :)

Gold Member

nvm

Opublikowano

Mowilem, ze plyta glowna jest nowa. Sciagne CCleanera, bo przyznam, ze dysk mam strasznie zawalony. Jak to nie zadziala, to go rozboiore, przeczyszcze i posprawdzam czy wentylek dziala

1369767914-U115053.png

Pomogłem? Daj LIKE ;)

Opublikowano

Najlepiej przeczyść jakimś sprężonym powietrzem radiator nad procesorem (tam zbiera sie w choooleereeee kurzu)

Ściągnij program Everest posprawdzaj temperatury i nam je podaj .

pZF9f.jpg

Nie wykonuję już żadnych zleceń graficznych!

Moje Tuty:

Opublikowano

LOL LOL LOL!. Nikt nie wspomniał, że jak kupił nową płytkę to przecież musiał proca przełożyć, może radiator nie odprowadza całej temperatury i się przegrzewa i komp sie wyłącza.Kup paste termo-przewodzącą (tania to całe 7 zł) nasmaruj cpu i sprawdź czy pomoże

Opublikowano

Za mało info. Nie wiem, czy komputer restartuje się z jakimś widocznym komunikatem (np. BSoD - bluescreen), czy robi to z niczego. Nikt nie wspomniał o tym, że może to być związane z syfem na komputerze.

Autor również nie powiedział, czy dzieje się to tylko podczas gry w Lola, jaką ma specyfikacje sprzętową etc. - W ciemno ciężko cokolwiek doradzić. Również podpinam się pod "odkurz komputer", "sprawdź temperatury" -> najlepiej podczas zwykłej, stabilnej pracy komputera, oraz w stresie (podczas intensywnego grania, lub po). Jeżeli masz problemy z temperaturami, postaraj się zamontować dodatkowe radiatory lub robić przerwy dla sprzętu co kilka rozgrywek (wyłączyć, przewietrzyć pokój, dać odetchnąć blaszakowi).

Pozdrawiam!

Pomogłem? Polub mój post :3

Opublikowano

LOL LOL LOL!. Nikt nie wspomniał, że jak kupił nową płytkę to przecież musiał proca przełożyć, może radiator nie odprowadza całej temperatury i się przegrzewa i komp sie wyłącza.Kup paste termo-przewodzącą (tania to całe 7 zł) nasmaruj cpu i sprawdź czy pomoże

Nie...

KaRRamb4 powiedź tylko że nie jesteś idiotą i nie wkładałeś starego proca do nowej płyty głównej...

pZF9f.jpg

Nie wykonuję już żadnych zleceń graficznych!

Moje Tuty:

Opublikowano

No trudno, żeby nie było procesora :D

Ja tam nie czyszcze nigdy kompa (zapewne w środku jest sporo kurzu) i jakoś działa normalnie, więc może pośrednio jest to jakiś problem, ale na pewno nie bezpośrednia przyczyna :)

Gold Member

nvm

Opublikowano

Plyte instalowal mi wujek, ktory sie na tym zna. Problem ustapil, kiedy zmienilem rozdzielczosc w grze i dalem ustawienia na najnizsze. FPS wzrosly do 30 i jak na razie jeszcze komp mi sie nie zresetowal.

A tak wygladaja moje temperatury, w normalnej pracy.

Plyta glowna: 35 stopni

Hitachi HDS721616PLA380: 41 stopni

Napiecie rdzenia procesora: 2.62V

1369767914-U115053.png

Pomogłem? Daj LIKE ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...