Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[DL] PluginFake

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Mam do zaprezentowania mój pierwszy plugin o nazwie "PluginFake". Fake - fałszywy, czyli wyświetla fałszywą listę pluginów. Listę można edytować, czyli ustawiać ilość, usuwać, dodawać, wyłączać, włączać, zmieniać nazwę, dodawać fałszywy plugin.

Pierwsze użycie:

Na początku musimy utworzyć całkowicie pusty plik w formacie .txt (czyli plik starego systemowego notatnika). W tym celu w folderze plugins klikamy PPM (prawym przyciskiem myszy) i wybieramy opcję Nowy->Folder (bo ten plik musi być w folderze). Gdy klikniemy, możemy wpisać nazwę folderu. Wpisujemy "PluginFake". Następnie wchodzimy do folderu i tworzymy plik notatnika (PPM, opcja nowy->Dokument tekstowy, jako nazwa podajemy "plugins.txt").

Komendy i permission:

(zrobiłbym tu tabelę, ale chyba nie da się)

/pl -pluginfake.list - Jeżeli gracz nie ma do tego permission, wyświetli mu się fałszywa lista. W przeciwnym przypadku zobaczy prawdziwą listę pluginów

/pl add [nazwa pluginu] - pluginfake.add - Dodaje nowy plugin do fałszywej listy

/pl delete [nazwa pluginu] - pluginfake.delete - Usuwa plugin z fałszywej listy

/pl disable [nazwa pluginu] - pluginfake.disable - Wyłącza fałszywy plugin (tzn. zmienia kolor na czerwony)

/pl enable [nazwa pluginu] - pluginfake.enable - Włącza fałszywy plugin (tylko zmienia kolor na zielony)

/pl rename [stara nazwa] [nowa nazwa] - pluginfake.rename - Zmienia nazwę pluginu

/pl help - pluginfake.help - Wyświetla ładną pomoc (po angielsku, ale nie używałem trudnego słownictwa)

/pl fakelist - pluginfake.fakelist - Wyświetla fałszywą listę (jeżeli jest permission, to wyświetli się fałszywa, ale tylko w /pl fakelist)

/pl reallist - pluginfake.reallist - Wyświetla prawdziwą listę

Moim zdaniem ta ostatnia komenda jest bezsensowna, bo wystarczy dać permission do pluginfake.list i napisać /pl i już ma prawdziwą listę. Ale zrobiłem tak, nwm czy komuś to się przyda.

Inny sposób edycji (bez komend):

W pliku plugins.txt możemy samemu edytować. Przykładowy plik:

nazwa pluginu: disable
kolejny plugin: enable
WorldEdoit: disable
AreYouStupid???: enable

Download:

http://dev.bukkit.or...mods/pluginfake

Skan?

Jak plugin jest na bukkitcie, to chyba musieli zrobić skan? Moim zdaniem do linków bukkita nie jest potrzebny skan. Mi wysłali 8 maili, że mam błędy w pluginie/opisie/kategorii/nazwie pluginu. Jak ktoś uważa, że brakuje skanu, to niech sobie poszuka skaner online pliku. Przykład: https://www.virustot...sis/1345660174/

Głosy:

Proszę, oceń, czy podoba ci się ten plugin:

yes.pngno.png

xD, kasia ma tyle napisanych wątków co ilość postów na forum. :)

Edit: TO WSZYSTKO JEST W 5,5 KB! (w wersji 1.5 jeszcze bardziej pomniejsze rozmiar i dam wsparcie dla komendy /plugins)

Opublikowano

@UP

Mi się przyda dla wścibskich ludzi co chcą wszystko wiedzieć :)

A to lepsze niż po prostu zablokować dostęp :D

@Top

Nie jest to twoje.

Kiedyś to były czasy. Teraz już nie ma czasów...

Opublikowano

To nie Twój plugin, zresztą komu to niby jest potrzebne i do czego?

To jest mojego autorstwa plugin. Nawet zrobiłem takie same głosowanie jak na dev.bukkit.org. Chcesz dowód? Wyśle ci wiadomość pw na dev.bukkit.org. Daj mi twój nick na bukkitcie i dostaniesz wiadomość.

@Edit: dopiero teraz ta wiadomość przyszła

Opublikowano

No, ale można fajnie się z tym pobawić z graczami. Np.

Plugins(1): Kopytko

Niedługo dam kolejny plugin na warpy. Ale te warpy będą o wiele ciekawsze niż z essentials. Nie będzie /warp [nazwa warpu] tylko /[nazwa warpu]. Np. piszesz /sklep i tepa cię na sklep i obsługa powitalnej wiadomości z kolorami!

Opublikowano

sensus12 za bardzo nie znam sie na FileReader itp. Dlatego dobrze nawet, ze jest tak. Bo w pierwszej wersji to nie mozna bylo wcale tego ustawiac

moze uda mi sie zrobic to. macie jakies pomysly, zeby cos dodac?

Opublikowano

Wiem, że mkdir() tworzy katalog. Czyli w onEnable wpisać mkdir(getDataFolder)) i utworzy folder, więc to zrobie, ale problem jak utworzyć w javie nowy plik?

Opublikowano

Ja ten plugin robiłem dla kingdomcraft.csrv.pl ale jak mnie wywaliliście (chodzi o alanapl3 i samuelixa), Alanpl3 robi dużo tłumaczeń (tzn. sposobów, jak używać polskiej wersji). Obecnie robie plugin na warpy. Zara dam z dropboxa, a potem przetłumacze na angielski.

Link do wersji polskiej (dropbox.com): http://db.tt/a4zzikF3

Skan: https://www.virustotal.com/url/106da0dff6c81555a8dceb5ec5482c4ab641142bf64ae868637f1d2b57df0e89/analysis/1345907229/

Kurde, musze dać plik na inny hosting, bo jeden skaner wykrywa, że strona próbuje pobrać plik. Zaraz dam na inny hosting, gdzie nie powinno być takich problemów.

Ale zrobiłem upload file i skan: https://www.virustotal.com/file/90174fa889050b79c39d42600953445bc7be169b30e3f8afc1280ef89a620a70/analysis/

Jak ktoś uważa to za złośliwe, to niech tylko pobierze ten plik i zeskanuje swoim skanerem i onlie virustotal.com, który obsługuje upload ile

To jest wersja polska dla użytkowników. Na bukkitcie dam tylko wersje angielską. Dam inny temat, gdzie opiszę. "/ustawwarp [nazwa warpu]" ustawia warp (permission: warp.ustawwarp). Napiszę w innym temacie to.

• 7 miesięcy temu...
  • 1 miesiąc temu...
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

Całkiem niezłe :P Świetnie będzie wyglądać z Trollią :ninja:

Poszukuję programistów java do dużego projektu (nowy tryb gry oraz kilka innych ciekawych pomysłów) - kontakt poprzez pw na forum, tam podam ewentualnie inne sposoby kontaktu.

~ErroR 69 - Brain Not Found

Opublikowano

@up Mógłbyś podać szczegóły? Po tak krótkiej wypowiedzi nie jestem w stanie określić, co jest przyczyną. Być może jest nieodpowiednia konfiguracja z twojej strony. Gdy testowałem, u mnie działało bez problemów. Dlatego podaj na PW szczegóły, takie jak: zainstalowane pluginy, konsola, wersja bukkita i PluginFake.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...