Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Serwer dedykowany lagi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema. Posiadam swój server dedykowy(SURVIVAL+GILDIE) na hostingu ownserver.pl kupiłem server 15slot i nie było zbytnie lagów , a gdy dokupiłem 5slotów i mam teraz server 20slot i są straszne lagi , a gdy server jest full to nic nie można robić co zrobić ?? , pozostało mi jeszcze 5dni do oplaty , to gdy opłace to bedą mniejsze lagi czy co??. Prosze o szczegóły co zrobić żeby nie było lagów.

Tu podam moją liste pluginów ( może jak macie jakieś paczke pluginów na 1.3.1/1.3.2 na SURVIVAL+GILDIE to prosze o podanie)

1.AntiCheat

2.AntiReload

3.Authme

4.AutoMessage

5.EssentialsChat

6.Essentials

7.EssentialsSpawn

8.Factions

9.modifyworld

10.NoLagg

11.NoPl-on blokuje /plugins.

12.OpenInv

13.PermissionsEx

14.Reservations

15.WorldEdit

16.WorldGuard

17.WorldSaver

Opublikowano

@upXper ale ja nie mam Francuskiego , tylko Polski który 2.50 za slot a 1.50 za slot w francji.

a i jest problem , właśnie chciałem iść na inna strone i kupić , ale aktualnie na stronie owncraft mam ponad 50zl i szkoda mi troche tego.

Opublikowano

hym no to na początek usuń tego nolagga bo tylko ci lagi robi

a po 2 zgłoś to administracji przy tak małej ilości pluginów nie powinno być lagów

Opublikowano

Usuń Nolag - bardziej zamula

Usuń OpenINV - wystarczy że masz essentials, i komenda /invsee robi tak samo jak plugin OpenINV :). Powinno dodać troszke fpsów serwerowi i lagi zmniejszyć.

Jeśli masz w panelu wbudowane takie coś "Automatycznie zapisuj świat po .....s" usuń auto saver, nie wiem jak jest na own serwer bo na mineserv masz takie coś ;)

Opublikowano

Usuń WorlSavera, jest zbędny, chyba, że naprawdę często zabijasz serwer, bo przy zwykłym zamykaniu nic złego się nie dzieje. Ja odradzam.

| Pijawka I | Pijawka II | Pijawka III | MPC User I | MPC User II | MPC User III | MPC Member | MPC Member II | ProUser | MPC Member III | MPC Team | Postmaker | Postwriter |

Opublikowano

ok zrobie tak jak mówicie może pomoże , a jak nie to napisze więc zostancie na temacie.

powiem ze są lagi , a i jakieś są bugi ze jak ktoś bije w potwora/zwierzęta to nie dostawają obrażeń xD troche dziwne to jest , a ja jako właściciel to ja moge.

Opublikowano

1. Usuń AntiReload

2. Usuń NoPL (wystarczy, że zablokujesz bukkit.command.plugins)

3. Usuń OpenInv - masz essentials

4. Usuń WorldSaver - pisz /save-all - zapisuje pozycje graczy, ekwipunki i all swiaty

5. Nwm co to Reservations, ale usuń to

Opublikowano

5. Nwm co to Reservations, ale usuń to

reservation to jak sama nazwa mówi rezerwacja czyli rezerwacja slota dla danej grupy lub gracza ;)

wątpię żeby reservation lagował ale no można usunąć

Opublikowano

1. Usuń NoPL

2. Usuń OpenInv

3. Usuń WorldSaver

4. Usuń Reservations

Nie wiem czy to pomoże ale chyba są nie potrzebne!!!

Mówisz że masz 20 slot i 20 graczy siedzi a ile dali ci RAM na serwer ???

Opublikowano

no własnie tak się czasami zdarza że dają za mało ramu i potem jest jazda :D niech po prostu napisze do pomocy technicznej

Opublikowano

Maja jakiś problem , bo jak wysyłam do nich wiadomość to pisze ze nie została wysłana, a jak usune noPL to jakie jest permissions do tego??? rezervations nie usune bo się przydaje.

i AntiReload tez sie przydaje , jak jest wojna czy coś to kazdy ucieka jak ktos go bije i to jest przydatne.

Opublikowano

Aha to usuń

1. Usuń NoPL

2. Usuń OpenInv

3. Usuń WorldSaver

Do NoPL nie ma permissions bo to blokuje tylko komende /pl

tak jak i do WorldSaver :]

Opublikowano

zadna. zapoznaj sie z moim pluginem PluginFake, a jezeli tak mocno laguje male pluginy, to zablokuj permission do "bukkit.command.plugins". Moim zdaniem nie jest to problem

Reload to sobie mozesz zrobic przez /save-all i /stop a potem wlaczyc serwa, wiec to nie jest zaden problem.

Opublikowano

to jaka jest blokada zeby zablokować ./plugins

Znajdź plik bukkit.yml i dodaj do niego taką linijkę

aliases:

plugins: []

Wtedy nikt nie będzie mógł używać komendy /plugins

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano

Prosze o pomoc mam taki problem jak wchodze na serwer to mam tekiego mocnego laga nic nie moge robic zrobilem Force Update zrobilem reinstal Java i to tylko na 1 serwerze na innych serwerach tego nie mam prosze o pomoc

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...