Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

STARAM SIE?  

15 użytkowników zagłosowało

1. 1. sonda jest niezobowiozuj?ca

• TAK
      10
    • Byle jak
      2
    • Nie
      4

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Od momentu pierwszego loginu do silka chyba każdy zadaje sobie to pytanie kiedy będzie jego konto okradzione. I każdy chyba sobie zadaje to pytanie jak to możliwe ze zostałem okradziony. Postaram się opisać co ja robię i co słyszałem o zabezpieczeniu swojego konta;

1. Chyba wszyscy słyszeli o "keyloger" dziadostwo może się przyczepić do wszystkiego w momencie pobierania plików z sieci.Najczęściej P2P. Dobrą radą jest mieć licencjonowany antywirus z najnowszymi aktualizacjami ewentualnie wyszukać jakiegoś darmowego.

2. IP wszyscy wiemy (chyba), że każdy komputer ma swój adres IP poprzez niego tak samo można się włamać do kompa i podrzucić (zgniłe jajo) wiec do tego przyda nam się:

a)firewall

b)program do przekierowania IP

c)program szyfrujący IP

3. NIE ROZDAWAĆ NA LEWO I PRAWO SWOICH PASÓW (ja nikomu nie podaje)

4.Kupowanie silków przez osoby 2gie tak samo ryzykowne ponieważ można się spodziewać że ktoś zmieni na pasy

5.Auto party niby bezpieczne ale nie dołączając się do nieznajomych lepiej podłącz sie za pomocą tabeli "party matching"

albo stworzyć swoje PT

6.Stall poza obrębem miasta (prawdopodobnie w momencie jak jest się w stallu a ktoś jeszcze go nie otworzył i zrobi to jak ty będziesz )

7.Zmiana pasów na koncie co najmniej po każdej aktualizacji (np. w razie roolback )

8.Jeśli używasz bota zkopiuj sobie silka na inną partycje do ukrytego i zaszyfrowanego folderu i zostaw sobie tylko skróty w pasku start

9.Są programy które przy nieautoryzowanej próbie połączenia z siecią automatycznie wyłączają komputer

10. Skanować nawet oryginalny instalator (sam trafiłem na keylogera z oryginalnej strony silka korzystając z mirriora)

11. Windows niestety sam w sobie może być łatwy do obejścia wystarczy ze podeślesz plik do zdalnego sterowania i widzisz co się dzieje na innym kompie a taki plik jest niewidoczny dla antywira ponieważ jest integralną cześcią systemu dlatego radzę wejść w usługi i wyłączyć obsługę zdalnego sterowania taka opcja znajduje się w Narzędziu konfiguracji Windows

12.Programy informujące o tym ile czasu spędziłeś na graniu w silka pokazują konta graczy bardzo aktywnych i takie konta są bardziej zagrożone dlatego że po takiej informacji można się domyśleć co może być na koncie -wysoki lvl -drogie itemy -gold. Rada nie instalujcie takich programów.

13. Joymax daje nam możliwość wpisania 12cyfrowego hasła wiec dobrze jest taką możliwość wykorzystać starając się wpisać w nim na przemian cyfry i litery Np. (q7w8e9r4as5d) wpisując np.(czesiek1982) jest łatwiej takie złąmac

14.Niektóre ze stron z pocztą dają możliwość przekierowania przysłanych @meil na inne konto jest to dobry sposób jeśli dostajesz informacje na pocztę jak zapomnisz hasła taki list jest automatycznie przekierowany na inne konto pocztowe i w momencie próby wyciągnięcia pasów za pomocą meila jesteś bezpieczny bo z konta podanego w silku przerzuca na inne konto

Będę dopisywał następne podpunkty jak mi się jeszcze coś przypomni.

Informuje, że to są tylko spekulacje i częściowe przypuszczenia.

Sam w większości używam takiej ochrony i jestem zadowolony ponieważ jak do tej pory nie okradziono mnie (nie znam dnia ani godziny)

Nie jestem informatykiem żeby wiedzieć wszystko wiec nie miejcie jakichkolwiek aluzji względem tego co pisze i nie piszcie że (ty k** to się nie znasz) Chcę pomóc i dzielę się moimi spostrzeżeniami.

Życzę szerokiego jedwabnego szlaku.

Ciekawe i przydatne oceń mnie...najlepiej na 5 ;)

Opublikowano

hehe fajnie fajnie ale zmiana psów co aktualizacje nie jest konieczne

zzy9.jpg

29456.jpg

Silkroad= zeus GOKUxXPLxX:70lv Titan= Xx_FokuS_xX:55lv RuSRO=? Metin2= EwenementJP:78lv

• "Nigdy nie kłuć się z idiotą, nie warto, najpierw sprowadzi cie do swojego poziomu,
    a później pobije doświadczeniem"
  • "Gdyby po ziemi stąpały ideały... Gdyby czyn był godny chwały... Gdyby wielkie nominały
    każdą kieszeń oblężały..."

Opublikowano

Sam dawałem poradnik jak się uchronić przed key'em ;D

ale nie powiem dobry poradnik napewno się innym przyda

*SYGNATURA KTÓRA BĘDZIE ODPOWIADAĆ MAJKELOWI*

Opublikowano
hehe fajnie fajnie ale zmiana psów co aktualizacje nie jest konieczne

Tak jak napisałem nic nie jest z tego konieczne. Piszę co zrobić aby zwiększyć bezpieczeństwo konta, co do zmiany pomyśl jeśli miałeś np. okradzione konto ktoś na pewno będzie się starał to jeszcze raz zrobić, wiec im częściej zmieniać pasy tym samym zmniejszasz szansę na trafienie na ten aktualny.

Opublikowano

lol.. ja sie ochraniam przed keyem nowa technologia XXI w. jaka jest SpyBot...

Pierwsze slysze ze jak ci ktos da invita do pt to moze ci schakowac postac own3d..

^^

sygna1o.jpg

Opublikowano

@UP

ja słyszałem o haku przez pt

zzy9.jpg

29456.jpg

Silkroad= zeus GOKUxXPLxX:70lv Titan= Xx_FokuS_xX:55lv RuSRO=? Metin2= EwenementJP:78lv

• "Nigdy nie kłuć się z idiotą, nie warto, najpierw sprowadzi cie do swojego poziomu,
  • "Gdyby po ziemi stąpały ideały... Gdyby czyn był godny chwały... Gdyby wielkie nominały

Opublikowano
@UP

ja słyszałem o haku przez pt

Słyszeć to każdy może. Gram w silka 3,5 roku, korzystam z pt i jakoś nikt mnie, ani nikogo z graczy, z którymi grałem nie okradł z konta. To są po prostu bzdety...

@down

choćby był tym mega hakerem to i tak jest niewykonalne.

Jakiś ludź usunął...

Opublikowano

@2up

to tyko spekulacje, poprzez invite PT nic Ci gościu nie wysyła, tym samym nie może Cię shackować, chyba że byłby to jakiś mega hacker, to złamał by kody joymaxu i wiedział do jakiego IP daje trade i przez to by hacknął, ale tacy hackerzy się w takie rzeczy nie bawią, jakby coś takiego potrafił to by JOYMAX tak zrobił, że lala ;D

Opublikowano

myślę ze to co napisałeś pewnie każdy wie dawać pasy na lewo i prawo xD to mnie rozbroiło proste ze takie coś wyklucza kogoś z osób myślących

SILKROAD online jest grą dla botów

silkroad sprzyja boterom

Santetsu.png

WYFARMIONE 1,351,000/1,000,000 SP

Opublikowano

heh ja tak już pare razy miałem że jakiś nooobek slow lv podał mi pasy a wiec to jest całkiem możliwe

zzy9.jpg

29456.jpg

Opublikowano
@2up

to tyko spekulacje, poprzez invite PT nic Ci gościu nie wysyła, tym samym nie może Cię shackować, chyba że byłby to jakiś mega hacker, to złamał by kody joymaxu i wiedział do jakiego IP daje trade i przez to by hacknął, ale tacy hackerzy się w takie rzeczy nie bawią, jakby coś takiego potrafił to by JOYMAX tak zrobił, że lala ;D

Mega hacker który włamałby się do gaymaxu, raczej skopiował by dane do kont z bazy niż bawić się w takie bzdety :P

vinners.png

Flash xbox 360 do najnowszej wersji iXtreme LT + 2.0 w Bartoszycach

Wszystkie napędy tylko w wersji PHAT

Info na PW lub GG

Opublikowano

tak jak pisałem może mamy XXIw ale niestety nie każdy ma secesyjny łeb żeby myśleć postmodernistycznie tięc tak jak na samym dole napisałem to są tylko spekulacje więc nikt nie potwierdzi ani nie zaprzeczy

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...