Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komp do streama.

Madziaa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Odrazu do sedna. Dowiedzialam sie ze na streamach mozna zarobic niezla kase i cos bym chciala dorobic do nowego moto, tylko nie wiem czy probowac z tym kompem.

Procek: Intel Core I7-990X

Karta: Sapphire HD 7870

Ram: 16GB

Internet:

Download: ok. 10-15mb/s

Upload: 5mb/s

Pozdrawiam Madziaa

Opublikowano

@2up Ducati panigale 1198s tricolora

@up 2514 elo + team pelen funu jokow faili itp. wystrczy?

Opublikowano

Wystarczy. Jako że jesteś dziewczyną to wiele nerdów będzie Ciebie oglądać, jeśli się nie wstydzisz to dodaj kamerkę tak jak topowi streamerrzy. Skoro jest śmiesznie na waszym vencie myślę że możesz pumyśleć o karierze streamerki :D

pc_sgt.Hobbit.png
Opublikowano

Kamere mam juz przygotowana... Ale zupelnie nie wiem jak sie streamem poslugiwac .. wiec musze sie nauczyc...

Moze ktos by dal rady np. jak sie zachowywac o czym nie gadac itp.

Opublikowano

Zachowuj się naturalnie. Tak jakby nie było kamery, jakbyś nie streamowała. Rozmawiajcie jak zawsze ;p Nie możecie być że tak powiem zmuleni. Niech w tle nie za głośno leci jakaś muzyczka. Pooglądaj sobie chociażby Ocelote'a. Wg. mnie jest on jednym z najlepszych streamerów, jak nie najlepszym. Ludzie mówią, że może Oce nie jest pro, ale jego osobowość, miłość do fanów przyciąga ich na streama :)

nf5l38.jpg
Opublikowano

Użyj programu Xsplit, tak poza tym nie zarobisz nic jak nie będziesz mieć partnera, np. na twitchu, czyli musisz średnio nagrywać 3 razy w tygodniu i mieć jakieś 1k widzów + muszą oglądać reklamy, czyli jeżeli 80% osób ma adblocka to nic z tego nie będzie.

fe7afd2c01dc5fe025c76fe9bf8c0b0e.jpeg
4to7r2K.png

Opublikowano

oce jest na prawdę świetny, poznałem go na ECC Poland i się nie dziwię, że ma tyle widzów. zawsze przydaje się wyrobić sobie wizerunek, np. ocelote - wszystko emocjonalnie, dyrus - śpiący/zmęczony

przydałaby się jakaś reklama chociażby na MPC, wtedy trochę widzów nabijesz :D będąc dziewczyną mając 2,5k elo będziesz miała na luzie 500 widzów, jak tylko ludzie znajdą twojego streama ^^ ostatnio widziałem 1,5k elo dziewczynę mającą 1000 widzów, więc to raczej nie problem tylko kwestia czasu ^^

Opublikowano

Użyj programu Xsplit, tak poza tym nie zarobisz nic jak nie będziesz mieć partnera, np. na twitchu, czyli musisz średnio nagrywać 3 razy w tygodniu i mieć jakieś 1k widzów + muszą oglądać reklamy, czyli jeżeli 80% osób ma adblocka to nic z tego nie będzie.

Hehe, 1k widzów, zobacz ile legendy tej gry mają osób na streamach.

Btw, 1k widzów = 3$ za rozgrywkę :]

Język Angielski to podstawa.

Opublikowano

Gbob zdobyl slawe carrujac udyrem na turnieju lola warmogi, buty i item taki z sercem nie pamietam nazwy co pozwalalo mu nonstop spamowac skillami,(pozniej ten item usuneli bo byl zbyt op) potem riot go wypromowal i do dzis jest kompendium wiedzy o lolu, daje rady i ma dobre radio, dobra muza to podstawa nie ma jakiegos super skilla ale ludzie go ogladaj ze wzgl na rady, radio atmosfere

@topic Musisz plynnie gadac po angielsku i ktos cie musi wypromowac jakies radio, muza, poprostu wylac to co wiesz, umiesz o lolu na streama no nie ma innej rady

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

aha... czyli mam pierdzielic po angielsku??.. No dobra umiem ale moj team to watpie ze wszyscy umia sie nim poslugiwac w mowie zwyczajnej zeby sobie pogadac.... i nigdy nie ogladalam Ocelota.. jak juz tylko Gimper bo tam jest taki slodziachny jego kolega.

Opublikowano

I starajcie się opisywać co będziecie robić, dlaczego itp. (dlatego delay się przyda B))

@up Nie musicie rozmawiać po angielsku. Ograniczać możecie się do ang. nazw itemów itp

nf5l38.jpg
Pasjonat
Opublikowano

Nie musisz mówić po angielsku, shushei na streamie też gada po polsku i ma dużo widzów.

.

Opublikowano

Nadmieńmy tylko, że Shushei to jeden z topowych graczy, który był w teamie Fnatic, więc... No cóż. Dodatkowo mówi on po angielsku, po polsku zwraca się tylko do kogoś z TSa lub gdy ktoś wejdzie mu do pokoju.

Żeby zdobyć widzów trzeba kręcić non stop, kilka godzin dziennie, wtedy może znajdą się jakieś nerdy, którzy będą Cię oglądać.

Opublikowano

Kamere mam juz przygotowana... Ale zupelnie nie wiem jak sie streamem poslugiwac .. wiec musze sie nauczyc...

Twoim najważniejszym celem na sam początek jest zachęcenie widzów aby od pierwszego stream'a się tobą zajarali. Przygotuj trailer na youtube, fanpage na facebook'u i poleciłbym Ci kupić z trzy razy RP'ki po 20 złotych. Wnet przygotuj jakiś konkurs na pierwszego stream'a i pod jego koniec zadaj pytania, trzy najlepiej odpowiadające osoby otrzymają nagrody - uwierz wielu się tym zajara i będzie Cię oglądać.

To niestety nie znaczy że będziesz przez nich oglądana ponownie. Musisz ich zainteresować, czyli podstawa to dobra gra, musisz wygrywać lub grać tak aby zachwycać młodych widzów. A o czym gadać? Cały czas nawiązuj do gry, staraj się ją ciekawie opisać i od czasu do czasu zacznij pogawędkę o czymś innym niż o samym meczu. Przed stream'em przygotuj sobie kilka tematów które wprowadzisz w trakcie cichych chwil.

Nagrywaj każdego dnia najlepiej mów w obcym języku jak wspomniał Menster, ale pierw radzę Ci zdobyć widzów wśród rodaków.

rmklpmotoxqn.png

Opublikowano

@up

dobrze zrozumiałem, że ona i jej cały team ma napierdalać po angielsku?

A co, myślisz ,że ktoś z poza Polski będzie oglądał streama po polsku?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...