Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Edycja MC.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam małe pytanie. Mam słaby komputer, a MC chciałbym tylko do redstone. Tak więc planuje usunąć niepotrzebne bloki zostawiając tylko redstone dust, redstone torch, pistony, wełne, reapetery, stone i bedrock. Jak się za to zabrać ? Czy po zdekompilowaniu MC wystarczy tylko usunąć odpowiednie linijki? Z tego co pamiętam wszystkie bloki są w jednym dokumencie tekstowym nie jak w modloaderze każdy blok osobny dokument tekstowy. Tak więc pomóżcie jak się za to zabrać, bo nie chciałbym rozgrzebać MC bez żadnego planu i potem by nie działał.

Opublikowano

Wiem że trochę nie w temacie, ale czy próbowaeś przyspieszyć MC? Pewnie masz windowsa <tfu> więc przeczyszczenie kompa, zwolnienie ramu, dodanie Ramu z dysku no i optifine + teksturki 2x2 ew. 4x4?

Wydaje mi się że granie w MC z samym redstonem jest po prostu ez sensu, bo jak pisałeś masz słaby komputer więc różne duże mechanizmy odpadają, a z tych małych zrobić mrygające światełko. Chyba że potrzebne Ci to w innym celu, jeśli tak to się nie wtrącam.

Pozdrawiam

NickOver

Moje TuT'y

Archiwmenty:

mca.png

100 postów

150 postów

200 postów

300 postów

400 postów

500 postów

Opublikowano

Próbowałem już optymalizacji i systemu i MC. Na Optifine + tiny wyciągam nawet 50-60 fpsow. Nudzi mi się trochę więc chciałem pobudować jakieś bardziej skomplikowane maszyny tj. kalkulator itp.

Opublikowano

Tak, ale chciałbym mieć większy render distance niż tiny, ale jak włączam większy np. normal + 32 to fpsy spadają do ok. 5-12. Więc chciałem odciążyć grę z niepotrzebnych mi linijek i bloków.

@Edit

Próbowałem się za to zabrać, ale po instalacji JDK MC mi nie działał więc już się za to nie biorę. Temat do zamknięcia.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...