Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]Z uruchomieniem MC.

luki1301

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Posiadam launcher MC by Geoning i mam problem z jego uruchomieniem. Wyświetla się taki błąd :

28638102.png

Problem pojawił się odkąd przez przypadek odinstalowałem Java 2 Runtime Environment. Ten launcher uruchamia się za pomocą javaw.exe, ale po odinstalowaniu już nie było tego pliku, więc zainstalowałem ponownie J2RE. Chciałem ustawić znowu uruchamianie za pomocą javaw.exe, ale za każdym razem jak próbuje to nie ustawia się javaw.exe tylko Java? Web Start Launcher. Tak to wygląda teraz :

waciwoci.png

Proszę o pomoc. Oczywiście za pomoc lajki i 5*.

Opublikowano

@Refresh

@Edit

Po kilku zmianach w rejestrze udało mi się odzyskać uruchamianie przez javaw.exe tylko nie wiem czy to jest właściwe javaw.exe obecny plik pochodzi z folderu "j2re1.4.2_05".

Niestety to nic nie pomogło, bo wyświetla mi się inny błąd :

bd2d.png

Dodatkowo zmieniła się ikonka launchera + zamieszczam zdjęcie aktualnego configu właściwości.

waciwoci2.png

Mam nadzieję, że w końcu ktokolwiek udzieli się w temacie.

@Edit2

Błąd rozwiązałem sam. Wystarczyło odinstalować całą jave jaką miałem na kompie i zainstalować ponownie. Tylko nie wiem jak na launcher wpływał JDK, bo po jego deinstalacji wszystko zaczęło działać. Ale mniejsza o to ważne, że wszystko działa, temat do zamknięcia.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...