Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[VM] Metin2 6 królestw - zapraszam

Qentinios

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 59
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

@Qentinios

Rzadko coś pisze ale coś takiego jak to i Zakony, które ostatnio prezentowałeś to chyba jedne z najlepszych projektów do Metina, szczególnie jeśli chodzi o polskie projekty, moje gratki :)

Opublikowano

ja jestem za pomyslem ze do 100 lvlqa są 3 królestwa. Później jest quest w którym wybiera się po czyjej chce się być stronie (królestwo 4-6) lecz nie jest to przymusowe i można pozostać w swoim królestwie. Był by także quest że np. co sobotę o 18.00 otwiera sie przejście na specjalną mapę (na bazie wojen gildii) i tam zakony walczą np. które królestwo pierwsze zabije 1000 osób otrzymuje bonus expa 100% lub coś w tym stylu.

tak mi by się widział pomysł z zakonami :>

graphic.png

Opublikowano

Guild Wars - mmorpg, 5 wrogich ras - i jednak się to sprawdza.

Last Chaos - 5 państw

Więc dlaczego by nie w metinie? przygotowuję teraz nową mapę, 12x12, na niej wszystkie królestwa, + wyspa specjalnie do handlu, do której będzie na środku placu każdego miasta teleportował posąg. Myślę że to mogłoby się sprawdzić.

Chciałem aby była podobna do kontynentu z wybierania postaci:

p0gi1t.jpg

Tu screen z wersji pre-alpha mapy:

5qiv27.jpg

Patrząc od lewej do prawej, Chunjo, Casiro, Jinno, Osetho, Aseur, Schinsoo, i wyspa Boga Smoków, do handlu.

sygnatura2.png

Opublikowano

Nie rozumiem po co aż 6 królestw. To może zdałoby sprawdzian na wczesnym PLu przy kilkuset tysiącach graczy. Ale na privie na którym zwykle gra ok tysiąca lepiej 2 królestwa.

Pomogłem Ci? Napisałem fajny post? Kliknij Lubie To.
lew4.png

Opublikowano

Qentinios jeżeli tak ma to wyglądać to jestem za :)

Dobry pomysł że dla wszystkich królestw jedna wielka mapa jako kontynent. Tego w metinie nie było na żadnym serwerze!

liczę że projekt wypali i będzie można fajnie spędzić czas na twoim serwie ^^

graphic.png

Opublikowano

Nie rozumiem po co aż 6 królestw. To może zdałoby sprawdzian na wczesnym PLu przy kilkuset tysiącach graczy. Ale na privie na którym zwykle gra ok tysiąca lepiej 2 królestwa.

Po to żeby było 100 w schinsoo, 400 w jinno, 50 w chunjo, 200 w casiro, 150 w osetho i 100 w aseur. Czy zawsze musi być równo? Świat nie jest równy, i nigdy nie był. Myślisz że na antycznym dalekim wschodzie były tylko 2 rywalizujące ze sobą państwa? albo w każdym było tyle samo ludzi, takie same warunki, sytuacja? Nie.

Jedyną przeszkodą którą widzę to handel, ale wydaje mi się że to można by właśnie rozwiązać poprzez jedno miejsce do handlu, do którego można się dostać jak najprościej.

sygnatura2.png

Opublikowano

Up Zgadzam się, szczególnie gdy wszystkie królestwa będą na jednej mapie nowej mapie, to mapa handlowa w końcu może się sprawdzić, nie dość tego w końcu może będą miały sens wojny królestw, to wszystko da się ładnie zrobić i bardzo fanie, że ktoś to potrafi dobrze zrealizować. Rozwiązanie jakie ty proponujesz przy Zakonach ja mam trochę inaczej przygotowane przy wyborze królestw, zobaczymy czy się sprawdzi.

Trzeba pamiętać jedną rzecz, obecnie albo robi się priva jak PL, albo wprowadza się szerokie rozwiązanie i dużo możliwości, wtedy staje się to prawie nową grą, pod warunkiem, że potrafi się to ogarnąć.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...