Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Automatyczna farma melonów i dyń

Snickers1000

Zachęcam do wypełniania ankiety  

21 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy tutorial by? przydatny i si? podoba?

• Tak
    • Nie
    • Takich pomys?ów jest du?o
    • Fajny, bo w?asny pomys? na farm?
  2. 2. Czy tutorial jest zrozumia?y

3. 3. Czy podobaj? ci si? tego typu tutoriale

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam was

dziś zaprezentuje mój pierwszy tut o Automatycznej fabryce melonów i dyń.

Oto sposób wykonania

1. Kopiemy prostokąt 3 kratki szerokości 1 głębokość i 13 długości następnie środkowy pasek zostawiamy a boczne kopiemy jeszcze o 1 kratkę w dół.

2. Poboczne paski wykładamy lepkim tłokiem a środkowy dla zapamiętania środka żwirem.

3. Następnie na tłok kładziemy dirt usuwamy żwir i kładziemy kamienne płytki naciskowe i schody .

jak widać działa

robimy nieskończone źródełko wody

4. Od środkowego paska w odległości 1 kratki stawiamy wodę

5. Nad wodą kładziemy dowolny blok (ja mam blok lapisu) i otaczamy naszą farmę tak jak na obrazku

6. Podwyższamy o 1 nasze ściany farmy (i robimy miejsce na drzwi )

7. Sadzimy nasiąka wybranej rośliny

8. Dodajemy na 2 klocku od ziemi pochodnie by rośliny rosły w dzień i 2 paski lapisu zawieszone w powietrzu o które będą niszczone owoce

9. Robimy 2 dodatkowe wejścia by móc posiać uszkodzone nasiona (nasiona nie zostają uszkodzone przez mechanizm)

10. Podwyższamy ściany farmy o 1 i nad pochodniami kładziemy szkło a nad drogą do uruchamiana farmy jasnogłaz

11. Dodajemy drzwi do farmy i przedsionek

widok farmy nocą

12. Oświetlamy wejście do farmy

Jeśli podobał ci się tutorial daj like wtedy będę wiedział że ktoś docenił moją pracę

:D

[TUT] Instalacja moda Mo'Creatures

Opublikowano

Bardzo dziękuję i cieszę się że tutorial się podoba postaram się zrobić tutorial o mechanicznej farmie trzciny oraz innych przydatnych rzeczach

Opublikowano

To nie jest w pelni automatyczna farma

Jeśli chodzi ci oto że arbuzy nie płyną wodą do 1 punktu to się zgadzam ale jeśli ci chodzi oto chodzenie po płytkach naciskowych i zbierane arbuzów to gdzie tu nie masz w pełni zautomatyzowanej ? Po pierwsze farmę wykonałem sam

po drugie nie lubię robić farm przy których po 1 naciśnięciu mam wszystkie zbiory za dużo z tym kombinowania. Wolę prostsze projekty taki jak ten.

Jeśli ktoś ma lepszą farmę cieszę się niech zrobi tut chętnie zobaczę może nawet dam Like

Opublikowano

Koledze @up x2 chodziło że to nie jest wpełni automatyczna ponieważ automatyczną farmę można nazywać jak wszystko robi się samo np. gdy arbuz wyrośnie sam się rozwala i płynie np. do domku

Jak coś dałem tylko przykład :P

Ale farma fajna daje lubię to przyda się sam z niej zkorzystam ! :D

Opublikowano

Koledze @up x2 chodziło że to nie jest wpełni automatyczna ponieważ automatyczną farmę można nazywać jak wszystko robi się samo np. gdy arbuz wyrośnie sam się rozwala i płynie np. do domku

Jak coś dałem tylko przykład :P

Ale farma fajna daje lubię to przyda się sam z niej zkorzystam ! :D

wiem wiem co to jest automatyczna ale ja takich nie lubię robić :rolleyes: -.-

Opublikowano

Może kiedyś ( pamiętaj może :P) zrobię tut o takiej w pełni automatycznej farmie melonów

Farmy kaktusów automatyczne - Tut jest

Farma zboża automatyczna - Tuta niema ale ja znam tylko 1 sposób JJ

Farma trzciny - to może być ciekawe jeśli znajdziecie tut o farmie trzciny to dajcie link

A i dajcie pomysły na tutki no co mam zbudować :D

Thx za Like za ten temat dużo ich dostałem i myślę że będzie ich więcej :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...