Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT] Blok 50% na Globalu

EwennemenT

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam jest wiele osób uważających że blok 50 % popsuł atmosfere LC i że kiedyś można było wyfarmic postaci te potrzebne xxx k pu a teraz jest to niemożliwe otóż to jest kłamstwo z blokiem 50 % jest dużo przyjemniej i prościej graczom z dużym stażem w LC jak i nowym bo przecież dostajemy ewent ucznia na 20 poziomie ( broń dla wybranej klasy na poziom 21+15 ) teraz napisze wam jak łatwo i przyjemnie zdobywać pu i nie tylko z Blokiem 50% :D :

A więc: Obserwując t co dzieje sie na LC PL i forach ( nie tylko polskim ) zauważyłem że wiele osób dalej nie może się odnaleść przy bloku 50% jest to problem ponieważ nowi gracze próbują dowiedzieć sie czegoś od że tak to ujmę " starych wyjadaczy " ale nie uzyskują zadawalających odpowiedzi ponieważ starsi gracze nie zawsze są zapoznani z blokiem 50 % ( bo przecież oni grali jeszcze na bloku 100 % :P ) i to wielu nowych graczy zniechęca do gry , brak odpowiedniej pomocy co do bloka 50 % i zdowbywania pu jak i oczywiście tej nieszczęsnej gotówki na LC o który jest nowym graczom trudno :unsure: ( Przez cało "farme" zbieramy drop tzn niebki eski dary skrzynki :) )

Przygode z LC zacząłem niedługo po powstaniu serwera więc miałem okazje prowadzić postacie :

-Bez farmy z blokiem 100 %

-Z farmo przy bloku 100 %

-Z farmo przy bloku 100 % ( Gdy były paski wytrwałosci )

-Przy bloku 50 % ( nawet kilka postaci ) \

I z doświadczenia wiem że teraz jest najłatwiej i najprzyjemniej wyfarmic pu jak i prowadzic postac B)

Nie mówie ze ten poradnik jest jedyny i słuszny ale mam nadzieje że pomoże choć kilku graczom zaaklimatyzować sie w LC :) Dobrze koniec tego zaczynamy poradnik ^_^ :

A więc tworzymy nowo postać i do 10 lvla bijemy lisy , wilki i inne potworki które mamy na biało w juno .

Gdy osiągniemy ten poziom szukamy mistrza / ikona lvl support na pasku szybkiego dostępu / ( Ważne oby nie wybraćmistrza przed osiągnięciem 10 poziomu po wtedy dostaniemu bonus exp i pu co jest nam nepotrzebne narazie )

Do 16 lvla bijemy sobie spokojnie białe nobki w juno możemy zrobic też kilka razy misje od strażnika Drenora " przynieś skóry małpoludów" które daje 14 pu i jest powtarzalne możemy oddać tez zadanie ostatni drzewolud które daje nam 100 pu ( polecam oddac z paskiem pu czyli 4 tedy otrzymamy 2.5x pu za zadanie co daje nam aż 250 pu )

Gdy osiągniemy 16 poziom możemy zmienić lokacje na dratan a tam światynie Prokion , bawimy sie tam z ghulami do osiągnięcia 20 poziomu wtedy tak jak pisałem dostajemy broń w ramach wynagrodzenia za to że jesteśmy uczniem ( koniecznie trzeba mieć mistrza ) broń oczywiście na naszo klase 21+15 ( dostajemy też bonus esp i pu więc trzeba wbić lvl gdy bedzie sie mało duzo czasu na gre ponieważ leci on nawet gdy niema nas w grze ) zakładamy ją i wtedy możemy poszukac w juno na ch1 gildi która może nam zaoferowac bloka 50 % ni powinno to byc trudne wystarczy napisac na chacie :D i wedy rozpoczyna się tzw. dedanie czyli - bijemy w świątyni Prokion do osiągniecia ok. 90 % expa wydajemy całe pu na skile tak aby były one na maxa wszystkie jakie możemy wykupić potem idziemy gdzieś i się zabijamy ( jeśli już nie mamy pu ) aż do czasy gdy będziemy mieli 0 % expa i wtedy robimy tak samo aż do wykupienia skili na maxa :D ( oczywiście cały czas zbieramy drop niebki dary eski skrzynki ksierzycowe bostery ) jak chcecie możecie też wykupic rzemiosło (mniej wazne ) o.O

Gdy mamy już wszystki skile na max możemy normalne bic ( z blokiem 50 % ) dalej w swiątyni Prokion ale bez zabijania się do 23 lvla na mumiach i ghulach do 25 na orkach walecznych i do 27 na orkach szalonych .

Około 27 lvla zmieniamy lokalizacje spowrotem na juno tam robimy zadania u straznika Thila " święte drzewo 1 2 3 4 5 " wtedy otrzymamy zadanie powtarzalne "drzewoludy " które daje nam 14 pu robimy je aż do czasu gdy drzewka nie bedo na niebiesko ( warto tez miec buff gildyjny na pu wtedy mamy około 20 pu za zadanie ) no bo przecież PU to nie wszystko trzeba mieć tez za co żyć a wiadomo niebieski nobki = brak dropa . Niektórzy mogą wam mówic że trzeba klepac te zadanie aż do 41 lvla bo inaczej nie bedziecie miec pu i zepsujecie sobie postac ... to nieprawda radze wam ich nie słuchać bo nic nie wiedzo o obecnych metodach zdobywania pu .

Teraz możemu już poprosic przywudce gildi o zdjęcie bloka i zmienić lokacje na srebrne lisy dratan .

Warto mieć peta walczącego nie do walki a do zbierania wszelkiego dropu bo jest on w tym lepszy od soczka czy kucyka ale oczywiscie jeśli macie smoczka czy kucyka tez mogą być ( nie jest trudno je zdobyc wystarczy miec fletnie pana lub jajo smoka ) teraz zbieramy cały drop z lisków a części setów sprzedajemy u NPC daje nam to nawet przyzwoity zarobek a własciwie to nie my zbieramy bo przeciez mamy od tego pecika :)

Gdy lisy będą już na niebieski zmieniamy nobki na boginie śmierci i bijemy je do 39 poziomu , nie muszo być to akurat lisy i boginie bo są tez np. potworki w erak ae ja sobie je upatrzyłem :D

Gdy osiągniemy 39 poziom wracamy na drzewoludy i robimy misje do 41 lvla exp leci wolno ale cóż trzeba się troche pomęczyc żeby mieć dobro postac z pu ;) Tu jest ważny jeszcze jeden element na 40 lvl-u otrzymujemy bon pu z którym dostajemy 28 pu a zadanie więc warto wbić 40 lvl np w sobote rano bo wtedy w pół dnia jesteśmy w stanie wbić z 40 lvla na 41 i 6k pu ^_^

NA 41 lvlu kończo sie zadania z drzewoludami i możemy sie rozglądac za nowo bronio bo narazie spokojnie wystarczała nam broń ucznia + 15 . Ale możemy też dalej bić eventem

Teraz sa 2 opcje jeśli nie spieszy nam sie z expem do 50 lvla bijemy białe nobki zbieramu drop i pu ( na 50 dostajemy set +10 i broń na 49 lvl +10 ( warto mieć tako +14/15 ) na naszo klase )

Lub gdy chcemy szybko lvl-ować dziemy do Alvitar ( potrzebny jest nam kon wierzchowiec lub czerwone karry które dajo obrone fizyczno ) biezemy buff konia , karry wchodzimy do Alvitar wybijamy pierwszo sale pająków i tak cały czas . Drop w Alvitar jest dosć dobry więc można tam zarobić całkiem sporo :D

Po osiągnięciu 60 poziomu mamy 2 zadania w Alvitar za 1000 i 1500 pu i zadania na naplecznik za 1000 pu w sumie daje to 3500 pu oddając je na pasku pu ( czwartym ) dostajemy 3.5k x2.5 czyli 8750 pu ( jeśli masz duzo pu trzymaj te zadania aż do 73-74 lvla i wtedy je oddaj wtedy przy ewentualnym dedzie stracisz mniej pu ;) )na platynce otrzymasz 10500 pu :D

NO to będzie tyle myśle ze bicie ta metodo zapewni wam odpowiednio ilość pu i jeśt duzo ciekawsze od bicia non stop na bloku 50 % czy bicia tylko białych nobkobków .

Pamietajcie o zbieraniu dropa dzieki temu małymi kroczkami dorobimy sie naprawde dobrych piniędzy tyko potem nie szalejcie z to kaso patrzcie na ceny i nie traćcie : xD

Mam nadzieje że ten poradnik komuś pomoże

P.S. to mój pierwszy poradnik na tym forum :P Gdy sam w pełni wykożystam ten sposób podam wam moje efekty

NO tak zbyt piekne by było prawdziwe no cóż zostałem wyprzedzony przez Gerbiego przepraszam za spam ale nie widziałem jego tematu no ja chociaz mam bardziej rozwiniety odrazu mówie źródło : LC PL forum ale z moimi dodatakmi

Opublikowano

To po cholerę to wstawiasz?Skoro Gerbi wstawił to niech będzie jeden.W dodatku mogłeś już go nie zmieniać(zapytać autora o możliwość skopiowania), bo zmieniłeś z lepszego na gorsze.Nie wspominając o ortografii.

//Zakaz handlu.

Opublikowano

Człowieku ... JA tam praw autorskich nie widziałem -.- Z lepszego na gorszy no nich ci bedzie kto co woli a co do ortografi to się czepiasz ja nic nie skopjowałem tylko wszystko sam napisałem :P

Opublikowano

Do 16 lvla bijemy sobie spokojnie białe nobki w juno

To dobrze, że nie czarne, bo wzieli by za rasistów.

Po co pisać poradnik poraz kolejny i kolejny i kolejny? Jakbym ja zaczynał grę, to bym nie wiedział, który wybrać i w końcu samemu bym się dowiedział zamiast czytać przez pare godzin i dowiadywać się, który jest lepszy -.-

Opublikowano

Daj spokój miałem pisac " bijemy noobki w juno których nick mamy w kolorze białym " o.O ? Hmm nie mówie ze jest lepszy czy gorszy ja go napisałem na podstawie tamtego a nie skopiowałem :P Ostatnie dwie linijki to "edit" jak mozna przeczytać nie widziałem tematu Gerbiego xD

Opublikowano

Mobki a nie noobki, Ty możesz być noobkiem a mobek to potwór.

Taaa, zaraz poleci ostrzeżenie za spam więc:

Możesz dodać, ile mniej więcej pu na jakim lvlu powinno się mieć.

Opublikowano

Ops coś mi się pomyliło o.O Zależy to od klasy i byffów i tego czy bedziemy bić z rulonami pu ewentualnie pigułkami -.- Ale jeśli zrobimy jak tu jest opisane wszystko na 40 lvlu powinniśmy mieć wszystkie skille wymaxowane i około 8k pu ( Jeśli sie postaramy to więcej )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...