Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] ThaumCraft - Fabryka kryształów.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka!

Mam do was pytanie... Gram na modzie ThaumCraft i na wiki tego wytworu znalazłem wzmiankę o tym że można hodować kryształy. Wiem że się robi kryształowy blok i potem on sobie rośnie, ale... Jeden blok zżera 9 kryształów a dostaniemy ich z powrotem maksymalnie 6, tak więc jak zrobić aby było to opłacalne? A i jeszcze jedno takie poboczne pytanko. Jak zrobić crystal bell?

Z gry dzięki.

A i PS. Mam więcej pytań dot. tego modu więc jeśli znalazła by się osoba która mogła by mi wszystko wyjaśnić i rozwiać moje wątpliwości na np. gg albo skypie byłbym bardzo, bardzo wdzięczny.

Z góry dzięki i Siema, Nara, Pa!

Moje TuT'y

Archiwmenty:

mca.png

100 postów

150 postów

200 postów

300 postów

400 postów

500 postów

Opublikowano

nie , robi się to z 1 diamenta i 1 szkła , opłaca się "hodować" kryształy

Kompletnie nie rozumiem Twojego postu. Mogłbyś wejść na gg albo tu się jakoś bardziej rozpisać bo na prawdę nie wie kompletnie o co chodzi.

Moje TuT'y

Archiwmenty:

mca.png

100 postów

150 postów

200 postów

300 postów

400 postów

500 postów

Opublikowano

Aby użyć cristalise bell, musisz go najpierw odkryć, gdy odkryjesz, wsadzasz do maszynki diament i szkło, wtedy gdy posadzisz taki kryształ w ciemnym pomieszczeniu i np. sam ci urośnie to zbierasz tym crystalise bell i tak po czasie będziesz miał tego od cholery.

Opublikowano

Aby użyć cristalise bell, musisz go najpierw odkryć, gdy odkryjesz, wsadzasz do maszynki diament i szkło, wtedy gdy posadzisz taki kryształ w ciemnym pomieszczeniu i np. sam ci urośnie to zbierasz tym crystalise bell i tak po czasie będziesz miał tego od cholery.

No i wszystko jasne. Dziękuję Ci bardzo!

Moje TuT'y

Archiwmenty:

mca.png

100 postów

150 postów

200 postów

300 postów

400 postów

500 postów

Opublikowano

Vis pump daje to , że więcej Visu się zbiera i szybciej Ci się np blok diamentowy przerabia.

Arcane Bellow - zapodałbyś ScreenShota? Bo nie jestem pewien czy to to.

Vis Condenser - Jeśli wsadzisz tam fioletowy kryształ (nie jestem pewien!) to Ci daje wiecej energii VIS.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...