Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem rundll32.exe

TosterPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,od pewnego czasu zauważyłem że w menadżerze urządzeń mam trzy procesy rundll32.exe,wiele osób też miało ten problem ale mi się go nie udało rozwiązać.Logi z otla zamieszczam w załączniku

OTL.Txt

NIE MUSZĘ MIEĆ FAJNEJ SYGNATURY I TAK JESTEM ZAJE*****

Opublikowano

tu masz cytat z innego fora. jest noc i mi się nie chce pisać to w własnych słowach

rundll32.exe jest standardowo w systemie... często się zdarzało że był on zarażony wirusem - ale obecnie robi się to troszkę inaczej - wcale nie trzeba zarażać tego pliku żeby go wykorzystać do niecnych celów!

rundll32.exe - jest procesem systemowym który potrafi uruchamiać funkcje z bibliotek więc można plik rundll32.exe wywołać z dwoma parametrami: biblioteką zawierającą wirusa i nazwą funkcji uruchamiającej wirusa. Tak uruchomiony wirus jest widoczny na liście procesów jako rundll32.exe

jeśli chcesz się upewnić czy twój rundll32 jest wirusem czy nie to skorzystaj z programu Process Explorer - on wskaże ci ścieżkę uruchomienia - standardowo powinno być c:/windows/system32 - ale to nie wszystko co potrafi ten program - bo potrafi on wskazać również parametry uruchomienia - dzięki czemu możesz zobaczyć jaka biblioteka została załadowana i jaka funkcja uruchomiona. Jeśli dana biblioteka nie jest biblioteką systemową ani nie należy do zainstalowanego przez ciebie programu, prawdopodobnie jest to wirus.

Opublikowano

Hmm otwierałem w process explorer te 3 procesy i pisało tam tylko że coś error openning process,dam w załączniku.

post-712373-0-01845900-1345540405_thumb.png

post-712373-0-44959100-1345540429_thumb.png

Opublikowano

C:\Users\Dominik\Desktop\Kopia rundll32

C:\Windows\SysNative\rundll32.exe

Rzeczywiście ten 1 plik jakiś dziwny.

Użyj SystemLook

http://jpshortstuff.247fixes.com/SystemLook.exe

I wklej :

:file

C:\Users\Dominik\Desktop\Kopia rundll32

C:\Windows\SysNative\rundll32.exe

I klik Look i pokaż co tam jest.

1364047611-U477327.png

STOP komentarzom typu: "AMD to gówno"! Zanim coś napiszesz, to pomyśl jak odbiorą to inni !

Nie pisać mi na PW w sprawach pomocy od tego macie dział komputery!!!

I nie pomagam na PW!

gardenscapes cheats

bakery story 2 cheat

Opublikowano

Akurat ten kopia rundll32 exe to folder w którym są pliki rundll bo se sam zapisałem bo chciałem wgrać kopię,ale z tym wcześniejszym sprawdzę

hmm mam coś takiego

SystemLook.txt

Opublikowano

W systemLook ok jest.

Widzę tu 2 obiekty od kart graficznych ATI i NVIDIA.

Byc może te 2 procesy odpowiadają za nie .

Jaką masz kartę graficzną?

1364047611-U477327.png

STOP komentarzom typu: "AMD to gówno"! Zanim coś napiszesz, to pomyśl jak odbiorą to inni !

I nie pomagam na PW!

gardenscapes cheats

bakery story 2 cheat

Opublikowano

Ja mam AMD Radeona HD 6620G+7670M to jest dual graphics tzw.A z NVIDI może być bo physxa instalowałem bo do gier był potrzebny

Opublikowano

Podejrzewam że to od tego może byc.

Skoro mówisz że do gier ci potrzebny to zostaw.

Albo odinstaluj twój wybór.

W OTL nie notuję żadnej infekcji.

Pzdr.

1364047611-U477327.png

I nie pomagam na PW!

gardenscapes cheats

bakery story 2 cheat

Opublikowano

Mam gwarancje bo laptop był kupowany nie dawno ale to nie wina laptopa po prostu przez to że instalowałem physxa to mam od kart graficznych więc jest spoko

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...