Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Szukam MMORPG z tak zwanymi "smaczkami"

Sugliv

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Szukam MMORPG z tak zwanymi "smaczkami". O co generalnie ho? Już wam tłumaczę. Otóż mam ochotę zagrać w MMORPG, które oferuje wędkarstwo, itp. na przykład jeszcze hmmm... gotowanie (cooking), cóż jeszcze może alchemia albo tworzenie rzeczy. Nie musi spełniać wszystkich wymogów ale fajnie byłoby aby było wędkarstwo

:) . To chyba wszystko strzała :P

Opublikowano

Metin2, dlaczego ? - wędkarstwo :)

NosTale, dlaczego ? - można tam gotować, robić różne rzeczy.

Free Realms, dlaczego ? - tam są największe możliwości, można tam gotować, wędkować, robić wyścigi, wiele innych !! Gra jest po angielsku ale łatwo ogarnąć :) Grałem w to i jest świetny.

Opublikowano

Metin2, dlaczego ? - wędkarstwo :)

NosTale, dlaczego ? - można tam gotować, robić różne rzeczy.

Free Realms, dlaczego ? - tam są największe możliwości, można tam gotować, wędkować, robić wyścigi, wiele innych !! Gra jest po angielsku ale łatwo ogarnąć :) Grałem w to i jest świetny.

Dzięki za odpowiedź ale metin odpada jak i Nos Tale Lookne Free Realms

Czekam na dalsze propozycje :)

Opublikowano

Jade Dynasty. Gra jest wydawana przez Perfect Worl, ma bardzo dobrą oprawę graficzną, a oferuję między innymi:

• Wędkarstwo
  • Crafting (nie tylko tworzenie uzbrojenia)
  • Pety, które za tobą biegają, walczą z tobą itp
  • Różnego rodzaju gry i eventy, w których można uczestniczyć codziennie lub kilka razy dziennie. Niektóre dają dużo doświadczenia, inne natomiast są tyko dla zabawy, jak np bitwa na balony z wodą ;-)
  • Można wyposażyć się w unikalne ubrania, a nie tylko fryzury, jak np w przypadku Mt2.
  • Można łapać zwierzaki i je później sprzedawać

Gotowania niestety nie ma, ale myślę, że wynagradza to crafting, dzięki któremu możemy coś tam ciekawego tworzyć ;-) Dodam jeszcze, że gra jest po ang, jednak istnieje na niej serwer europejski, na którym można spotkać dużo polaków.

Przytoczę również jeszcze jedną ważną sprawę: Gra ta posiada legalnego "exp bota" w postaci itemka zwanego esper, który cały czas za tobą podąża, Podnosi itemy, potuje etc. Jest to gra raczej dla osób, które nie siedzą cały czas na kompie. Jednak nie należy się tym zrażać. Po osiągnięciu większego lvl expienie się nie opłaca. Gra skupia się przede wszystkim na zadaniach, które w większości trzeba wykonywać w grupie. Więc nie jest tak, jak większość myśli, żę z powodu bota grają tam same "duchy" ;-)

Gdybyś był zainteresowany i gdyby gra Ci się spodobała to służę pomocą w początkach.

Opublikowano

Ja polecam RuneScape, nie grałem już kilka lat, ale oferuje kilkadziesiąt skilli, m. in. gotowanie, wędkarstwo, kowalstwo, górnictwo, drwalnictwo itp.

Albo Runes of Magic tam też możesz zbierać surowce i wytwarzać z nich przedmioty.

Jeszcze jest jeden tytuł, jak lubisz gry klimatyczne to polecam Ultima Online.

Opublikowano

Hmm, może Minecraf :D Tam możesz łowić, gotować itd. :)

8can.png

|| CPU: I5-2500 || GPU: MSI Gtx 660 Titan || Ram: DDR3 8GB GoodRam || Zasilacz: Antec 500W || Płyta Główna: Asrock H61M ||

Opublikowano

Bardzo dziękuję za wszystkie odpowiedzi i najbardziej mi się spodobała odpowiedź: Wrednej,Meult i ViQuney

Przetestuje wszystkie gry wyżej wymienione :)

Opublikowano

@Up to ty chyba w tibie nie grales

Wedkarstwo jest

Gotowanie hmm ubogie ale jest :D ( o ile dobrze pamietam to mozna bylo chleb z maki robic )

Craftingu chyba niema ale pewnien nie jestem

Seiran95.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...