Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]xperia

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam niedawno kupilem telefon, sony xperia s z orange <z tylu ma rysunek orange> i chcialem zaktualizowac ten telefon a facet powiedzial mi ze trzeba czekac az orange udostepni ta aktualizacje albo on moze zrobic tak zeby robilo sie z oprogramowaniem sony a nie orange ale wtedy mi sie moga do gwarancji przyczepic wiec mam pytanie

czy ten facet klamal? a jesli nie mozna sie gdzies dowiedziec kiedy aktualizacja?? moj kolega ma sony ericsson xperia neo v i tez ma z tylu orange i juz ma 4.0.4 z miesiac...

prosze o pomoc bo wstyd taki telefon i 2.3.7...

Opublikowano

wgraj sobie dowolny brand od innego operatora , Orange nie ma aktualizacji jeszcze

i nie narzekaj na pewno więcej stracisz aktualizując niż zyskasz

dowiesz się kiedy będzie aktualizacja... kiedy już będzie dostępna

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

x

wgraj sobie dowolny brand od innego operatora , Orange nie ma aktualizacji jeszcze

i nie narzekaj na pewno więcej stracisz aktualizując niż zyskasz

dowiesz się kiedy będzie aktualizacja... kiedy już będzie dostępna

a czy strace gwarancje itd? i ogolnie mam pare pytan jesli mozna umowic sie na jakims komunikatorze? niechce zeby modzi zamkneli ten temat albo cos takiego prosz;D

odp

Opublikowano

nie, przecież możesz wgrać potem jak będzie swój soft orangowy, zasyfiony dodatkami od operatora :/

masz forum i inne fora poświęcone temu tematowi poszukaj sobie informacji i poczytaj sam albo pytaj dalej na forum : android.com.pl

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

nie, przecież możesz wgrać potem jak będzie swój soft orangowy, zasyfiony dodatkami od operatora :/

masz forum i inne fora poświęcone temu tematowi poszukaj sobie informacji i poczytaj sam albo pytaj dalej na forum : android.com.pl

tzn nieumiem wgrywac bo jestem nowy wtym bardzo to jest moj 3 android i tak wlasnie... ten teges mialbys chwilke?

Opublikowano

Flashtool

Nowy system (polecam niebrandowany) http://forum.android.com.pl/f562/oprogramowanie-dla-sony-xperiaa-s-203590/

Sterowniki

Instrukcja :

1.Instalujesz sterowniki

2. Wrzucasz ściągnięty ROM do folderu firmwares (tam gdzie zainstalowałeś flashtool)

3. Odpalasz Flashtool jako administrator

4. Klikasz tą błyskawicę

5. Klikasz na flashmode i ok

6. Zaznacz Wipe data, cache i logs

7. Wybierasz ROM i klikasz ok

8. Podpinasz kabel USB DO KOMPA

9. W telefonie zaznaczasz Debugowanie USB po czym go wyłączasz //a, zapomniałem, dla Xperii S jeśli nie chcesz tracić gwarancji to musisz wybrać branding krajowy

2) Odszukanie naszego numeru brandingu (customization number) [Opcjonalnie]

Numer brandingu (customization number) naszego telefonu określa w jakim regionie lub który dostawca dostarczył nam telefon. Dobrze jest zapisać ten numer na przyszłość, w razie jak kiedyś byśmy chcieli wrócić do tego brandingu oraz również będziemy mogli porównać, czy rebranding się w ogóle udał.

Aby to sprawdzić, otwieramy dialler i wpisujemy dany ciąg znaków: *#*#7378423#*#* (lub inaczej *#*#SERVICE#*#*)

Dalej wchodzimy w Access Service Menu > Software info > Customization Version.

UK Generic wygląda np. tak: 1257-3921_R5E

Pożyczone z android.com.pl

10. Włącz telefon przytrzymując przycisk ściszania

11. Podłącz telefon

12. Enjoy ;d

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...