Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

NAJBEZPIECZNIEJSZA METODA ?

adamogo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Znacie jakąś bezpieczną metodę wymiany między serwerowej?

Żeby Ja ani gracz który ze mną się wymienia nie doznał uczerpku na swoim ekwipunku.?

-Za pożyteczne odpowiedzi lecą like.

PS: Da się to zrobić przez GM ?

Opublikowano

Jedyne co to nagrywać demko i w razie oszustwa pokazać je zarządzającym i opiekującym się tymi serwerami... Nic więcej polecić nie mogę... ;)

Opublikowano

Ja sie wymieniam na swoich warunkach co polecam xD

2 sposob to allegro ale nie daje 100% tylko z 90

3 sposob to dla itemkow jak jestes prawie pewny tego 2 ze po 1 itemku sie wymieniacie

1390831561-U140955.jpg

Opublikowano

Na allegro można wystawić. Nic więcej nie zrobisz żeby było bezpiecznie.

jesse_pinkman_v2_by_seb3tears-d5s8er0.pn

Gold Member | Blue Member | exModerator Counter-Strike

Opublikowano

Zalezy od serwera.Można to zrobić przy GM , ale pewnie GM się nie zgodzi. Na Metin2.SG prosisz GMa i normalnie nadzoruje wymiane. W takim wypadku pozostaje jedynie Allegro.Gosciu też może oszukać , ale wtedy poniesie konsekwencje ;)

Chcę , by stare czasy Metin2 wróciły ...  :(

Opublikowano

Możesz kręcić filmik :). Może się GM zgodzi w co wątpię (Na niektórych serwach są tut'orzy) , osoby nadzorujące wymianę pomiędzy serwerową. Potem pozostaje allegro lub wymiana item za item :)

1359796545-U215643.png
Opublikowano

Na allegro wystawiasz aukcje za 1zł. Jeśli on kupi to tak na prawdę nie ma innego wyboru. Żadnego konta lipnego nie założy więc jeśli oszuka to masz jego dane. :)

Ale ogólnie nie jest nic bezpiecznego w takich wymianach. Najlepiej dawać po kilku itemkach. Dla przykładu jak posiadasz 10 itemów to dajesz po 3 na zmianę i tam na końcu Ci jeden zostanie. Ja tak zamieniałem z 5 razy i za każdym razem chyba ja dawałem. No cóż jedyna rada. Pogadaj chwilę z typkiem na gg najlepiej. Jeżeli jest ogarnięty i wydaje się w porządku to duża pewność, że nie oszuka. Nie zamieniaj z byle kim i z tymi co piszą " zaraz idę fast, bo nie mam czasu ". ;)

E9mwj60.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...