Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[pomoc]Jak zrobic injector?

ignorehax

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No dobra chcesz zrobić injector tylko ma on być w C#, C++ czy w Visual Basic??

jeżeli chodzi o C# i C++ to Ci nie pomogę bo nigdy tego tam nie robiłem (i szczerze mówiąc to mi się nie chce :D)

a jeżeli chodzi o vTut do VB po polsku to znajdziesz jedynie jak dodać timer'a lub dwa , dwa wskaźniki (Label) lub dwa Textbox'y potem jak skopiować i wkleić gotowy kod... bo takiego tuta jak napisać Injector od zera to nie znajdziesz.... Szczerze mówiąc to sam myślałem czy czegoś takiego nie nakręcić ale doszedłem do wniosku że to będzie bez sensu bo w necie jest tyle gotowców że by się to nie przebiło... :X

No ale jak już będziesz robił ten injector to chociaż spróbuj go zrobić tak żeby działał na systemach x64 i x32 :)

1379095800-U384748.png

ExMod | ExMentor | ExChampion | ExMoT | Blue Member | Tagger

Opublikowano

czy będziesz miał Visual Basic 2008 czy 2010 to nie ma różnicy :)

Tylko Visual Basic 2006 różni się od reszty bo można w nim robić programy niepotrzebujące Net Framework'a

Co w tym przypadku się nie przyda bo i tak wr go potrzebuje :D

a co do tuta to wypowiedziałem się wyżej ;D

zrób tak jak inni Ctrl+C/V bo nie znając tego języka nie dasz rady napisać tego samemu :(

a wiesz mi wiem co mówię ;) zresztą ja też tak zaczynałem a teraz umiem injector napisać w 90% samemu i zrobić z nim prawie wszystko :D (Nie którzy wiedzą co mam na myśli :D :P )

1379095800-U384748.png

ExMod | ExMentor | ExChampion | ExMoT | Blue Member | Tagger

Opublikowano

Generalnie polecam pisać w C++ ze względu na to, że nie trzeba deklarować samemu funkcji API, gdyż są one dostarczane w lib-ach.

Trzy główne kroki injectowania dllki:

1. OpenProcess

2. VirtualAllocEx, WriteProcessMemory

3. CreateRemoteThread

Otwieramy proces, alokujemy pamięć, wpisujemy ścieżkę do DLLki, zapamiętujemy adres, gdzie wpisaliśmy. Potem tworzymy nowy wątek na funkcji LoadLibraryA z parametrem, w którym podajemy zapisany adres. Na koniec czyścimy zaalokowaną na ścieżkę pamięć.

bool InjectDLL(DWORD dwPid, char* Path)
{
	    HANDLE hProc = OpenProcess(PROCESS_ALL_ACCESS, false, dwPid);
	    if (hProc!=NULL)
	    {
		    PVOID pathAddr = VirtualAllocEx(hProc, NULL, MAX_PATH, MEM_COMMIT|MEM_RESERVE, PAGE_EXECUTE_READWRITE);
		    if (pathAddr)
		    {
			    WriteProcessMemory(hProc, pathAddr,
				    Path,
					 MAX_PATH, 0
			    );

FARPROC LL = GetProcAddress(GetModuleHandle("kernel32.dll"), "LoadLibraryA");
			    HANDLE hThr = CreateRemoteThread(hProc, 0, 0, (LPTHREAD_START_ROUTINE)LL, pathAddr, 0, 0);
			    if (hThr)
			    {
				    WaitForSingleObject(hThr, 100);
				    CloseHandle(hThr);
			    }else{
				    return false;
			    }
			    VirtualFreeEx(hProc, pathAddr, MAX_PATH, MEM_DECOMMIT);
		    }else{
			    return false;
		    }
		    CloseHandle(hProc);
	    }else{
		    return false;
	    }
	    return true;
}

Ludzie znają mnie jako kill1212. Moje prace w WR można obejrzeć na youtube

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...