Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komputer wydaje dźwięki.

JestemSlepy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Ostatnio pytałem się o porady dotyczące dysku twardego, ponieważ wydawał dźwięki "strzelania". Wymieniłem dysk ( nawet szybko im poszło ) i przez ten czas postanowiłem, że wyczyszcze sobie komputer. Rozbrałem go z całej obudowy i doszedłem do wniosku, że naprawię mój komputer ( ten który sprawdza temperature i steruje wiatrakiem ), ponieważ kiedyś mi się zepsuł i nie działał ( może brak wiatraka doprowadził do przepalenia dysku, ale chuj z tym ). Po pierwsze zauważyłem, że idą do niego kabla z zasilacza, ale i tak jest zasilany na baterie ( lol ). Wyciągnałem baterię z wagi i włożyłem do komputera i zaczął działać. Ale teraz komputer wydaje dźwięki. Czytałem o tych dźwiękach ostrzegawczych jednak nie znalazłem takiego błędu jaki ja mam. Mój błąd wygląda tak : 3-3-3 ( czyli trzy piknięcia, przerwa, trzy piknięcia, przerwa, trzy piknięcia ). Nigdzie nie znalazłem co może oznaczać ten sygnał. Co to może być ?

Kocham mame

Opublikowano

Jeżeli dopiero włączyłeś tą opcję, to znaczy, że nie masz tego jeszcze skonfigurowanego i np. maksymalna temperatura wynosi teraz 30°C, a mogłaby mieć spokojnie 55°C. W tym wypadku na obudowie komputera masz mały ekran LCD, gdzie znajdują się najczęściej trzy przyciski: SET, UP, DOWN. Klikasz SET, a następnie kilka razy UP aż dojedziesz do temperatury, od której komputer ma "pikać" (przy nowych procesorach ryzyko spalenia zaczyna się od 65°C+).

Opublikowano

Jeżeli dopiero włączyłeś tą opcję, to znaczy, że nie masz tego jeszcze skonfigurowanego i np. maksymalna temperatura wynosi teraz 30°C, a mogłaby mieć spokojnie 55°C. W tym wypadku na obudowie komputera masz mały ekran LCD, gdzie znajdują się najczęściej trzy przyciski: SET, UP, DOWN. Klikasz SET, a następnie kilka razy UP aż dojedziesz do temperatury, od której komputer ma "pikać" (przy nowych procesorach ryzyko spalenia zaczyna się od 65°C+).

Dzięki za pomoc. Myślałem, że są to sygnały ostrzegawcze BIOS-u dotyczące jakiegoś błędu pamięci ramu lub karty graficznej,

Kocham mame

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...