Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Mumble , craftserve

Golden™

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zamierzam założyć serwer z modami (wejdź w link jesli chcesz pomóc http://www.mpcforum.pl/topic/704068-bukkit-mineshafter-czy-tekkit/#entry5091913 możliwe , że jak pomożesz bedziesz mógł grać na moim serwerze prywatnym za free) na którym będzie opcja mumble (przynajmniej tak pisało w craftserve w ich ofercie na serwer 10 slotowy) I jak z tego korzystać i co to tak naprawde jest. Proszę nie pisać , że to komunikator głosowy przeznaczony do gier bo to ja wiem.Wynagrodzę lajkami

1361453243-U739101.png

Opublikowano

Otrzymujesz serwer Mumble dodatkowo dla serwera w gratisie, będziesz mógł z niego korzystać, edytować go itd.

Polecam, warto kupić na CraftServe, jednak szkoda, że jest Mumble zamiast TeamSpeak3. Jak z tego korzystać?

Proste, klikasz utwórz mumble, po czym masz ip, port i reszte, wpisujesz to w mumble, łączysz się i tyle.

Opublikowano

No tak , ale nie mógłbym z niego korzystać tak po prostu . Np. przy serwerze dają taką opcje i dzięki temu będe mógł z tego korzystać. Ale co serwer ma związane z mumble , skąd ten cały program będzie wiedział , że serwer mumble będzie mi potrzebny na serwer craftserve. I gdy założe ten serwer mumble to ip mam wpisać swoje czy dostane jakieś specjalne na ten program.Jest jeszcze inna opcja ip , np. na serwerze dedykowanym można zrobić załozmy serwer.crsv.pl i takie ip trzeba wpisać do tego mumble?

1361453243-U739101.png

Opublikowano

No tak , ale nie mógłbym z niego korzystać tak po prostu . Np. przy serwerze dają taką opcje i dzięki temu będe mógł z tego korzystać. Ale co serwer ma związane z mumble , skąd ten cały program będzie wiedział , że serwer mumble będzie mi potrzebny na serwer craftserve. I gdy założe ten serwer mumble to ip mam wpisać swoje czy dostane jakieś specjalne na ten program.Jest jeszcze inna opcja ip , np. na serwerze dedykowanym można zrobić załozmy serwer.crsv.pl i takie ip trzeba wpisać do tego mumble?

Zczaj , że mumble i server minecrafta to są 2 różne rzeczy. Nie łącza się ze sobą , na mumble gracze wchodzą żeby pogadac. Na minecraft żeby pograć , nie wiem gdzie tu zależnosci.

Najlepiej to własne ip tzn balbaldbld.csrv.pl ,bo pewnie wtedy mumble bedzie mialo to samo ip i bedzie latwo wbic,

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...