Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Bukkit , mineshafter czy Tekkit

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam , chciałbym zrobić serwer z około 9 modami . Nie wiem czy lepiej tekkit czy bukkit doradźcie . Po za tym nie za bardzo wiem co to tekkit proszę mi wytłumaczyć , gdyż dotychczas moje serwery były bukkit.Serwer będę robił na mineserv , 10 slotów i 640 mb ramu czy tyle ramu wystarczy na tyle modów . Będą lagi . Proszę o pomoc wynagradzam nawet limitem lajków .

1361453243-U739101.png

Opublikowano

Nie jestem pewien ale na mineserv nie da rady modyfikować craftbukkita więc możesz mieć problem z wgraniem modów a 640 mb na 9 modów to za mało moim zdaniem.

http://o.aolcdn.com/hss/storage/midas/dbb2fba7a1724ff9f49593989439ae90/203012134/rih.gif

Opublikowano

jak na 10 osob to za malo ramu ja na 5/20 slotow ( 5 osob gralo ) mialem 2gb z 4 modami nie zmieniajacymi rozgrywki . Na serwery sa pluginy mody to masz na singlu albo na specialnych serwach na ktorych masz rozne nowe itemy ,samoloty i inne . A propo serwa polecam ci craftserve.pl nawet na 10 slotow czyli 2 opcja za chyba 15 czy 20 zl serw ladnie zbalansowany prosta konsola admina i ftp

Opublikowano

Tekkit to serwer z modami ;)

Nie jestem pewien ale chyba Tekkit działa tylko z Technic Packiem ;)

veQtFkA.jpg?1

Sygnaturę zrobiłem ja

Pomogłem? Zostaw Lajka ;)

Opublikowano

czyli do tekkita trzeba mieć tylko konto premium?

PS. chcę założyć serwer jednak na craftserve , 10 slotów to będzie 1gb ramu. Tyle wystarczy na mody? Po za tym nei pytałem jeszcze czy taki serwer z modami łatwo zrobić czy trudno. WIem , że na serwerze głównie są pluginy , ale taki serwer miałem z 10 razy , a chciałbym coś nowego , żeby było więcej graczy i ogólnie , żeby mój serwer im i mi się podobał . Nawet jeśli ten 1gb ramu to jest mało na 9 modów to czy to wystarczy na 3,4 wystarczy mi chyba mała ilość modów , ale tych najlepszych np. thaumcraft2 , equivalent exchange 2 , a tak przy okazji czy te mody wyszły już na wersje 1.3.1 / 1.3.2 ?

@up o co chodzi z tymi frakcjami ?

1361453243-U739101.png

Opublikowano

czyli do tekkita trzeba mieć tylko konto premium?

PS. chcę założyć serwer jednak na craftserve , 10 slotów to będzie 1gb ramu. Tyle wystarczy na mody? Po za tym nei pytałem jeszcze czy taki serwer z modami łatwo zrobić czy trudno. WIem , że na serwerze głównie są pluginy , ale taki serwer miałem z 10 razy , a chciałbym coś nowego , żeby było więcej graczy i ogólnie , żeby mój serwer im i mi się podobał . Nawet jeśli ten 1gb ramu to jest mało na 9 modów to czy to wystarczy na 3,4 wystarczy mi chyba mała ilość modów , ale tych najlepszych np. thaumcraft2 , equivalent exchange 2 , a tak przy okazji czy te mody wyszły już na wersje 1.3.1 / 1.3.2 ?

@up o co chodzi z tymi frakcjami ?

Nie wiesz co to frakcje ? A ty grales kiedykolwiek w mc ?

To są glidie czyli jakby klany ,maja swoje terytoria i moga toczyc miedzy soba boje.

Opublikowano

niestety na craftserve nie wgrasz modow mialem tam server oni maja dobra maszynie itd ale minusem jest uniemozliwienie ruszania pliku np. craftbukkit.jar

Opublikowano

Nie wiesz co to frakcje ? A ty grales kiedykolwiek w mc ?

To są glidie czyli jakby klany ,maja swoje terytoria i moga toczyc miedzy soba boje.

Całkiem fajny dodatek , ale raczej nie przyda się na bo na serwerze będzie max 10 osób . W takim razie jakie pluginy polecacie . Nie chcę robić nowego tematu więc piszcie tutaj . Wydaje mi się , że jak będe miał tak z 15 pluginów to nie będzie lagów co o tym sądzicie ?

1361453243-U739101.png

Opublikowano

Całkiem fajny dodatek , ale raczej nie przyda się na bo na serwerze będzie max 10 osób . W takim razie jakie pluginy polecacie . Nie chcę robić nowego tematu więc piszcie tutaj . Wydaje mi się , że jak będe miał tak z 15 pluginów to nie będzie lagów co o tym sądzicie ?

15 pluginów , jeśli dobrałeś je sensownie to nie sądze aby była możliowść lagu. Może jak z 10 osób nagle będzie jebało unlaga i bawilo sie fb.

Factions czy te glidie polecam .zawsze rozrywka dla użytkowników a nie szara eminencja Minecrafta

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...