Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Blitzcrank vs. LeBlanc

squah :')

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1.png

Postacie: Blitzcrank vs. LeBlanc

Zależy mi na: Pociśnięciu każdego, mocne combo, first blood :D

Dodatkowe informacje: Wiem że dziwne porównanie, ale chcę głównie postać która bez problemu będzie zabijać, Blitzcrank kusi mnie strasznie swoim przyciąganiem (pod turrety :D ) A LeBlanc podobno ciśnie na combo. Podajcie + i - postaci idp.

Game Over

Opublikowano

Z tym przyciąganiem pod turrety to różnie bywa, na linii łatwo graba unikać stojąc za minionami i lasthotwać, blitz to niej est jakiś typowy DMG dealer ale moim zdaniem lepszy jest jako support. LeBlanc to typowy DMG dealer, w early łatwy feed, można gankować fajnie po 6lv, bardzo duże DMG ogólnie silna 1v1. Blitz każdego na combo nierozwali, takie sobie na rankedach ma miejsce tylko jako support ew. w jungli lub solo, czego jeszcze nie widziałem. LB powinna mieć każdego AD/AP Carry na combo.

Opublikowano

Mocne combo, ciśnięcie każdego = LeBlanc, a co do first blooda to różnie bywa ;P Ma dobry escape kolosalny dmg przy feedzie ciśnie każdego ;D

Opublikowano

Zalezy jesli wolisz grac na midzie to LB a jesli top or bot i byc pod tank/AP to Blitz

LB

+ monstrualne DMg ze skilli

+ Dobe combo

+ Escape

+ Dobra 1 vs 1

+ Stund na skillu

- Nie radzi sobie zbyt dobrze przeciwko Gangom

Blitz

+ Dobry w poczatkowej fazie gry

+ Przyciaganie na skillu i wybicie w gore co doprowadza przy wiezy na wielokrotne trafienie [x3/4]

+ Ulti mozna uzywac do duzego famienia

+ Ulti dobrze radzi sobie przeciwko Gangom

+ Dobre escape polaczone z ulti[nie uzytym] moze doprowadzic do obnizenia hp wroga piorunami co moze przesadzic o walce

+ Jesli walczymy przeciwko gangom [zazwyczaj na midzie] raczka moze przyciagnac przeciwnika co doprowadzi do ataku czlankow na wrogich bohaterów .

- Niezbyt dobry na 1 vs 1

Opublikowano

Blitza można robić pod AD, Manamune/Frozen Hearth ITP, a jak jesteś uparty to i pod AP bo przeliczniki z graba 1:1 no i ulti AoE damage. Le Blanc jest też bardzo dobra :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...