Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Na linuksie Minecraft lepiej chodzi ?

garguleczek

Pojedynek  

14 użytkowników zagłosowało

1. 1. Windows vs Ubuntu

• Windows 7 Home Premium
    • Ubuntu 12.04 LTS

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak jak w temacie, na jakim systemie Minecraft będzie chodził zdecydowanie lepiej i niezawodnie.

Windows 7 Home Premium

czy

Ubuntu 12.04 LTS

Proszę o wypowiedź osoby, które mają doświadczenie w tym temacie.

Chodzi mi o większą ilość FPS i wydajność

Przypominam że chodzi mi tylko o grę w minecrafta!!!

Czy między tymi dwoma systemami jest znaczna różnica ? w graniu w MC ?

A mowa o sprzęcie:

Komputer:

Procesor: AMD Athlon 4850e Dual Core

Płyta główna: Gigabyte GA-M68SM-S2L

Grafika: GeForce GT440 2GB DDR 3

RAM: 4GB (2x po 2GB)

HDD: 500GB

DVD-RW

Zasilacz: 450W

p.s

Procesor 64 bity, nie wiem czy ubuntu albo windosa instalować 64 tak samo czy jednak 32 ?

Opublikowano

To tak jak mój syn pyta mnie, Tato dlaczego nie mogę tego zrobić, moja odpowiedź bo TAK!

Aby ktoś coś zrozumiał wolę i inni wolą mieć coś uzasadnione, czyli wybierze to bo... i plusy albo minusy w zależności :)

To by mnie w pełni zaspokoiło :)

a puste pisanie typu wybierz to a w myśli nabity kolejny post, nie rusza mnie :D, liczę na coś więcej, bo wiem że na tym forum są wartościowi ludzie.

Opublikowano

Wgrałem sterowniki ale i tak ciął.

Linux po prostu jest nieprzystosowany do gier, tzn. są na niego gry, ale w starszych linuxach na bank ich nie będzie ;)

1351969276-U240495.png

Opublikowano

Mam komputer, testowałem kiedyś, na LINUXIE 64 bit, minecraft ma mniejsze lagi/więcej FPS, nie ścina się.

Na windows 7 jest też OK, ale mniej FPS'ów, więc nie pierdolcie mi tutaj, że cię będą ścinać.

Grałem w Minecraft, GTA:SA, GTA: IV, kilka jakiś przeglądarkowych, Ubuntu lepiej wypadało...

Potrzebujesz strony internetowej? Pisz śmiało, jestem do waszej dyspozycji. (Jedyna możliwość zapłaty to pieniądze (przelew, SMS, doładowanie), innej nie przyjmuje i nawet nie masz co pisać).

Opublikowano

Wypowiadają się sami ci którzy ubuntu nie dali szansy, ba wgl. go nawet na oczy nie widzieli. Ja mam dokładnie tą wersję co w ankiecie i po przesiadce z windowsa miałem -10FPs. Po zainstalowaniu sterowników wyszło że mam +50 FPS więcej na linuksie !

Czysty minecraft pod windows = 50-60FPS

Czysty Minecraft + MCpatcher + teksturki x128 pod linux = 120FPS

Opublikowano

Trzymałem Ubuntu dwa tygodnie, poza tym mam jakieś doświadczenie z linuxem i na moim kompie Minecraft działał na pewno o 30fps gorzej niż na w7.

:)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...