Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co wybrać- truta +7 czy parta +9?

ziomek63785

co wybrać  

29 użytkowników zagłosowało

1. 1. Co wybra??

• Truta +0, 30%+ ?rednie
    • Truta +6/7/8 22-26% ?rednie
    • Parta +9
    • Bojowy +9
    • Lepiej kupi? bi?u do groty.
    • Inne (post)
      0

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zbierałem yang na trute +7 25% średnie lecz po testach na prawytanym serwerze zauważyłem, że dmg poprawi się tylko o 130 ^.^

(w tej chwili mam parte +7 bez kd)

I teraz mam dylemat co kupić, trute +0 30% średnie+, parte/ bojowy +9 czy trute +7/6 średnie 23-26%?

Gram na solarze, więc prosiłbym również w odp. uwzględnić ceny panujące tam.

Jestem mentalem 75 lvl, skille all jeszcze na m.

Po sprzedaży itemków powinno mi zostać około 40kk yang.

Żaden żal itp. bronie odpadają bo są strasznie drogie i mało skuteczne w porównaniu do ceny.

EDIT:

Broń ma być pod exp, nie pod pvp.

Opublikowano

Co jak co ale najpierw to skille trzeba ogarnąć... Następnie biżu do groty, bo po co bić więcej jak się nie ogarnie jednej grupki? Na sam koniec broń do ubijania, tutaj oczywiście najlepiej się sprawdzi trutka +6/7/8/9 sr 25+... ;)

Opublikowano

@2x UP

Z 1 grupką sobie radzę, mam bonus w stalce +30 ataku i jakoś to idzie, próbowałem z medalem bohatera, a teraz jakby była trutka to na to samo by wyszło (wtedy z tym medalem nie miałem zaliczonych matowych (+50 ataku) i teraz jescze więcej by dmg leciało) :)

Czekam na dalsze głosy, dziś wyjdę z v2, posellam dzwonki i perełki jutro i już za te rzeczy około 30kk, jescze bodzie zostaną (to syzbko shcodzi ;p) i kd

P.S.

Zastanawia mnie jescze ten bojowy, bo mógłbym od razu na 80lvl zrobić, tylko muszę ogarnąć tą grotę :)

Opublikowano

Mental powinien chodzić w broniach dwuręcznych. Czemu ? Mental to bardzo powolna postać, jego skille są przeznaczone do uderzania wolno ale z dużą mocą. Polecam partę+9 na której na pewno się nie zawiedziesz.

Opublikowano

@UP

No tak ale czy ta parta wystarczy do groty? :>

Parta +9 to troszke większy wydatek, bo chcę z kd i dobrze by było żeby jakieś bony na grote były :)

EDIT:

Przeliczyłem dmg party +9, trutki +7 (25% śr.) oraz party +7 (obecnie, którą mam) i wyszło tak:

1.Parta +7 804-851

2.Parta +9 854-902

3.Truta +7 (25% śr.) 960-1010

Niby średnie lepsze z trutą ale tu byłyby strasznie słabe dmg umiej.

Może wypowiedziliby się doświadczeni grotowicze, a w szczególności mentale, czy expicie skillami czy raczej "z buta"?

Opublikowano

Jeśli masz kolegów od których masz pożyczyć to popatrz na dmg.

Na twoim miejscu bym wziął parte bo jak będzie +9 + bony to będzie lepsze dla mentala.

`

Zbyt pokręcony by żyć :((  , zbyt rzadki by umrzeć B) .

­

Opublikowano

@UP

Nie mam takich, którzy nie zaryzykowali by pożyczyć, wszyscy rozchodziliśmy się po różnych serwerach.

Jeśli może expiłeś kiedyś mentalem w grocie lub wiesz coś o nim, to przeczytaj proszę mój post up i odpowiedz na nią :)

Opublikowano

Co do expa to jak bierzesz duży spot to na koniu ubijasz "tych mieczowych" a potem schodzisz i dobijasz resztę... Jeśli max 2-3 grupki to lejesz ze skilli... ;)

Opublikowano

ja obecnie posiadam parte +9 kd +4 i trutke +8sr 19 kd +4 i dzika wojennego na nim truta wali okolo 1.5k a parta 1.200-1.250 gram mentalem i trutka o wiele lepsza pod exp a jak masz buffka ok.35% kryt + kd to bosko sie wali moze to wam sie wydawac dziwne ale mentalem mi sie tak nwjlepiej expi combo na 2 wbij i lec na grote :)

Opublikowano

Trutka +6 ze średnimi 30% była by idealna. +9 ze średnimi 20%+. Parta jest dobra jeśli chcesz wyłącznie grać na koniu bojowym.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...