Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Otwieranie sklepu.

MyManiek555

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mój tata chce otworzyć sklep z kurczakami z rożna.

Nie wiem czy to jest dobry pomysł :(

Ja bym wolał żeby nie otwierał tego sklepu.

Napiszcie czy to dobry pomysł czy nie??

MyManiek555.jpg
Opublikowano

w czym tu widzisz problem ?

to jego problem że otwiera widocznie według niego słuszny wybór, musi przecież wykarmić darmozjadów nie zarabiających na życie pracą, a ty jak widzę wstydzisz się ojca pracującego w takim sklepie

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

w czym tu widzisz problem ?

to jego problem że otwiera widocznie według niego słuszny wybór, musi przecież wykarmić darmozjadów nie zarabiających na życie pracą, a ty jak widzę wstydzisz się ojca pracującego w takim sklepie

Nie że się wstydzę ale boje się że jak coś nie wypali to później długi, albo słabo będzie zarabiał z tego...

MyManiek555.jpg
Opublikowano

i właśnie o to dokładnie chodzi, nawet nie podałeś powodu dla którego się tak sprzeciwiasz. masz lepsze oferty dla niego to dlaczego sam mu tego nie powiesz by z nich skorzystał ?

czy ty nie pracując możesz być pewien że to co proponujesz jest opłacalne ? zacznij pracować to zobaczymy czy uda ci się być pewnym na 100% że to co będziesz robił będzie zawsze opłacalne

łatwo mieć swoje zdanie i niemartwić się o nic, jak tylko się jest na czyimś utrzymaniu

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

Krótko.

U mnie taki bar jeden jest, i o dziwo dobrze prosperuje dlaczego ? Bo znajduje się blisko uniwerku, przez co zarabia trochę kasy, a głodny student to zły student hah. :D

Anyway... Twój ojciec musi mieć dobry biznes plan i miejsce do handlu, inaczej kaplica.

Opublikowano

.PingwineQ oj zdziwił byś się, mam znajomą co prowadzi taki punkt koło domu handlowego. 100 sztuk minimum w ciągu dnia sprzeda po 16 zł , 80% to koszty reszta zysk dla niej

czy zarobić ponad ponad 300 zł dziennie dla siebie to aż tak mało według ciebie !

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

.PingwineQ oj zdziwił byś się, mam znajomą co prowadzi taki punkt koło domu handlowego. 100 sztuk minimum w ciągu dnia sprzeda po 16 zł , 80% to koszty reszta zysk dla niej

czy zarobić ponad ponad 300 zł dziennie dla siebie to aż tak mało według ciebie !

Robem sugeruje się tym co u mnie jest...Bo stoi takie auto z kurczakami prawie w centrum miasta i co i nikt tam nie przychodzi...

6-crop-cr_rrxsqxw.jpg

Opublikowano

U mnie w mieście w sąsiedniej dzielnicy jest taka budka z kurczakami

- przy sklepie "Stokrotka"

- przy ulicy

- niedaleko kościoła

- zaraz obok blokowiska

i jeszcze nigdy nie widziałem żeby ktoś tam coś kupował.

Masz jakiś problem bądź pytanie dotyczące komputera? Napisz do mnie, a postaram się ci pomóc.

Weteran
Opublikowano

Jeżeli w dobrym miejscu, to może okazać się przedsięwzięciem. U mnie na przykład w mieście jest jedna taka przyczepa postawiona obok dużego sklepu i zwykle, jak tamtędy przechodzę, to dosyć dużo ludzi stoi w kolejce do niej.

Bo stoi takie auto z kurczakami prawie w centrum miasta i co i nikt tam nie przychodzi

Rozumiem, że stoisz tam cały dzień i obserwujesz ilość klientów.

1329036830-U154499.png
Opublikowano

Moim zdaniem jest to duże ryzyko.... wiele czynników wpływa na to czy firma będzie popularna czy też nie...

A kurczaki z rożna to dość nie typowe... jakby zrobił jakąś knajpę (u mnie jest taki kiosk i babka przez okienko podaje żarło) gdzie można by było

zjeść wg. upodobań... jakieś kebaby, różne sposoby przyrządzania kurczaka (m.in z rożna) skrzydełka z grila czy coś... to może miało by to jakieś szanse...

Póki co to widzę takie coś w mięsnym, dwa kurczaki kręcą się przez cały dzień i bieda jest, żeby to ktoś kupił...

I miło z Twojej strony, że tak do tego podchodzisz... większość właśnie pomyślała by.. ale wiocha itp. itd..

1329848632-U118767.png

by vilax

Opublikowano

To jest mój tysięczny post ,więc wypowiem się nieco na temat podany wyżej.

Według mnie otwieranie tego biznesu jest nic nie warte. Robiąc taki biznes robisz wszystko "po swojemu" i pracujesz jako samozatrudniony przez co musisz pracować cały czas. Np. 7-22. Możesz mieć masę pieniędzy z tych kurczaków, ale na co ci to jeżeli nie będziesz miał czasu jej wykorzystać. Samozatrudnieni to ludzie chcący szybko zarobić, nie liczący się z możliwością utraty wszystkiego. Czy komuś z was przyszło do głowy to ,że od tych kurczaków będzie musiał odprowadzać vat, płacic za miejsce gdzie je sprzedaje, podatki i co ważniejsze pokrywać koszty : Prądu, wody, kurczaków. Wielu samozatrudnionych w swoim fachu po pewnym czasie (może to być miesiąc, dwa, może trzy lata) się "wypala" ,czyli tracą siłę by cokolwiek zrobić i do tej budki "chodzą, bo inaczej zbankrutują". Co ważniejsze twój tata musi posiadać spory kapiał początkowy by kupić w/w miejsce pracy jak i cały osprzęt. Jeżeli postanowi się wziąc kredyt, a biznes nie wypali to pójdziecie z torbami bo bank was pozjada dla pieniędzy. Jednakże jeżeli dysponujecie DUŻĄ kwotą, tu nie mam na myśli 10tyś lecz około 150tyś złotych to możecie otworzyć własny biznes. Twój tata będzie szefem, kupi miejsca, zatrudni pracowników itp. Co mu to da? Nie będzie harował do końca życia. Daje mu to też pasywny dochód ,czyli nic nie robi a kase ma. Co ważniejsze własciciele biznesu mogą kożystać z wielkich zniżek podatkowych, co redukuje je w znacznym stopniu. Praca jako samozatrudniony prowadzi do finansowego zabezpieczenia. Co daje nam bilans : Więcej zyskujemy ,niżeli wydajemy. A będąc właścicielem biznesu możemy osiągnąć finansową wolność, czyli nie będziemy musieli pracować. Daje nam to bilans : Aktywa > Pasywa.

Polecam przeczytać całość moich wypocin.

Opublikowano

Wiesz teraz to najlepiej jak by otworzył np Sklep z Alkoholem bo najlepiej teraz się sprzedają. A Kurczaki z rożna też się sprzedają no ale nie aż tak bardzo

1357468552-U604459.png

By b4rt4z

Opublikowano

Kurczaki z rożna hmm. Według mnie to nie najlepszy pomysł,lepiej by wypaliła jakaś budka z kebabem i tym podobnym jedzeniu,do tego musiałby mieć jakąś dobrą lokalizacje.Ja osobiście bym się nie porywał na takie coś.

25kr0nq.jpg
Opublikowano

Jeśli ma dobry biznesplan to czemu i nie? Jeśli nie ma w okolicy konkurencji to masz lepiej.Ale według mnie lepiej otworzyć jakiegoś fastfooda

2uiyzh2.png
Opublikowano

Fastfoody chyba lepiej by się sprzedawały, można coś na szybko zjeść i nawet bd smakowało ^_^ A tak kurczaka w kilku kensach nie ogarniesz -.-

ItgMSFz.gif­

Opublikowano

w sumie pomysł nie jest, ale czy tylko tam będą kurczaki? Może jakis automat z zimnym piciem, knysze, gyrosy, jakis stolik obok, żeby można było zjesc na miejscu.

Trzeba pomyslec, i praktycznie najważniejsza jest lokalizacja.

skpUo.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...