Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problemy (wielkie) z hostingiem... mineserv.eu...

Nivandes

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam problemy z hostingiem mineserv.eu

Zakupiłem u nich serwer, OK - działa

Loguje się na serwer - git - dedyk stoi

Myślę sobie - jeśli dedyk już stoi, czas zacząć reklamę!

Gracze wchodzą, jeden, drugi, a tu nagle spam - SERWER OFF!

Wchodzę w panel admina o.0 - serwer jest ON, czego oni chcą...

Srut.. Połowie graczy, chcących grać na serwerze pisze ,,Can't reach server''

No to co... piszę do supportu, zaraz dam całą rozmowę, ale najpierw dodam, że ktoś miał ten sam problem z tym samym IP s49.mineserv.eu ja mam to samo IP i też mi nie działa...

Link do tego tematu: (uwaga dla moderatorów! Forum, do którego podałem link jest forem tego hostingu i podaje link do tematu na tym forum w celu ujawnienia dowodu, że ktoś miał taki problem jak ja. Bardzo bym prosił nie zamykać ani nie warnować)

http://codegame.pl/t...t-reach-server/

A oto rozmowa moja z pewnym moderatorem tego hostingu...

Ja:

Witam,

Proszę o zmianę adresu IP serwera, gdyż połowie graczy pisze że serwer jest wyłączony, gdy jest włączony. To wadliwe IP, kilka osób napisało mi, że miało taki sam problem.

s49.mineserv.eu:12656

Tak więc jeszcze raz proszę o jego (IP) zmianę.

Ja:

Jeśli nie da się zmienić IP, proszę o zwrot pieniędzy.

Mod:

Proszę spróbować alternatywnego IP

5.9.69.84:12656

Ja:

Dalej nie działa innym. Proszę o zmianę IP.

Ja:

Dni serwera mi uciekają na darmo.

Ja:

Dni serwera mi uciekają na darmo.

Mod:

Problem zostanie naprawiony w ciągu 24 godzin

Ja:

No czekam już 2 dni... dzisiaj leci 3 dzień. Mam nadzieję, że odzyskam stracony czas.

Mod:

Witam,

Dni zostaną zwrócone.

Przepraszamy za kłopoty

Jak administrator wróci z urlopu, od razu zajmie się Pana problemem

Mod:

Czy ma Pan hamachi ? jeśli tam to proszę usunąć

Ja:

Nic to nie dało.

Mod:

Proszę usunąć wszystkie ustawienia oraz wpisy rejestru hamachi.

Administrator Zbagi oraz ja bezproblemowo dostaliśmy się na serwer

Ja:

http://www.mpcforum....c/#entry5042118

Tutaj piszą o problemie z wejściem na mój serwer.

Na gadu gadu też mi kilka osób pisze, że nie mogą wejść na serwer...

Nawet nie chce go więcej reklamować, bo nie wyobrażam sobie tego spamu ,,Serwer OFF’’

PS. Co ma moje hamachi do waszej maszyny ? One nie są ze sobą powiązane.

Ja:

,,Administrator Zbagi oraz ja bezproblemowo dostaliśmy się na serwer’’

No właśnie o tym mówię, połowa osób może wejść a połowa nie...

Znajomi informatycy mówią, że to wadliwe ip.

Moglibyście mi je zmienić ?

Mod:

Nie jest to wadliwe IP tylko osoby mające hamachi mają zablokowane takie adresy IP.

Muszą odinstalować hamachi aby móc wejść na serwer

Ja:

Ale ja mam hamachi i normalnie się mogę łączyć z moim serwerem.

Kolega, który nie ma hamachi połączyć się nie może oraz kolega, który parę dni temu miał formatowany komputer (hamachi potem nie pobierał) też nie może wejść na serwer.

No i inne serwery z tego hostingu (waszego) i innych hostingów im działają, tylko nie mój.

Mod:

Jest to tylko i wyłącznie wina po stronie klienta gry i nasza firma nie ponosi odpowiedzialności za zablokowane porty Pana graczy

Ja:

Jakiego klienta? Jakie porty?

Rozumiecie, że tylko mój serwer nie działa innym ?

Wszystkie inne serwery każdemu działają. Tylko nie mój.

Ja:

mmm... świetnie...

Czytacie w ogóle swoje forum? Nie ?

Proszę:

http://codegame.pl/t...t-reach-server/

Ten sam problem, tyle, że z różnicą że ja na swój serwer mogę wejść, a u niego nikt nie mógł.

A co łączy ten serwer z moim ?

IP!s49.mineserv.eu

Ja także mam to IP s49.mineserv.eu .

mm.. ? Co teraz ?

Mod:

Jest to komunikat od osoby która nie zastosowała się do naszych zaleceń podobnie jak Pana gracze

Ja:

Ale np. mój brat nie ma hamachi na komputerze a wejść na serwer nie umie bo mu to pisze.

Kolega też nie ma hamachi a nie umie wejść...

Ja:
Macie obowiązek sprzedać mi (i innym) działającą maszynę/ip

W żadnym innym hostingu nie ma takiego czegoś, że gracz, który chce grać na czyimś serwerze musi usuwać hamachi!

Połowa ludzi grających w minecrafta ma zainstalowane hamachi! I jakoś wszystkie serwery im działają tylko nie mój.

Okej nie mam już siły. Proszę o zwrot pieniędzy.

Ja już po prostu nie mam siły...

Edyty są ukośnymi literami

sygnanampc.jpg
Opublikowano

Nie wiem skoro support hostingu nie potrafi Ci pomóc to raczej nikt na forum nie zna rozwiązania.

Jestem tutaj po to żeby pomagać, nie żeby zbierać "lajki", czy nabijać posty.

Opublikowano

Też mam ten sam problem kolega kupił dedyka na tym hoscie i ja tez niemogę wejść skoro niemam Hamachi.

Wyłaczyłem firewalla i antyvira, i co? i gówno.

Dalej nie mogę wejść.

Ja kupiłem, tak samo serwer, w którym nie było dostępu do Pliku konfiguracyjnego i niema plików FTP.

Ten host Się psuje

s1uwrd.jpg

Opublikowano

Huh?! Dalej mają z tym problemy? Ja jak miałem u nich serwer w miesiącach luty-marzec było tak samo... Miałem zamiar znowu kupić u nich serwer ale skoro dalej tak mają to trzeba czegoś lepszego szukać.

BTW. Wejdź do nich na TS'a i tam z nimi porozmawiaj, wtedy masz większe szanse że zmienią ci IP albo naprawią to co jest zepsute na tym.

Opublikowano

JEBANY HOSTING, JEBANA ADMINISTRACJA

Napisałem coś takiego :

Piszę pytanie, by pomóc koledze w problemie z serwerem z TEGO hostingu, nie uzyskał konkretnej pomocy ani nic co mogłoby mu pomóc z rozwiązaniem problemu. Użytkownik Nivandes zakupił crafty, wszystko szło po naszej myśli. Ale okazało się że połowa graczy nie mogła na niego wejść. Uzyskaliśmy podpowiedź - zmieńcie IP! Jest ono wadliwe! Nivandes próbował uzyskać tę pomoc od Was, ale nic z tego. NIE CZEKAJCIE AŻ ZAKUPI NOWY SERWER, TO SIĘ NIE STANIE. Ooo, nie. Takiej sytuacji nie będzie. Wasza reputacja za nie długo drastycznie spadnie, jeżeli będziecie tak robić.

A oni mi kurwa coś takiego :

]Adres IP nie jest wadliwy,

Problem leży po stronie graczy którzy mają zablokowane niektóre porty przez program hamachi.

Należy odinstalować program i zrestartować komputer (w razie potrzeby usunąć wpisy rejestru programu i jego pozostałości w folderach.

Sorry za te dziwne pogrubienie, tło czcionki ale nie umiem tego wyłączyć..

challenger.png

Opublikowano

Mi napisali to tamo.... wina hamachi!!!! TYLKO DZIWNE ŻE KAŻDY INNY SERWER WAM DZIAŁA, A MÓJ NIE O.0

#edit:

Napisałem im kolejną odpowiedź, jest na samej górze w temacie

/\

|

sygnanampc.jpg
Opublikowano

Sprobuj odzyskac pieniadze i zmien hosting, najlepiej na fiberhoscie. Oplacilem serwer na 3 miesiace, bo zaufalem IM.Support odpowiedzial MAX w 20min. Najszybciej o byla minuta, z czego sie ciesze. Miałem problemy, 10min i serwer ponownie działa.

Polecam Ci hosting, najlepiej to zarejestruj się z mojej sygnaturki.(Ja na tym zarobię i kiedyś ty też :) )

Jeśli chcesz dalej z Nimi współpracować, to powodzenia.

U mnie było coś podobnego, jeśli masz taką opcje, to przeinstaluj serwer.

Opublikowano

ja mam taki podobny problem kupiłem u nich serwer już 5 dni. nie mogę się dostać przez ftp do plików serwa pisałem cały czas do supportu to odpisali że prosimy cierpliwie czekać problem zostanie rozwiązany wg mnie hosty od s45.mineserv.eu w górę nie działają.

Jak komuś się odzyskać kase to niech pisze

Opublikowano

no tera jest wkurzony 3 dychy za nie działający serwer mogłem przedłużyć craftserve tylko tam nie można modów instalować

Opublikowano

Miałem kiedyś u nich dedykowany serwer, wszystko było ok do momentu w którym gdy chcę wejść na serwer pisze że nie może go znaleźć, wchodzę przez putty na dedyka i co się okazuje że serwer niby działa.

Zmieniłem wtedy port serwera w plikach konfiguracyjnych, tam gdzie ustawiasz czy ma być whitelist,nether itp, nie pamiętam już jak ten plik się nazywa ale na pewno ty będziesz wiedział, spróbuj zmienić port serwera w którejś linijce to jest, zmień np z 25555 na 25556 ja tak zrobiłem i działało :)

Opublikowano

Tak jak powiedział kolega wyżej, nie ma sensu korzystać z amatorskiego hostingu jakim jest "MineServ"

Lepiej zaufać porządnej marce np. fiberhost.pl

Opublikowano

Sprobuj odzyskac pieniadze i zmien hosting, najlepiej na fiberhoscie. Oplacilem serwer na 3 miesiace, bo zaufalem IM.Support odpowiedzial MAX w 20min. Najszybciej o byla minuta, z czego sie ciesze. Miałem problemy, 10min i serwer ponownie działa.

Polecam Ci hosting, najlepiej to zarejestruj się z mojej sygnaturki.(Ja na tym zarobię i kiedyś ty też :) )

Jeśli chcesz dalej z Nimi współpracować, to powodzenia.

U mnie było coś podobnego, jeśli masz taką opcje, to przeinstaluj serwer.

Dokładnie polecam Ci fiber naprawde 100% profsjonalizmu sam mialem problem dziś jak sie okazalo z mojej winy i natychmiastowo pomogli, kasy nie odzyskasz bo pewno w regu mają coś, jeśli chcesz sprawdzić jakość wejdz na IP ponizej to przekonasz się:)

Nie reklamujemy serwerów w sygnaturach + gif OFF.

Opublikowano

Jeżeli produkt jest wadliwy musi ci zwrócić pieniądze.

Zagroź im sądem i dokładnym artykułem prawnym.

http://www.uokik.gov.pl/download.php?id=553

Ustawa z dnia 2 marca 2000 r. o ochronie niektórych praw konsumentów oraz o odpowiedzialności za szkodę wyrządzoną przez produkt niebezpieczny (DzU z 2000 r. nr 22, poz. 271 z późn. zm.)

Jak ich postraszysz oddadzą kasę, jak nie prokuratura.

Opublikowano

Jeżeli produkt jest wadliwy musi ci zwrócić pieniądze.

Zagroź im sądem i dokładnym artykułem prawnym.

http://www.uokik.gov...load.php?id=553

Ustawa z dnia 2 marca 2000 r. o ochronie niektórych praw konsumentów oraz o odpowiedzialności za szkodę wyrządzoną przez produkt niebezpieczny (DzU z 2000 r. nr 22, poz. 271 z późn. zm.)

Jak ich postraszysz oddadzą kasę, jak nie prokuratura.

hmm a to czasem nie jest tak że jak mają w regu swoim że portfel nie podlega zwrotowi to odpada to ?

Nie reklamujemy serwerów w sygnaturach + gif OFF.

Opublikowano

up mi się wydaję że nie.

Skoro wydałeś pieniądze na coś co nie działa i tylko straciłeś kasę na to to mają obowiązek oddać ci te pieniądze lub dać nowy DZIAŁAJĄCY serwer.

Opublikowano

No ja też tak myślę, ale widzicie co oni piszą?

Piszą że to jest wina każdego indywidualnego gracza o.0 BO MACIE HAMACHI lol ...

O zmianę adresu ip też ich prosiłem... zmarnowany czas życia...

sygnanampc.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...