Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem, napęd DVD !PILNE!

DaftPearPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Ostatnio mam problem z moim napędem DVD, jest to Lightscribe Super writemaster.

Problem polega na tym, że gdy wkładam płytę do środka, lampka miga na zielono, słychać że ją czyta ale koniec końców nie odczytuje jej. Próbowałem wpiąć go do innego gniazda SATA, zamienić kabel zasilania, ale to nic nie dało :/ .

Sprawa pilna, chciałem pograć w AC: Brotherhood, a nie mogę go zainstalować, działający sposób naprawy nagrodzę + :)

Bardzo proszę o pomoc!!!!!!!

Opublikowano

to nad czym sie zastanawiasz poza stwarzaniem problemu sobie ? nie potrafisz naprawić zużytego lasera, a i tak naprawa kosztuje drożej niż kupno nowego napędu który kosztuje ok 60-80zł

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

to nad czym sie zastanawiasz poza stwarzaniem problemu sobie ? nie potrafisz naprawić zużytego lasera, a i tak naprawa kosztuje drożej niż kupno nowego napędu który kosztuje ok 60-80zł

Nawet nie wiesz czy potrafie zrobić coś takiego bo mnie nie znasz na żywo :D

Opublikowano

A myslsiz ze w sieci jestes anonimowy? Dla profesjonalisty znalezienie twoich danych zajeloby 5 minut :)

Kiedys mi padl laser w wiezy hi-fi, serwis stwierdzl ze kupno takiego lasera to okolo 300zl, + koszty wysylki z chin i robobizna.

Unbanned :]

Wszelkie pytania/wiadomości kierować na

Misiekantos253

Opublikowano

logiczne , jakbyś wiedział co należy zrobić to byś nawet nie pytał sie o tak prostą rzecz jak problem z odczytem płyt tylko sam zrobił

zresztą nie podałeś nawet właściwej nazwy firmy co wyprodukowała napęd tylko opcje nagrywania jakie obsługuje napęd

na pocieszenie powiem ci że sam tez nie potrafię naprawić wypalonego lesera ale wymienić już tak w podobnej cenie co podał ci wyżej groky02 ;)

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

zresztą nie podałeś nawet właściwej nazwy firmy co wyprodukowała napęd tylko opcje nagrywania jakie obsługuje napęd

Wiem, ale po prostu tego dnia kiedy to pisałem za dużo się wydarzyło i zapomniałem napisać marki (TSSTcorp)

A myslsiz ze w sieci jestes anonimowy? Dla profesjonalisty znalezienie twoich danych zajeloby 5 minut :)

O tym też wiem, ale jak wyżej napisałem, nie myślałem wtedy trzeźwo

OK, problem rozwiązany, dzisiaj spróbuje go wyczyścić od środka, jak nie pomoże to jutro po prostu kupie nowy. Sorki za spam, dzięki za rady :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...