Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[C++, Allegro 4.2][Gra][Projekt porzucony] Mr. Gun

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie.

Dziś przedstawiam Wam projekt, nad którym prace rozpocząłem już w lutym, czyli niedługo po moich początkach nauki c++. Projekt ten zajął mi tak długo, z powodu braku chęci, zresztą i tak jeszcze nie został ukończony i prawie na pewno nie zostanie.
Powody:
-brak chęci tworzenia grafiki, wymyślania potworów, map i balansowania rozgrywki
-słaba czytelność i złe rozplanowanie kodu

Udostępniam jedynie pliki potrzebne do uruchomienia gry. Kod mogę udostępnić zaufanym osobom na PW. Nie udostępniam kodu publicznie, ponieważ uważam, że nie jest wystarczająco dobrze napisany, aby ktokolwiek brał z niego przykład, uczył się z niego etc (a o to przede wszystkim w tym chodzi)... nawet ciężko jest się nim pochwalić.

Dobra, teraz co o samej idei tej gry. Miała być z założenia czymś w rodzaju popularnych flashówek gdzie są poszczególne fale, w którym trzeba niszczyć hordy potworów, pomiędzy falami można udostępniać nowe mapy bronie, ulepszać je, podnosić statystyki etc.

SS.
http://screenshooter...6090290/ehpaeyx

DOWNLOAD:

https://www.dropbox.com/s/62g62ay4s2u5khu/Mr%20Gun%20%28bin%29.zip?dl=0

grafika pochodzi z:
-google grafika
-GTA SA, 1
-Minecraft Bordercraft Texturepack
-własna

• Odpowiedzi 60
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Nawet fajna ta gra :)

Pomagam w projektach dotyczących programowania (C++/C/Java/C#/inne). Jak masz jakiś problem, napisz do mnie, wspólnie poszukamy rozwiązania ;).

Opublikowano

Mam pytanie sorki że w tym temacie

Gdzie mogę się dowiedzieć od czego zacząć aby zaprojektować taką gierke jak ty albo jakiś inny programik (wiadome że tyci)

bo chcialbym sie dowiedzieć co oznaczają dane słowa w języku C++ (typu main,include , int itd) a także w jakiś rozszerzeniach plikow ma się je pisać aby dzialaly

ale głownie zależy mi od czego zacząć :)

Opublikowano

2x@UP Najpierw musisz poznać język, może być c++, w dobrym stopniu. Później przydałaby się znajomość jakiejś biblioteki graficznej (allegro,sfml). Na temat projektowania gier było co nieco na tej stronie: cpp0x.pl

Pomagam w projektach dotyczących programowania (C++/C/Java/C#/inne). Jak masz jakiś problem, napisz do mnie, wspólnie poszukamy rozwiązania ;).

Opublikowano

Bardzo fajna gra ;)

Myślę że gdybyś włożył w nią trochę więcej pracy i opracował jakiś balans, questy wyszła by dość dość strzelaninka ;D +

Opublikowano

Nie wygląda to na nic specjalnego, acz i tak nie mogę tego uruchomić bo wywala "this app has requested the runtime to terminate it in an unusual way bla bla bla"

Twoja stara robi catch the clowny w Game Makerze.

Opublikowano
Ciekawa gierka z nieskończonością kasy i nic nie dającym bonusom (chyba).

Bonusy działają, lecz nie były jeszcze balansowane, dałem wartości takie jakie mi wpadły pierwsze do głowy jako w miare dobre. Brać można ile się chce, bo łatwiej tak testować, czy działa. Tak samo jest, że masz wszystkie bronie i dużo amunicji etc..

Opublikowano

al-main INFO: Allegro initialised (instance 1)

al-gfx INFO: Called set_gfx_mode(2, 1024, 768, 0, 0).

al-gfx INFO: First call, remembering console state.

al-gfx INFO: Autodetecting graphic driver.

al-gfx ERROR: Failed setting graphic driver 0.

win7 64bit

YOU MUST DIE

- Ganon, Koridai

Opublikowano

@up.

Również mam win7 x64, wszystko działa. Jednak zaobserwowałem, że niektórym osobom nie chce działać na windowed mode. Za chwilę zuploaduję w wersji fullscreen i poinformuję o tym w tym poście.

Zaktualizowałem plik w downloadzie w pierwszym poście. Teraz archiwum zawiera wersję okienkową jak i fullscreen (przy tej drugiej, jeśli rozdzielczość ekranu jest w innej skali niż 4:3, można zauważyć zaburzenia w sterowaniu celownikiem, jest to wina konieczności skalowania do innych proporcji obrazu i jest to jedynie wizualne.)

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Gra jest generalnie nie do przejscia. Całkiem fajne. Szkoda, że porzuciłeś ;/

jphk7l.jpg

Moje projekty

SyrenBot (Spambot +bot do NosTale)

http://www.mpcforum.pl/topic/722632-botspambot-syrenbot/#entry5226411

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
http://www.mpcforum.pl/topic/632875-tutdarmowe-konto-premium-na-speedyshare-3-dni/page__mode__show

Opublikowano

fajnie, mi również się podoba, może w wolnej chwili spróbuję zrobić aimbota i przy okazji zaprezentuję kod :)

• 2 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...