Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[C++, Allegro 4.2][Gra][Projekt porzucony] Mr. Gun

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Ja najlepiej się uczę gdy coś robię....

yyyy? what? weź napisz o co ci chodzi bo nie wiem do czego się odnosisz

PS.zrobiłem reupa, tym razem na multiupload bo na speedy share wygasa po 7 dniach niepobierania

• 4 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 60
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Jeśli można to poproszę ta gierkę na jakiś inna stronę bo na tej jest napis " Ten plik nie istnieje, dostęp do tego pliku jest ograniczony lub plik został usunięty z powodu naruszenia praw autorskich. "

Opublikowano

@up

Do tego nie powrócę, za dużo męczenia by było z tym wszystkim.

Aktualnie zaczynam inny projekt. Może przy tym będę miał wystarczający zapał, aby go skończyć. Bazując na obrazie moich dotychczasowych pomysłów mogę stwierdzić, że może być wciągające. jeśli wyjdzie tak jak chcę. Na razie robie/znajduje/poprawiam sprity. Jutro zrobię jeszcze kilka niezbędnych i zacznę kodzić (tak jakoś mam, że lubię mieć przygotowaną grafikę, przynajmniej podstawową).

btw. Preview (z painta) wyglądu gry i dotychczsowych spritów (wzoruję się na grze Raptor: Call of the shadows, może ktoś pamięta ;])

uxcu.jpg

ydwq.jpg

źródła.

raptor: call of the shadows (2010)

google

własne

Opublikowano

@up

Do tego nie powrócę, za dużo męczenia by było z tym wszystkim.

Aktualnie zaczynam inny projekt. Może przy tym będę miał wystarczający zapał, aby go skończyć. Bazując na obrazie moich dotychczasowych pomysłów mogę stwierdzić, że może być wciągające. jeśli wyjdzie tak jak chcę. Na razie robie/znajduje/poprawiam sprity. Jutro zrobię jeszcze kilka niezbędnych i zacznę kodzić (tak jakoś mam, że lubię mieć przygotowaną grafikę, przynajmniej podstawową).

btw. Preview (z painta) wyglądu gry i dotychczsowych spritów (wzoruję się na grze Raptor: Call of the shadows, może ktoś pamięta ;])

uxcu.jpg

ydwq.jpg

źródła.

raptor: call of the shadows (2010)

google

własne

Super, jeszcze byś się w 3D pobawił i by było jeszcze lepiej :)

Opublikowano
Super, jeszcze byś się w 3D pobawił i by było jeszcze lepiej

i również trudność wzrosła by z n^2 do n^3.

btw. próbowałem coś się tam bawić z OpenGLem, ale jeszcze nie daję sobie rady. Zbyt zaawansowana matematyka. (nie będę używał żadnych silników, bo mnie to nie satysfakcjonuje)

Opublikowano

i również trudność wzrosła by z n^2 do n^3.

btw. próbowałem coś się tam bawić z OpenGLem, ale jeszcze nie daję sobie rady. Zbyt zaawansowana matematyka. (nie będę używał żadnych silników, bo mnie to nie satysfakcjonuje)

Z czasem... Kto wie xD

Tak czy inaczej trzyam kciuki ;o

• 8 miesięcy temu...
Opublikowano

Myślę że ta gra by była hitem bardziej jako gra online, są podobne, ale by była na pewno fajniejsza gdyby były fale, a nie że od razu full "kosmitów" przychodzi do mnie i bije :P

Jakby było trochę więcej animacji (Np. przeładowywanie, śmierć "kosmity", itp.), to gra na serio by była kultowym hitem (Ale nie zapewniam, choć warto spróbować).

-Wiem że to projekt porzucony, ale coś mnie karciło, aby to napisać :s-

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

nie działa ;< zrób reup o ile możesz :D

Wykonałem reupload na prośbę pana powyżej.

Nie wiem czy wiecie, ale możecie modyfikować mapę (plik bmp, tylko nie zmieniajcie wielkości i nie używajcie innych kolorów) i wartości broni. Jak komuś się nudzi to może poszperać

Opublikowano

brakuje 2 wersji :P

al-main INFO: Allegro initialised (instance 1)
al-gfx INFO: Called set_gfx_mode(2, 1024, 768, 0, 0).
al-gfx INFO: First call, remembering console state.
al-gfx INFO: Autodetecting graphic driver.
al-gfx ERROR: Failed setting graphic driver 0.

@down

mi tam nie potrzebne, ale ktoś inny może mieć taki problem ;p

Opublikowano

brakuje 2 wersji :P

al-main INFO: Allegro initialised (instance 1)al-gfx INFO: Called set_gfx_mode(2, 1024, 768, 0, 0).al-gfx INFO: First call, remembering console state.al-gfx INFO: Autodetecting graphic driver.al-gfx ERROR: Failed setting graphic driver 0.
Później jak ją znajde to wrzucę, na razie nie mam możliwości poprawienia tego
Opublikowano

Na windows 8.1 x64 nie działa, zgodność nie pomaga więc lipa.

Chyba, że brakuje mi jakiś bibliotek w systemie w co wątpie :)

1384898722-U277415.jpg

963711463719651277415.png

|<|®Krzysztofa®|>|

Opublikowano

Na windows 8.1 x64 nie działa, zgodność nie pomaga więc lipa.

Chyba, że brakuje mi jakiś bibliotek w systemie w co wątpie :)

1384898722-U277415.jpg

Allegro 4.2 jest dosyć stare i właśnie takie błędy występują (już z niego nie korzystam). Z tego co patrzyłem to nie ma jako tako możliwości na poprawienie tego. Jedyne co niektórym działało to wersja na fullscreen, ale ją gdzieś posiałem, a nie mam jak teraz skompilować jeszcze raz. Jak znajdę to wrzucę, dziś może wieczorem się za to zabiorę.
Opublikowano

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...