Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Poradnik] Sztuka walki - czyli jak trza się bić :)

twojastarana1

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka :)

Jako że poradnik maggota już jakiś czas temu uległ przedawnieniu myślę że niektórym pomoże to co zostanie zawarte w tym . Żeby nie było gram w to od końca 2008r do 2010r i teraz od listopada 2011 więc wiem co piszę :) W grze nie dorobiłem się żadnej specjalnej rangi jak i miejsa w rankingu ale akurat to nie jest potrzebne do umiejętności w walce .

A więc na początek optymalne ustawienie okna gry :

33432.png

Okienko z danymi statku w połowie chowamy pod minimapką tak by zostało tylko hp,shd i ładownia , natomiast okno z grupą dajemy w prawy górny róg . Myślę że przy takim ustawieniu mamy większą przejrzystość niż u maggota chociaż trzeba wziąć pod uwage że on grał na kwadracie ( tak mi się wydaje ) a ja na prostokącie .

2: Pasek szybkiego wyboru :

1: Emp : Tak jak pisał maggot bez tego nie ma co lecieć , a jako że jest to rzecz podstawowa to proponuje go ustawić pod slotem pierwszym .

2: Sab-50

3: Ucb-100 : Często jest potrzebna nagła zmiana z sabu na x4 dlatego proponuję takie ustawienie .

4: Rsb-75 : Blisko białki i jednocześnie nie zbyt daleko od sabu co ułatwi nam mieszanie w obu przypadkach .

5: Smart

6: Stabilka

7: Niewidki : Bardzo przydatne co wyjaśnię później

8: Ćma

9: Krab

10:Robot w boju / moc designu

Na drugim pasku proponuję mieć otwartą fabryke high tech/moc designów lub rakietki do zmiany pld-8 .

Oczywiście nie jest to potrzebne jeśli mamy premium którego ja obecnie nie posiadam ale jeśli tylko będe je miał postaram się uaktualnić pasek .

3:Przygotowanie do walki :

a) Standardowo trzeba kupić podwójne boostery na hp/dmg/shd . Jeśli kupujemy na 10h to myślę że powinno nam starczyć ok 20-30k rsb oraz 100 emp-ów , jeśli mamy dużo uri na wydatek to można również kupić 2-3k hellstormów .

B) Trzeba również pamiętać o dobrych konfigach , niektórzy mają różne na bitki i wrogie mapy ale ja wszędzie latałem na tych samych . A więc :

Konfiguracja 1 :

Full speed + full damage ( zero osłon w dronach - max laserów ) / ćma

Konfiguracja 2 :

15osłon na statku + 8 osłon w dronach ( reszta lasery ) / krab

4: Taktyka

Zawsze zaczynamy bić z 1 konfy i staramy się robić tzw " orbitki " wokół gracza żeby trudniej mu było nas zaznaczyć.

Jeśli jest to jakiś flaksik to zaraz po zaznaczeniu nas proponuje zmienić konfe na 2 zarzucić kraba i jeśli ma osłony to walić na przemian sab/rsb. Gdy już mu się skończą nie przerzucamy na 1 konfe tylko nadal walimy z 2 tyle że x4+rsb bo jak wiadomo osłony sie klepią szybciej niż hp . Możemy czasem go uderzyć pld-8 ale nie ma sensu tracić emp czy smartek/stabilek .

Natomiast jeśli jest to już jakiś mocniejszy gracz z jakimś konkretnym dmg to staramy się ubić go jak najszybciej tak by on jak najmniej nas trafiał dlatego walimy x4+ rsb a jak nas zaznaczy rzucamy amunicją niwelująca siłe jego ognia.

Oczywiście nie wszystko naraz, bo nie miało by to większego sensu . Proponuję zacząć od stabilki jednocześnie puszczając smarta , potem pld-8 i na końcu emp . Jeśli po puszczeniu przez nas emp-a przeciwnik zrobi to samo szybko wrzucamy niewidkę i kręcimy się wokół niego aż nie będziemy mogli go zaznaczyć po czym walimy odrazu z rsb + x4 (daje nam to element zaskoczenia oraz przewage 1-2 strzałów gdyż normalnie to on by nas 1 zaznaczył ) Jeśli przeciwnik nadal się trzyma a nam kończy się hp to szybko zmieniamy konfe wrzucamy kraba oraz odpalamy robota w boju/solace . Jeśli nie ma już osłon to bijemy rsb + x4 i powinien szybko paść . Jeśli ma osłony to walimy z sabu + rsb aż do czasu gdy nie załaduje nam się z powrotem emp . Gdy już mam załadowanego empa to puszczamy go jednocześnie zmieniając konfige na 1 i formacje na ćme , gdy zacznie nas atakować to odpalamy stabilke + pld-8 .

Oczywiście większość statków powinna paść już długo przed tym co napisałem na końcu , no jesli tak się nie stanie to znowu zmieniamy konfe i czekamy na załadowanie się emp itp . Pamiętajcie by zawsze gdy możemy latać na odpalonym transferze energi i precyzji rakiet .

Mam nadzieje że ten poradnik pomoże co nie którym.

Jak coś mi się przypomni to dopiszę .

Z góry przepraszam za interpunkcję ale kiepsko u mnie z j.polskim .

Opublikowano

a dasz kondy na aegisa jakie uzyc.. mam cme

Posiadam free PBDO_Bota, chcesz pisz na pw.

Oferuję forum klanowe do darkorbit, chcesz? PW

Zawszę liczę na lajka, ciebie to nie kosztuje, a mi to daje chwałę

Opublikowano

a dasz kondy na aegisa jakie uzyc.. mam cme

Nigdy nie grałem aegisem ale myślę że takie by mogły być :

1 Jak na golca

2 Jako że mamy tą całą regeneracje osłony to odejmujemy 3-4 osłonki z dronów i wstawiamy laserki .Dzięki temu po zmianie konfy z 1 na 2 możemy oszczędzić robota puszczając tą moc .

Opublikowano

Nic konkretnego, w dodatku przeciętne konfy. Takie 4/5, moja ocena. Pusta konfa to dostaniesz przy malym lagu 300k z napakowanego golca, zmienisz konfe z malym hp + krab, on odpali cme i i tak nie masz szans.

Opublikowano

My się nie bijemy z topowymi graczami :D dzięki masz lajka

michaeljacksonky.png

All sygnatures by Razor

Opublikowano

Nic konkretnego, w dodatku przeciętne konfy. Takie 4/5, moja ocena. Pusta konfa to dostaniesz przy malym lagu 300k z napakowanego golca, zmienisz konfe z malym hp + krab, on odpali cme i i tak nie masz szans.

Owszem nie raz można się zagapić albo tak jak piszesz jakiś lag tyle że ja jeszcze takiej sytuacji nie miałem . Co najwyżej że zostało mi 10k hp i prawie full osłony . Up up na topowych też może być:) ale trzeba mieć te 65k damage , mi na czeskim na większość pułkowników i wzwyż stykało .

Opublikowano

Mogłeś podać lepsze konfy bo są takowe :P noobek ma trochu racji ... a nawet sporo . Starałeś się , masz lajka ;p

1371988330-U644589.jpg

Mentor | Moderator DarkOrbit | Postwriter | exModerator

Opublikowano

Są, są :P

Owszem nie raz można się zagapić albo tak jak piszesz jakiś lag tyle że ja jeszcze takiej sytuacji nie miałem . Co najwyżej że zostało mi 10k hp i prawie full osłony . Up up na topowych też może być:) ale trzeba mieć te 65k damage , mi na czeskim na większość pułkowników i wzwyż stykało .

10k? Od czego jest pet i kamikadze :)

Jak masz w ht robota to da ujdzie, ale te konfy na 1vs2,3,4 i w góre bd kiepskie. Juz lepiej jak takie konfy ktos chce to z 1-2 bo2 miec na dronie zeby moc sabem nadrabiac.

Opublikowano

Pierdziulisz :) Na 1 vs 3,4 full wypakowanych graczy nieważne jakie masz konfy i tak będzie ciężko . A na wrogie mapy jak wpadałem to wbijając się w taką 5 dość mocnych graczy a nie jakiś flaxów to 2 padało zanim mi połowa hp zeszła nie mówiąc już o osłonach .

Ps : Jebać tego peta i zafajdane kamikadze .

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Gorszych konfiguracji nie widziałem, zero napędu?? Gościu zlituj się... Nawet flaxik nam zwieje... -,-

Zlitować to się powinien bug nad tobą :) Flaxik ? phhh flaxa to się bije z 1 konfy + jakieś pld-8 . No chyba że masz takie chujowe konto albo jesteś takim chujowym graczem że musisz się z nim bić na ciężkiej konfie .

Opublikowano

Na PL1 już chyba widziałem zastosowanie tych konfigów, 0,5% szans

Ps. radze 2 konfe przerobić na full speed i full osłon w dronach i lecieć na boty haha

Konfig bez osłon z walką nie ma nic wspólnego...

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

ja na bitkach robię tak: jak się z kimś biję, a widać, że przegram, to puszczam emp, niewidka i włączam szybko mechanizm COMBO[3LvL] i koleś zwykle pada jak szmata:)

:ninja::ninja: :ninja::ninja: :ninja::ninja: :ninja: :ninja::ninja: :ninja: :ninja::ninja: :ninja::ninja: :ninja::ninja: :ninja: :ninja::ninja: :ninja::ninja: :ninja::ninja: :ninja::ninja: :ninja::ninja: :ninja::ninja:

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

smieszny poradnik a zarazem pisaly przez kogos kto grać to konca nie potrafi :) latanie bez oslon jest przesmieszne jak bym cie spotkał pierwszy zaczął bic to cie niema :) nawet bys nie wiedzial co sie dzeije musiał bys empa puszczac odrazu co mi daje przewage wielka.

Ludzie latanie bez oslon jest dobre tylko na boty i nic innego bo jak spotkasz gracza ktory ma takie wyposarzenie jak ty to znikasz z mapy :) a jak spotkasz 2 to moze ubijesz jednego ale co z tego jak padniesz od drugiego? a chodzi w tej grze zeby ubic i nie pasc. Dla mnie latanie bez oslon jest przereklamowane, sam wiem po sobie bo potrafilem takich 3-4 cwaniakow na bitkach ubic co lataja bez oslon bija swoje po te 60k z X4 ale i tak padaja bo maja konfy bez oslon.

Pamientajcie ludzie , DMG to nie wszystko :)

Opublikowano

smieszny poradnik a zarazem pisaly przez kogos kto grać to konca nie potrafi :) latanie bez oslon jest przesmieszne jak bym cie spotkał pierwszy zaczął bic to cie niema :) nawet bys nie wiedzial co sie dzeije musiał bys empa puszczac odrazu co mi daje przewage wielka.

Ludzie latanie bez oslon jest dobre tylko na boty i nic innego bo jak spotkasz gracza ktory ma takie wyposarzenie jak ty to znikasz z mapy :) a jak spotkasz 2 to moze ubijesz jednego ale co z tego jak padniesz od drugiego? a chodzi w tej grze zeby ubic i nie pasc. Dla mnie latanie bez oslon jest przereklamowane, sam wiem po sobie bo potrafilem takich 3-4 cwaniakow na bitkach ubic co lataja bez oslon bija swoje po te 60k z X4 ale i tak padaja bo maja konfy bez oslon.

Pamientajcie ludzie , DMG to nie wszystko :)

Taaa , poprzyj swoje słowa czynami :) Pokaż jakieś filmiki . Gadać to ty sobie możesz jaki to mocny nie jesteś a w grze .......... .

Poradnik pisany z moich doświadczeń z czasów marzec - kwiecień 2012 , od tamtego czasu nie gram .

Opublikowano

Ale on ma racje, puste konfy to gówno :D

Nawet przypadek typu mały lag i cię nie ma.

Opublikowano

Ale on ma racje, puste konfy to gówno :D

Nawet przypadek typu mały lag i cię nie ma.

A to nie ty na us4 dużym anonym bez osłon latałeś? :x

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...