Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[VM] Dowolny bonus do przedmiotu

xDeStRuCtx

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Raczej jest to dosyć skomplikowane i nie aż tak owocne jak na Tiverii. Ja sądzę iż moglibyśmy to zrobić w dość prostszy sposób, mianowicie w game podstawowa funkcja zmiany bonusów - nie zmienia jednak bonusów tylko wysyła wynik poprzez lua - w ten sposób otrzymalibyśmy bonusy takie jak w normalnej zmianie w dodatku bez określania jakiegokolwiek przedmiotu - funkcja zrobi to jednym argumentem za nas. Następnie otrzymany wynik wczytać w say'u a następnie dalszy ciąg procesu. Pomyślę później najpierw muszę rozkminić pewną rzecz z elf.

Wasze teorie przewyższają te na temat Elvisa Presleya.

9.png

userbarwb.png
Zawsze promocje na sygnatury ^^

• Odpowiedzi 56
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

@Sensual

mianowicie w game podstawowa funkcja zmiany bonusów - nie zmienia jednak bonusów tylko wysyła poprzez lua - w ten sposób otrzymalibyśmy bonusy takie jak w normalnej zmianie w dodatku bez określania jakiegokolwiek przedmiotu - funkcja zrobi to jednym argumentem za nas. Następnie otrzymany wynik wczytać w say'u a następnie dalszy ciąg procesu.

Rzecz w tym, że my najpierw chcemy wiedzieć jakie bony wejdą, a dopiero po kolejnej zmianie / kliknięciu "Wyjdź" je zapisywało, po to, aby bonusswitcher nie mógł pobrać sobie bonusów z przedmiotu dopóki nie wylosuje kolejnych bonusów. ;)

Wasze teorie przewyższają te na temat Elvisa Presleya.

suche jak asfalt po ulewie.

Opublikowano

@Sensual

Rzecz w tym, że my najpierw chcemy wiedzieć jakie bony wejdą, a dopiero po kolejnej zmianie / kliknięciu "Wyjdź" je zapisywało, po to, aby bonusswitcher nie mógł pobrać sobie bonusów z przedmiotu dopóki nie wylosuje kolejnych bonusów. ;)

suche jak asfalt po ulewie.

Jak już Balon wspomniał - klient nie może nic wiedzieć a dążąc do sedna chodzi mi o to że te bonusy które wylosowała funkcja CItem:ChangeAttribute nie zostaną nadane w przedmiocie lecz poprzez funkcje lua wysłane a say wyświetli wyniki(nowe bonusy). Jeżeli gracz nie zgodzi się na dalszą zmianę - bonusy zostaną nadane jeśli na odwrót, proces się powtarza. :D

Your superman is here, bitch!

Opublikowano

Ciekaw jestem, jak chcesz to zrobić :P

Musiałbyś zatrzymać funkcję po wylosowaniu bonów, aby poczekać aż gracz się zdecyduje, a później z poziomu questa znowu ją aktywować, aby zmienić bony. Tylko jak chcesz to zrobić? ;)

Opublikowano

Ciekaw jestem, jak chcesz to zrobić :P

Musiałbyś zatrzymać funkcję po wylosowaniu bonów, aby poczekać aż gracz się zdecyduje, a później z poziomu questa znowu ją aktywować, aby zmienić bony. Tylko jak chcesz to zrobić? ;)

Przecież funkcja CItem::ChangeAttribute wykonuje proces tylko gdy ją uruchomimy, więc nie ma problemu.

I tak się teraz za to nie biorę - może później(po wakacjach :D).

Opublikowano

@UP

Dlatego najwidoczniej nie rozumiesz, o co mi chodzi ;P

Spójrz, żeby to działało poprawnie, musisz NAJPIERW wyświetlić bony jakie wejdą, ale zmienić je DOPIERO, gdy gracz wybierze którąś opcję, tak więc Twoja teoria odpada.

Opublikowano

Eh. Nie wiem dokładnie w czym masz problem. A więc spróbuję wytłumaczyć to prościej: funkcja losuje bonusy, wysyła wynik do say'a, wynik zostaje zapisany przykładowo w qf następnie gdy gracz będzie chciał takie bonusy - funkcja ustawia je według wyników, jeśli nie powtarzamy losowanie bonusów.

Opublikowano

Ah, teraz zrozumiałem ^^ Myślałem po prostu, że chcesz zrobić całość przy jednym wywołaniu funkcji w queście. W ten sposób, który teraz opisujesz jest ofc możliwe ;p

Opublikowano

Fail, masz racje :D Szukałem cytatu, żeby nie było że to słowa puste na wiatr, akurat ten był przybliżony do daty napisania, a z PW nie da się cytować, także zrobię ss.

http://scr.hu/1qs/751iu

Teraz łyso?

Opublikowano

Firebug ftw.

Skoro to pikuś to czekamy na rezultaty jego pracy, bo jak na razie to słowa rzucone na wiatr. Szkoda tylko, że kamer nic nie zrobi, bo RealFreak przestał mu pomagać, a sam zbyt dużo nie potrafi.

9.png

userbarwb.png
Zawsze promocje na sygnatury ^^

Opublikowano

Fail, masz racje :D Szukałem cytatu, żeby nie było że to słowa puste na wiatr, akurat ten był przybliżony do daty napisania, a z PW nie da się cytować, także zrobię ss.

http://scr.hu/1qs/751iu

Teraz łyso?

Wciąz słowa rzucane na wiatr. niech zrobi a nie gada bez sensu jak murzyn spod kredensu. @up Jak to tak ze ty to samo co ja piszesz ? plagiat

sygna.png
Opublikowano

Ludzie ludzie, wy się uważacie za pro kodersów tworząc coś w metinie? Dla mnie to śmieszne.

Ja po prostu piszę to, że kamer jakby chciał to by stworzył coś na wasz serwerek. Po co ma to robić, ja jednak mu wierzę że nie chce mu się za to zabierać, a na pewno by coś wykombinował.

Choć nie ma jak to potwierdzić.

A co do tenmy (przydupaska tiverii) to weź już nie lataj jak ten piesek za suim i balonem. Wszyscy wiemy, że oczekujesz ich pomocy dot. swojego allium, że Ci pomogą.

Wspomnę słowa destructa, takie suche jak asfalt po ulewie.

Opublikowano

Ludzie ludzie, wy się uważacie za pro kodersów tworząc coś w metinie? Dla mnie to śmieszne.

Ja po prostu piszę to, że kamer jakby chciał to by stworzył coś na wasz serwerek. Po co ma to robić, ja jednak mu wierzę że nie chce mu się za to zabierać, a na pewno by coś wykombinował.

Choć nie ma jak to potwierdzić.

Jaki jest sens w mówieniu, co można zrobić, ale nierobieniu tego? Nie widzę w tym logiki. Nie chce mu się? A może jednak przerasta go to? Oboje dobrze wiemy, że zrobienie czegoś takiego nie jest trudne, ale jest pracochłonne. Tylko dlatego, że starannie przemyśleliśmy to i wiedzieliśmy, że nikt nie będzie podejmował się walczenia z jednym serwerem. Tym bardziej, że jesteśmy w stanie obrócić cały system do góry nogami w ciągu kilka godzin i zafundować Kamerowi więcej nieprzespanych nocy. Prostym przykładem będzie FishBot, którego zabezpieczenie u nas nie jest trudne do obejścia, ale wystarczająco trudne/czasochłonne, żeby przerosło 99% lokalnych "pr0sów". Kamer ruszył się po ponad miesiącu i wypuścił publicznego FB, który przepisuje kod. Dowiedzieliśmy się o tym, w ciągu kilkunastu minut mieliśmy przygotowaną nową wersję zabezpieczenia to wprowadzenia. Czyli co, kolejny miesiąc? A przypominam, że my tylko się obecnie bawimy i kolejne publikacje publicznych FB zafundują Wam na tyle bólu głowy, że będzie z nim tak jak z BS-em, który od prawie 9 miesięcy nie został sforsowany.

Co do "metinowych kodersów".... Na całe szczęście nie jesteśmy osobami, którymi jedynymi osiągnięciami jest tworzenie serwerów Metin2. Przypomnę, że na koncie mamy tylko jeden serwer, który nie upadł, nie miał reaktywacji, nic w tym stylu. Nie mamy tysiąca postów tutaj, nie mamy żadnej rangi. Nigdy też nie graliśmy w Metina. Jesteśmy świeżakami i amatorami jeśli chodzi o samą tematykę (no, oprócz Suiego). ;)

Dziwi mnie to, że bronisz Kamera, który tworzy oprogramowanie do oszukiwania na serwerach, a to my jesteśmy tymi złymi, bo zablokowaliśmy większość opcji dostępnych w nim. Kamerowi proponuję więcej roboty, mniej gadania, bo jak na razie zanudzasz na śmierć. Pamiętaj jednak, że podejmując wojnę na "obchodzenie" naszych zabezpieczeń, rzucasz się z motyką na słońce, bo w tej wojnie będzie tylko jeden wygrany - my.

Opublikowano

Tenma zaczynasz mnie juz wkurwiac.. Pewnie nie raz zapierdalales na modzie, i w duszy mowiles Kamer niech da cos nowego, niech doda serw.. bo Ty kurwa ciemny byles. pamietam jak byl pierwszy serw w modzie na sf2010, nie bylo serverinfo, ciekawe jakbys sobie wtedy poradzil.. Poprostu zazdroscisz mu tego co on potrafi.

Nigdy nie trać czasu dla kogoś, kto nie ma go dla Ciebie ! :))

Opublikowano

Jaki jest sens w mówieniu, co można zrobić, ale nierobieniu tego? Nie widzę w tym logiki. Nie chce mu się? A może jednak przerasta go to? Oboje dobrze wiemy, że zrobienie czegoś takiego nie jest trudne, ale jest pracochłonne. Tylko dlatego, że starannie przemyśleliśmy to i wiedzieliśmy, że nikt nie będzie podejmował się walczenia z jednym serwerem. Tym bardziej, że jesteśmy w stanie obrócić cały system do góry nogami w ciągu kilka godzin i zafundować Kamerowi więcej nieprzespanych nocy. Prostym przykładem będzie FishBot, którego zabezpieczenie u nas nie jest trudne do obejścia, ale wystarczająco trudne/czasochłonne, żeby przerosło 99% lokalnych "pr0sów". Kamer ruszył się po ponad miesiącu i wypuścił publicznego FB, który przepisuje kod. Dowiedzieliśmy się o tym, w ciągu kilkunastu minut mieliśmy przygotowaną nową wersję zabezpieczenia to wprowadzenia. Czyli co, kolejny miesiąc? A przypominam, że my tylko się obecnie bawimy i kolejne publikacje publicznych FB zafundują Wam na tyle bólu głowy, że będzie z nim tak jak z BS-em, który od prawie 9 miesięcy nie został sforsowany.

Co do "metinowych kodersów".... Na całe szczęście nie jesteśmy osobami, którymi jedynymi osiągnięciami jest tworzenie serwerów Metin2. Przypomnę, że na koncie mamy tylko jeden serwer, który nie upadł, nie miał reaktywacji, nic w tym stylu. Nie mamy tysiąca postów tutaj, nie mamy żadnej rangi. Nigdy też nie graliśmy w Metina. Jesteśmy świeżakami i amatorami jeśli chodzi o samą tematykę (no, oprócz Suiego). ;)

Dziwi mnie to, że bronisz Kamera, który tworzy oprogramowanie do oszukiwania na serwerach, a to my jesteśmy tymi złymi, bo zablokowaliśmy większość opcji dostępnych w nim. Kamerowi proponuję więcej roboty, mniej gadania, bo jak na razie zanudzasz na śmierć. Pamiętaj jednak, że podejmując wojnę na "obchodzenie" naszych zabezpieczeń, rzucasz się z motyką na słońce, bo w tej wojnie będzie tylko jeden wygrany - my.

Balon, nic do Ciebie nie mam ale w tym wypadku się przeliczasz. Prowadzicie serwer od prawie 2 lat i nadal uważasz że jesteście nowi, wybacz ale ja też długo w metina nie grałem bo zaczynałem później od was, jednak prawdę mówiąc w temacie programista nie dorównuje Tobie,

ponieważ nigdy nie byłem programistą i się za niego nie uważam - nie pozuje, nie trolluje ale mam te podstawowe informacje o świecie metina(które wy z pewnością posiadacie). Jakoś próbuję dorównać samodzielnie(oczywiście że korzystam z poradników,rzadko co ale czasem wesprę się osobą która ma więcej wiedzy ode mnie) a nie bezczelnie podlizuje się aby coś od kogoś wyciągnąć.

bo w tej wojnie będzie tylko jeden wygrany - my.
postaw się na miejscu Kamera, owszem jest on wyszczekany, ale porównaj możliwości "serwera a klienta" - myślę że w 100% znajdziesz różnice w edycji.
Przypomnę, że na koncie mamy tylko jeden serwer
("mamy") a dokładnie Soon, Balon oraz Tomasz, z tego co wiem to Sui brał udział w kilku projektach.

Opublikowano

Tenma zaczynasz mnie juz wkurwiac.. Pewnie nie raz zapierdalales na modzie, i w duszy mowiles Kamer niech da cos nowego, niech doda serw.. bo Ty kurwa ciemny byles. pamietam jak byl pierwszy serw w modzie na sf2010, nie bylo serverinfo, ciekawe jakbys sobie wtedy poradzil.. Poprostu zazdroscisz mu tego co on potrafi.

Tak zapierdalame na kamer modzie w tf2. Człowieku o czym ty mowisz, jak ja na żadnym serwie nie gram xD

sygna.png
Opublikowano

ale 2 lata temu .. jak byl pierwszy yitan w modzie.. i niby licencja od YMIRa wydrukowane ; ] rlz

Nigdy nie trać czasu dla kogoś, kto nie ma go dla Ciebie ! :))

Opublikowano

ale 2 lata temu .. jak byl pierwszy yitan w modzie.. i niby licencja od YMIRa wydrukowane ; ] rlz

Tylko niektórzy ludzie nie wiedzą co to znaczy trollowanie i pozostają debilami. Gratulacje ! Chodzi mi o licencje.

sygnatura niezgodna z regulaminem forum mpc rozdział II pkt. 7

Opublikowano

Balon, nic do Ciebie nie mam ale w tym wypadku się przeliczasz. Prowadzicie serwer od prawie 2 lat i nadal uważasz że jesteście nowi, wybacz ale ja też długo w metina nie grałem bo zaczynałem później od was, jednak prawdę mówiąc w temacie "Programista" nie dorównuje Tobie ,ponieważ nigdy nie byłem Programistą i się za niego nie uważam - nie pozuje, nie trolluje ale mam te podstawowe informacje o świecie metina(które wy z pewnością posiadacie). Jakoś próbuję dorównać samodzielnie a nie bezczelnie podlizuje się aby coś od kogoś wyciągnąć.

2 lata to nieporównywalnie mniej od starych wyjadaczy z tego forum. Chciałem dać do zrozumienia, że mimo, że byliśmy kompletnie nowymi osobami w tym świecie, nie przeszkadzało to nam w łamaniu barier, które stoją na przeszkodzie właśnie tym starym wyjadaczom z rangami, niezłą ilością postów i wysokim mniemaniu o sobie. Cieszę się bardzo, że robisz wszystko na swoją własną rękę. Tylko w ten sposób czegoś można się nauczyć/

postaw się na miejscu Kamera, owszem jest on wyszczekany, ale porównaj możliwości "serwera a klienta" - myślę że w 100% znajdziesz różnice w edycji.

Jasne, ale nasze zabezpieczenia wykorzystują ludzką psychikę - w tym przypadku Kamera. Prędzej mu się odechce bawić z jednym serwerem, niż nam walczyć z najpopularniejszym multi-cheatem do Metin2. Myślę, że będziesz w stanie zauważyć kontrast.

Opublikowano

Tylko niektórzy ludzie nie wiedzą co to znaczy trollowanie i pozostają debilami. Gratulacje !

Najczęściej ten trolling jest na pokaz bo ktoś się czuje "niedocenionym" i próbuje zaistnieć w wirtualnym świecie bo w realnym coś mu nie wychodzi.

2 lata to nieporównywalnie mniej od starych wyjadaczy z tego forum. Chciałem dać do zrozumienia, że mimo, że byliśmy kompletnie nowymi osobami w tym świecie, nie przeszkadzało to nam w łamaniu barier, które stoją na przeszkodzie właśnie tym starym wyjadaczom z rangami, niezłą ilością postów i wysokim mniemaniu o sobie. Cieszę się bardzo, że robisz wszystko na swoją własną rękę. Tylko w ten sposób czegoś można się nauczyć/

Jasne, ale nasze zabezpieczenia wykorzystują ludzką psychikę - w tym przypadku Kamera. Prędzej mu się odechce bawić z jednym serwerem, niż nam walczyć z najpopularniejszym multi-cheatem do Metin2. Myślę, że będziesz w stanie zauważyć kontrast.

Ah, bardziej to miało zabrzmieć iż wolę korzystać z poradników i się czegoś nauczyć, jednak nie ukrywam że także niekiedy korzystam z pomocy innych - bardziej doświadczonych ludzi. :)

Oczywiście jak najbardziej wyczerpujący sposób ludzkiej psychiki - zrobi raz zajmie mu to ponad miesiąc a tutaj w kilka godzin kolejny update i po cheacie(jednym słowem strata czasu).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...