Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[VM] Dowolny bonus do przedmiotu

xDeStRuCtx

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć. Przedstawiam wam drobną modyfikację serwera ;)

http://www.youtube.com/watch?v=LwEVg0TKd0w

PS. Tenma:

1.Nie, nie edytowałem klienta.

2.Nie, nie stworzyłem kilku itemów które 'wbudowanie' mają takie bonusy i nie usuwałem questem obecnego i nie dawałem innego.

• Odpowiedzi 56
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

fajne by to było gdyby dało się dawać tylko max bonus :D jaki jest ustawiony na serwerze

1342379674-U588768.jpg

Jeśli ci pomogłem to wiedz że nie bezinteresownie , więc wysil się i daj tego like , w końcu nic nie jest za darmo .

Opublikowano

Wystarczy wiedzieć że rel32 nie składa się tylko z offsetu funkcji a także z instrukcji po call'u. W dodatku zapis Two's Complement aka U2 oraz Little Endian nie jest trudny - z tą wiedzą możecie zacząć prace. :huh:

@Sui: zmniejsz ten kontrast - bo oślepniesz. o.O

@down: Aaa, nie wziąłem pod uwagę.

Your superman is here, bitch!

Opublikowano

Wystarczy wiedzieć że rel32 nie składa się tylko z offsetu funkcji a także z instrukcji po call'u. W dodatku zapis Two's Complement aka U2 oraz Little Endian nie jest trudny - z tą wiedzą możecie zacząć prace. :huh:

@Sui: zmniejsz ten kontrast - bo oślepniesz. o.O

Auto-enhancements z YT i noc w metinie niezbyt dobrze się komponują.

9.png

userbarwb.png
Zawsze promocje na sygnatury ^^

Opublikowano

W ten sposób można na również na chama zrobić zmianę bonów a`la tiveria. Questowo. Wylosować bon, wyświetlić graczowi, dać to w pętlę repeat zmieniaj bony until s==2, choć pieprzenia sporo jest z tym, że każdy `gatunek` itemu może mieć inne bony, trzebaby wyliczyć szansę na wejście bonu poprzez podzielenie szansy na wejście danego bonu przez sumę wszystkich bonów * na przykład 1000, a następnie wylosować liczbę 1 - 1000 i sprawdzić. No, trochę pierdolenia jest :D

Opublikowano

Fajnie by było gdyby zrobić maximum bony jakie są na serverze tam można było wpisać i wprowadzić coś takiego na hamacha ^^

Opublikowano

W ten sposób można na również na chama zrobić zmianę bonów a`la tiveria. Questowo. Wylosować bon, wyświetlić graczowi, dać to w pętlę repeat zmieniaj bony until s==2, choć pieprzenia sporo jest z tym, że każdy `gatunek` itemu może mieć inne bony, trzebaby wyliczyć szansę na wejście bonu poprzez podzielenie szansy na wejście danego bonu przez sumę wszystkich bonów * na przykład 1000, a następnie wylosować liczbę 1 - 1000 i sprawdzić. No, trochę pierdolenia jest :D

Raczej jest to dosyć skomplikowane i nie aż tak owocne jak na Tiverii. Ja sądzę iż moglibyśmy to zrobić w dość prostszy sposób, mianowicie w game podstawowa funkcja zmiany bonusów - nie zmienia jednak bonusów tylko wysyła wynik poprzez lua - w ten sposób otrzymalibyśmy bonusy takie jak w normalnej zmianie w dodatku bez określania jakiegokolwiek przedmiotu - funkcja zrobi to jednym argumentem za nas. Następnie otrzymany wynik wczytać w say'u a następnie dalszy ciąg procesu. Pomyślę później najpierw muszę rozkminić pewną rzecz z elf.

@down: ciekawe - może i nie określiłem tego tak dokładnie jak chciałem lecz kumaci i tak się domyślą. ;)

Your superman is here, bitch!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...