Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

z Metka :D

ManiaqFPSandRTS

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam dosc nieciekawy problem. Jak nagrywam film z gry Frapsem no to zajmuje on nie mało jak wiadomo. Jak go przekonwertowac na HD? Mam win7. Robilem narazie tak, ze dawalem do windows live movie maker i tam dawałem intra a potem zapisywałem "zalecane dla tego projektu". Następnie dodawalem do programu Free Video Converter i konwertowałem. Ale niestety po konwersji albo dzwięk kasuje albo wgl nie konwertuje. Jak dobrze przekonwertowac na HD (i mniejszą wage filmu) i dodac intra i animacje(przed konwersją czy po? i jakim programem mozna prócz Windows Live Movie Maker?) na filmiku nakręconym Frapsem?

Licze na pomoc:P

zbyt duża sygnatura.

Opublikowano

Chyba czas się powitać z Sony Vegas ;) Polecam program.. jeżeli się wczujesz to szybko ogarniesz podstawy, właśnie typu HD i ''zmniejszanie'' wagi filmu.

josemousignature.jpg
Opublikowano

Chyba czas się powitać z Sony Vegas ;) Polecam program.. jeżeli się wczujesz to szybko ogarniesz podstawy, właśnie typu HD i ''zmniejszanie'' wagi filmu.

Może niech na początek spróbuje Camtasia Studio 7 łatwiejsza w obsłudze zdecydowanie :)

Rep

Opublikowano

polecam sv dobry program, ale do takich rzeczy niepotrzebny ci jest sony vegas, bo zajelo by ci to nie wiadomo ile czasu.jak juz mowimy o takich programach to lepszy jest After effects:P robisz tak:

nagrany film frapsem(czy tam kawalki filmu ) ukladasz w movie makerze, zapisujesz jako plik WMV(moje ustawienia w Moviemaker- nazwa (stworzylem nowe tempel- 720p szer 1280xwys720, transmisja 8000, 30 fps, audio 256, 96kHz(jakosc studyjna 2 razy lepsza) i stereo ofc:D Zapisane w WMV jak ppisalem wczesniej, teraz wrzucasz to do freemake video converter (ja tak robie) (i tu zaleznie czy dodales intro czy nie w moviemakerze -jesli tak intro opuszczasz, jesli nie ustawiasz na 1 miejscu, dajesz laczenie(te 2 przelaczniki) dajesz do mp4(najlepsza jakosc i najmniejsza waga) , wybierasz templa do HD 720p (albo moze jak full hd chcesz 1080p- 2 razy wiekszy plik ponad i klepsza jakosc- rob jak chcesz)

ustawien nie zmieniasz bo sa dobre idajesz konwertuj.

ZAPOMNIALEm przy laczeniu sa 2 opcje z przejsciem lub bez( radze wybrac bez bo te przejscia tak dziwnie wygladaja w filmiku:D)

EDIT2: a jak mam byc szczery daj se spokoj z frapsem polecam mirelis (czy jak tos ie pisze) Action! duzo lepsze, nie dzieli filmiku na kawalki i inne syfy wiec bedzie w sam raz, masz nieograniczona ilosc filmow do nagrania, nie renderoue ich od razu, zapisuje w programie, mzoesz se je ogladnac i jak ci sie podoba wyrenderowac dopiero(do mp4), action jest uniwersalny tez bo mozesz nagrywac gry, pulpit, albo zaznaczony obszar:D gorąco polecam, sam juz nie uwywam frapsa:)a pozatym fajnie wygląda

Opublikowano

Odrazu mu dajcie Pinacle studio.

Polecam ci Camtasie 7 ,może jest gorsza od sony vegas ,ale tam się nauczysz podstaw ,a później w sony vegas to będzie pestka

Opublikowano

Jeżeli chodzi Windows Movie Maker ...

- Czy konwertujesz filmik do HD w rozszerzeniu .WMV?

- Po co konwertujesz np. do Avi, czy do innego rozszerzenia?

Co do tego. Filmik w rozszerzeniu wmv jest tak jakby... Nie do skonwertowania. Albo się coś spierdoli, albo Ci nie bd czytać na YT.

Zalecam od razu jak przekonwertujesz w WMM, dać na YouTube, bez kombinacji

naajsik.png

Opublikowano

Ile wypowiedzi:) Dzięki za wszystkie. To tak teraz odpowiem na pytania.

A i Sony Vegas mi nie idzie, bo przy "register online" mi wyskakuje błąd a ten cały auth... kod nie przychodzi na emaila. Więc SV odpada.

@UP

Jeżeli chodzi Windows Movie Maker ...

- Czy konwertujesz filmik do HD w rozszerzeniu .WMV? - tzn ? Ja w movie maker daje tak: (mam film) otówrz w WLMM > dodaje intra (początkowe i koncowa) i daje zapisz film - zalecane dla tego projektu

- Po co konwertujesz np. do Avi, czy do innego rozszerzenia? Chce aby film był w dobrej jakosci(HD).

zbyt duża sygnatura.

Opublikowano

Nagrywaj Frapsem , Obrabiaj w Sony Vegas Pro 11 , i zapisuj w jakości HD . Mi jakoś nie zajmuje duzo , więc nie używam konvertera.Jednak gdyby rozmiar ci nie pasował , polecił bym ALL konverter pro ( czy jakos tak ) I wygoogluj jak się tym programem obsługiwać . ;)

Chcę , by stare czasy Metin2 wróciły ...  :(

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...