Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Serwer][Hamachi] X_Plemiona

Phoenix_PL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

X_Plemiona 2.0

Najlepszy polski prywatny serwer Plemion

ŚWIATY:

Świat 1 - Szybkość 8000

SIECI HAMACHI:

xplemiona-1

xplemiona-2

[...]

xplemiona-5

HASŁO: phoenix

IP: 25.87.171.83

INFORMACJE O SERWERZE:

Jest to reaktywacja serwera PhoPlemiona oraz starego X_Plemiona (którymi także się zajmowałem)

Serwer stoi na silniku 7.2 (w pewnej części odbugowanym i poprawionym)

Poprzednie 'edycje' serwera się podobały i nawet nieźle się grało, pomijając problemy z dostępnością serwera oraz szybkością mojego łącza

:) (ale i tak zachował się jako najdłużej stojący serwer hamachi)

Tak więc po raz kolejny go reaktywuję, ponieważ widzę że nie ma aktualnie dobrego serwera do grania

:D

Serwer ruszył. Zapraszam do gry.

TEAM SERWERA:

[HeadAdmin] Phoenix_PL

[Admin] dawidelo

A i tym razem nie chcę tego robić sam.

Rekrutacja do teamu serwera ON

Szukam jednego admina.

Jeśli chcesz dołączyć, to zajrzyj do tego spoilera i napisz mi na GG:

WARUNKI REKRUTACJI:

Wiek: Od 14 lat wzwyż (nisko? Ja mam 14. I potrafię ocenić kto jest dzieciakiem/trollem a kto nadaje się na tą posadkę).

Umiejętności: Cóż, nie wymagam, wystarczy kultura osobista

:D

I jeszcze małe info - Dobrze by było gdyby kandydat mia też warunki żeby hostować serwer w razie czego - tak żeby stał jak najdłużej. Tak więc łączę 1MB/s i powyżej + rzecz jasna hamachi. Informacje dotyczące hostowania udzielę na GG.

No, to by było na tyle.

Po informacje dotyczące serwera zapraszam na priv, GG albo w tym temacie.

846331404756772371599.jpeg
Opublikowano

Będzie stał Stoi na silniku 7.2 (nieco odbugowany przez kolegę OnlyHeadShot'a, i trochę odbugowany wizualnie przeze mnie).

Serwery będę robić na bieżąco, narazie postawiłem jeden i trzeba go przetestować, czy wszystkie budynki da się zbudować, i tego typu rzeczy. Bugi naprawiam na bieżąco.

Chyba na noc będę go musiał wyłączać, więc może być nieaktywny od północy do 8 :)

Opublikowano

No Nareszcie. Z Pho Znam się dobrze i każdy jego serwer stoi długo jak na hamachi. Ten myślę że postoi równie długo. Zagram. Łap Lika :)

Proszę Ściągnijcie Mi te 20% :) Będę Grzecznym Chłopcem

Opublikowano

same wady ma ten serwer lagi ale to nie dziwne na hamachi mało ludzi dzięki takiemu jednemu nie ogara nie podaje nicku ponieważ chłopak może się Obrazić i iść do mamusi zapewne ma około 10+ lat coś mu powiesz to on będzie dyskutował non stop nie potrafi się zachować myśli że jest jedynym Fajnym dzieckiem co mu wszystko wolno ale to nie dziwne jak pewnie jego rodzice kupili mu kompa i neta i siedzi 24/7H to ci sie kiedyś odbije na życiu w skrócie nie będziesz miał kumpli, Będą się z ciebie napierdalać, dokuczać i inne. A skąd to wiem ? Był taki jeden synek w szkole 0 kumpli i tylko w jego życiu był komputer albo telefon.

Black%20Bul...jpg

Opublikowano

@up

Jak sam zaczynasz, to potem nie miej pretensji... jak się ma 17 lat to nie ma się prawa żeby drażnić i prowokować młodszych :)

Odświeżam temat, i aktualizuję @topic :)

Tym z @up się nie przejmujcie... sprowokował kłótnie, ponieważ 'Mam 17 lat i mi wszystko wolno!"... takich dzieci nie powinni wpuszczać do internetu :)

Opublikowano

@up ile ty masz lat 8? wymyśl se inny tekst a nie ctrl+c ctrl+v no i PS bardzo ciekawe ze ja to zacząłem koleś powiedział ile ma lat to go na żartów nazwałem synkiem co nie?.. i już mu coś odpierdoliło a ja z dzieci takimi jak on i po twoim piśmie ty nie zyskasz ludzi no chyba ze się zbiorą dzieci 10+ lat to ok ale to tyle bo poważniejszy człowiek zobaczy na wasze zjebane zachowanie powie nie i was wyśmieje wiecej tego tematu nie odwiedzam 1 strata czasu na takich dzieci jak wy Proste. Za wszelką wypowiedz (dzieci) PW Itd leci raport i Czepanara

Więc Panie Phoenix_PL

po pierwsze przydała by sie nauka czytania za co poszła kłótnia zamiast słuchać tego dzieciaka

Black%20Bul...jpg

Opublikowano

@up. Czytałem dokładnie o co poszło. Gościu, na kij drażniłeś tego gracza?...

Tak więc, panie '17 lat', przestań z łaski swojej spamować, bo dostaniesz warna od Moderatora za obrazę i spam (btw, zaraz zgłoszę obydwa posty). Mam 14 lat, i zdrową psychikę, nic mi, ani koledze nie od****dolilo. Nie mi się przyda nauka czytania, lecz tobie nauka kultury i poprawnej ortografii ;) Z tego co zauważyłem, to prędzej ty masz te 8-10 lat, ale nie mnie to oceniać. Cieszę się niezmiernie z powodu, że nie odwiedzisz nigdy więcej tego tematu. Koniec rozmowy.

Ciekawi mnie jeszcze za co dostanę warna :( Kulturalne zachowanie czy poprawna ortografia :(

Swoją drogą, już zrobię krótki apel do userów :D

Nigdy nie wiesz kto siedzi po drugiej stronie. Czy ma 8 czy 18 lat. Tak więc powinieneś mieć chociaż podstawowe hamulce, i zachować zasady kultury i dobrego wychowania przynajmniej przez pierwsze 10 minut rozmowy ;). Hamulce ważna sprawa, bo trzeba czuć kiedy się z kimś droczysz, żeby nie przesadzić, jak kolega wyżej. Mała rzecz, a cieszy :)

A już btw serwera:

Cały czas nad nim pracuję, zwiększyłem nieco staty (wielkosć magazynu/zagrody, produkcja surowców), więc gra się szybciej :). Zapraszam serdecznie :)

//Będzie hosting ^^ Patrz @topic

Opublikowano

@PleSX, no ależ naturalnie :P

Aczkolwiek na ten serwer nie trzeba jakichś jebutnych wymagań, a netbook żre niewiele prądu.

Serwera na hostingu WWW nie będzie, ponieważ wywala błąd z zakodowanego pliku smarty :D

Spróbuję ze sponsorem postawić go na VPSie pod linuksem :)

Opublikowano

Okej, należy się ode mnie słówko informacji.

Przez próbę przenosin naszego serwera na hosting, padł świat 1.

Cóż, w ramach rekompensaty, zaraz przywróćę jego i zrobię s2 :P

A za parę dni powinniśmy być na hostingu :D

Opublikowano

Zrobiłem dla was s2 :)

Serwer ruszył, i będzie chodził (prawie) 24/7 :D

To 'prawie' dopóki nie uda się nam (mi i sponsorowi :P) postawić serwera na serwerze WWW (proserwer), albo VPS z Linuxem (swoją drogą, jakby ktoś umiał nam pomóc, to zapraszam na GG)

Opublikowano

Kolejny @ref, i informacja:

Mieliśmy atak "hakera" na serwer, spowodowany moją niekompetencją (nie zabezpieczyłem PhpMyAdmin po stworzeniu WarZone :D). Więcej się taki atak nie powtórzy, a jeśli nawet, i tym razem pójdzie baza danych, to spokojnie - napisałem skrypt który co ~10 minut tworzy backup (zajmuje jakieś 10MB, więc o miejsce na dysku nie muszę się martwić). Więc w razie czego mogę przywrócić backup, i wszystko wróci do normy.

Opublikowano

Niedługo wbije. :)

A tak przy okazji mógłby mi ktos zwiężle wytłumaczyć o co chodzi z serwerem War Zone. Z góry dziękuję :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...