Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]Brak oddzielonego szkła

XCoP

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Otóż dzisiaj po wejściu po krótkiej przerwie w minecraft zauważyłem coś dziwnego. Że szkło wygląda inaczej. Zazwyczaj szklo bylo oddzielone kreską że tak powiem a teraz szkło jest połączone. Zdecydowanie wolałbym tamten wygląd minecrafta.

Screen:

http://www.fotoszok....ad/3bf8c6fd.png

Za pomoc dziękuje.

@@ Może ma to znaczenie . Karta graficzna jaką posiadam to Nvidia GeForce 9800 GT

Opublikowano

Może to po prostu jakiś bug. Wyłącz mc i jeszcze raz wejdź. Ew. reinstall mc.

8can.png

|| CPU: I5-2500 || GPU: MSI Gtx 660 Titan || Ram: DDR3 8GB GoodRam || Zasilacz: Antec 500W || Płyta Główna: Asrock H61M ||

Opublikowano

To nie jest bug. Pamiętam że kiedyś miałem takie coś że miałem fioletową wodę i takie szkło. Pamiętam że coś zrobiłem w nvidii i zadziałało. Reinstallowałem i nic nie pomogło

Również wyłączenie i Włączenie nie pomaga.

Opublikowano

Hmm, wgrywałeś jakieś mody? :) Spróbuj zainstalować najnowsze stery do karty graficznej ;)

8can.png

|| CPU: I5-2500 || GPU: MSI Gtx 660 Titan || Ram: DDR3 8GB GoodRam || Zasilacz: Antec 500W || Płyta Główna: Asrock H61M ||

Opublikowano

Wygląda jak opcja Connected Textures w OptiFine. Wg. mnie szkło wygląda tak lepiej :D Ale spróbuj Force Update, sprawdź czy na jakimś Texture Packu szkło też jest bez tych oddzielających kresek.

Opublikowano

Najnowsze sterowniki ściagnij ze strony producenta jeśli nie pomoże reinstall minecrafta a jeśli to nie pomoże oraz inne sposoby podane przez innych użytkowników niestety chyba defragmentacja dysku na którym masz minecrafta ! ;/

Jeśli pomogłem daj "Lubię To" :) To nic nie kosztuję !

Opublikowano

Najnowsze sterowniki ściagnij ze strony producenta jeśli nie pomoże reinstall minecrafta a jeśli to nie pomoże oraz inne sposoby podane przez innych użytkowników niestety chyba defragmentacja dysku na którym masz minecrafta ! ;/

Dlaczego niestety? Defragmentacja dysku nie usuwa żadnych plików, tylko je układa tak żeby systam mniał do nich szybszy dostęp, więc jest wskazana.

Co do tematu usuń dolder .minecraft odpal launcher i jeszcze raz ściągnij pliki.

Jestem tutaj po to żeby pomagać, nie żeby zbierać "lajki", czy nabijać posty.

Opublikowano

Najwyraźniej użyłeś mcpatchera, dlatego tak się zmieniło.

Chyba, że nic nie używałeś to cały .minecraft folder usuń.

Folder znajduje się w:

Start -> Uruchom -> %appdata % -> .minecraft

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...