Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Mam problem z minecraft'em :(

Kapix147

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ,do pewnego czasu mam problem z minecraft'em, kiedy pierwszy raz zainstalowałem minecraft'a najpierw miałem w nim błędy grafiki ( kreski nad pochodniami i piksele bloków prześwitywały, kiedy zrobiłem re-install systemu, ten błąd zniknął, ale za to, teraz kiedy włączam minecraft'a, on w losowym miejscu, czy to włączam serwer, czy gram na single, a nawet przy samym menu, potrafi, zawieść kompa, i wyłączyć go, wie ktoś o co chodzi ?

Opublikowano

Przeczyść kompa z kurzu. Zainstaluj najnowsze sterowniki do karty graficznej.

8can.png

|| CPU: I5-2500 || GPU: MSI Gtx 660 Titan || Ram: DDR3 8GB GoodRam || Zasilacz: Antec 500W || Płyta Główna: Asrock H61M ||

Opublikowano

Ok, niestety, jednak nie pomogło :(

Minecraft nadal się wyłącza, a przy każdym takim wyłączeniu, ja tracę świat, na którym aktualnie grałem :(

Opublikowano

Wszystkie te rzeczy robiłem, i to nie dawno

Bywa też tak, że w pewnym momencie, chunki, przestają się ładować i wywala mnie na pulpit

Opublikowano

daj se spokój z tym pisaniem postów bo nikt tu nie pomorze każdy robi tak żeby mu wszystko działało ja już się nie raz przejechałem na tym forum niby każdy chce pomoc a przychodzi co do czego to lipa wychodzi. Też mam problem z MC a i tak nie chcą pomoc bo maja to gdzieś niech się ten ktoś (miedzy innymi ja) radzi sobie sam co ja jestem.

90% Nastolatków dostałoby załamania nerwowego, gdyby Justin Bieber (BIMBER) stał na dachu wieżowca i miał zamiar skoczyć. Jeśli należysz tak jak ja do tych 10%, które wzięłoby krzesełko, popcorn i darło się: "Skacz lamusie!" wklej to na swój profil xD

Opublikowano

daj se spokój z tym pisaniem postów bo nikt tu nie pomorze każdy robi tak żeby mu wszystko działało ja już się nie raz przejechałem na tym forum niby każdy chce pomoc a przychodzi co do czego to lipa wychodzi. Też mam problem z MC a i tak nie chcą pomoc bo maja to gdzieś niech się ten ktoś (miedzy innymi ja) radzi sobie sam co ja jestem.

Pewnie masz racje, ale po prostu nie chce , żeby minecraft, działał mi z ,,haczykiem" :(

Opublikowano

ja powiem tak radze zaistalować program anty wir i usunąć .minecraft w %appdata%

a powiedz mi kto normalny nie ma antyvirus i nie robi tak jak powiedziałeś każdy normalny człowiek powinien wiedzieć podstawę i tłumaczenie tego samego wiele razy kazdy zapomina bo jest to denerwujące

90% Nastolatków dostałoby załamania nerwowego, gdyby Justin Bieber (BIMBER) stał na dachu wieżowca i miał zamiar skoczyć. Jeśli należysz tak jak ja do tych 10%, które wzięłoby krzesełko, popcorn i darło się: "Skacz lamusie!" wklej to na swój profil xD

Opublikowano

Spróbuj przeznaczyć na mc więcej ramu.

1. Jeśli mamy oryginalną wersje MC to kopiujemy plik "Minecraft.jar" z folderu z grą na pulpit. Jeśli wersję piracką to kopiujemy na pulpit "Minecraft.exe" z tego samego folderu.

2. Otwieramy notatnik

3. Wpisujemy: java -XmsIlość twojego ramu w mbm -jar "C:\Documents and Settings\Nazwa Użytkownika\Pulpit\Minecraft.exe (lub .jar)

4. Zapisujemy to na pulpicie jako "Minecraft.bat"

5. Uruchamiamy i cieszymy się działającą grą

8can.png

|| CPU: I5-2500 || GPU: MSI Gtx 660 Titan || Ram: DDR3 8GB GoodRam || Zasilacz: Antec 500W || Płyta Główna: Asrock H61M ||

Opublikowano

Jeron bam bam bammmmmm niektórych nie stać żeby od tak jak na teraz patrząc 80-100zl wydac na oryginał :P

Opublikowano

Nie, ja mam premium, po przypisaniu więcej ram minecraft wyłącza się już w menu

Na razie co jakiś czas, robię kopie folderu saves ,żeby nie stracić światów, i zwiększyłem priorytet minecraft'a na wyskoki, teraz działa nieco lepiej

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Zainstaluj optifine i ustaw na najgorszych opcjach graficznych, jak wtedy też nie pójdzie to lipa... Jaki windows i jawa? Może masz 64 bit sys a 32 bit jawe?

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...