Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nagrywanie filmików z gier.

GeRu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na samym początku nagrywałem Frapsem. Wszystko konfigurowałem tak jak na tutorialach i podczas nagrywania gra po prostu się ścinała. Ścinała się do takiego stopnia że nie dało się całkowicie grać. Kolejny program w jaki się zaopatrzyłem to MSI Afterburner. Tutaj już było lepiej - podczas nagrywania gra śmigała jak gdyby nigdy nic , ale za to na odtworzonym nagraniu znowu pojawiły się ścinki. Nie mam pojęcia czy to wina mojego sprzętu czy wina źle skonfigurowanego programu do nagrywania. Dodam że nagrywałem z Call of Duty 2 oraz FIFA11 i za każdym razem był taki sam rezultat.

egq3SFm.png

Opublikowano

Hmm..słabego kompa? Normalnie śmigają mi gry pokroju Call of Duty: MW2 / MW3.

1345221424-U387138.png

Mam podobnego do twojego a nagrywam w bardzo ładnej jakości.

Pobaw się frapsem. (Zapisz se standardowe ustawienia na kartce)

`

Zbyt pokręcony by żyć :((  , zbyt rzadki by umrzeć B) .

­

Opublikowano

Emm...ogarnąłem z grubsza. Nagrywając filmik z Call of Duty 2 nie mam żadnych ścinek ani nic. Ale teraz jest z kolei problem z dźwiękiem z gry. Ustawiam wszystko według tutoriala ale dźwięk jest bardzo tragiczny ;x. Słychać szumy i różne anomalie. Jeśli można to niech ktoś podrzuci SS z ustawieniami dźwięku abym mógł nagrywać odgłosy z gier.

egq3SFm.png

Opublikowano

Daj sobie we frapsie nagrywanie z gry mix stereo, a w audcity nagrywaj głos.

I powinno działać jak trzeba.

a_ap_rocky_signature_by_durty530-d5r6scd.jpg

Po za forum nie pomagam! Pomogłem? Daj

LIKE!

Opublikowano

@UP

Jeżeli masz zamiar nagrywać gry ze swoim głosem to odrazu przerzucasz się na nagrywanie osobno dźwięku z gry i głosu. Nawet gdybyś miał mikrofon Blue Yeti to i tak lepiej dodać troszkę basów etc.

Tutaj są moje ustawienia:

http://screenshooter.net/6372388/gktndgw

Fraps nagrywa grę i dźwięki systemowe (Steam, GG) więc z tym uważaj. Co do nagrywania głosu - polecam Free Sound Recorder. Bardzo przydatna funkcja Hotkeya co daje Ci pełną synchronizacją z grą.

Co do komputera. Na twoim kompie nie brałbym się za nagrywanie. Sam nagrywałem na troszkę lepszym i uwierz mi - bolało w oczy ;f

he?

Opublikowano

Nie wiem po co ustawiacie 60fpsów do filmów, które i tak idą pewnie na YT (który o ile dobrze pamiętam utrzymuje ok. 29).

A co do reszty, dźwięk AudaCity i potem innym bądź tym samym usunąć szumy i będzie ok.

Mam wyłączone wyświetlanie sygnatur :3

Opublikowano

Nie wiem po co ustawiacie 60fpsów do filmów, które i tak idą pewnie na YT (który o ile dobrze pamiętam utrzymuje ok. 29).

A co do reszty, dźwięk AudaCity i potem innym bądź tym samym usunąć szumy i będzie ok.

Youtube konwertuje do 24 albo do 25 fpsów, dlatego ja zawsze konwertuje do 24, żeby mieć trochę mniej mieć do wrzucania.

Opublikowano

Youtube konwertuje do 24 albo do 25 fpsów, dlatego ja zawsze konwertuje do 24, żeby mieć trochę mniej mieć do wrzucania.

Ja zawsze mam ustawione w Sony Vegas 29 fps i w frapsie 30 i filmy wychodzą OK. Wiadomo, że nie jest to idealny obraz jak w oryginale, ale jest wystarczający :)

Mam wyłączone wyświetlanie sygnatur :3

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...