Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Z ciekawości] Dedyk

Vulgaris

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie :)

Otóż mam kilka pytań odnośnie do maszyny serwera prywatnego.

To jest tylko z ciekawości, mam kilku ludzi do tego, webmasterów itp. ale to nie o tym.

Prosto z mostu zapytam.

1.-Jaka maszyna jest potrzebna do postawienia serwera Vsro na 1000 slotów? (ewentualnie 500)

2.-Gdzie ją kupić? (chciałbym mieć sprzęt w domu)

3.-ile to zużywa prądu?

jeżeli ktoś ma dodatkowe odpowiedzi to proszę je tu zamieścić ;)

Pozdrowienia.

== Weteran Silkroad International ==

Varios = 74Lv

Bow//Fire//Cold

Serv - Mercury = Isro

[*] 7 sierpnia rocznica kradzieży [*]

Opublikowano

Zacznijmy od tego czym jest dedyk. Jest to maszyna hostowana przez jakiś hosting. Nie masz jej w domu. Podają Ci dane, które są potrzebne, żeby się wbić do dedyka za pomocą panelu zdalnego. Opłacasz go zależy od firmy - miesięcznie, kwartalnie, pół roku, a nawet miesiąc. Również istnieją takie hostingi jak chmura, gdzie opłaty wynoszą za 1h lub za 1 dzień.

Co do ilości slotów. Zależy co planujesz. Możesz powyłączać większość terenów, wtedy myślę, że i 12~16gb ramu i jak najlepsze łącze starczy na utrzymanie nawet tych 1k ludzi :).

1334497071-U17330.png

Opublikowano

@up

No dobrze, miałem o tym napisać ale zapomniałem, nie chodzi mi o typowego dedyka, nie chcę płacić co miesiąc jakiejś firmie, która może okazać się lipą, chodzi mi szczególnie o maszynę na której można postawić owy serwer :)

Mam kolegę który postawił serwer (nie pamiętam nazwy) na własnej maszynie, a to nie był komputer.

"Na chłopski rozum"

Chodzi mi o takie coś co można postawić na biurku i przez to coś jest uruchomiony serwer.

Jeżeli mógłbyś mi napisać czy coś takiego można kupić w necie, to byłbym wdzięczny, a jeżeli nie to ktoś by mi napisał czy owy sprzęt można kupić na terenie Warszawy.

== Weteran Silkroad International ==

Varios = 74Lv

Bow//Fire//Cold

Serv - Mercury = Isro

[*] 7 sierpnia rocznica kradzieży [*]

Opublikowano

taa, w 'miare' dobrego. Jesli chce postawić sobie prywatny serwer, tylko dla siebie, to ok, na kompie moze stawiać. Jesli chce postawic serwer dla wszystkich - nawet jak ma 8gb ramu i i5 to ciezko bedzie mu uciagnac te 1000 osób.

CS GO PLAYING

Global Elite

Lenovo Y50-70 Geforce GTX 860m Intel i7 4700HQ SSD 240GB + Monitor zęwnetrzny 60hz FHD

Tesoro Aegis X4

Steelseries Kinzu v3

Creative Aurvana Live!

Steam :

http://steamcommunity.com/profiles/76561198056403525

Czasem potrzeba ludzi do mixa/faceita. Zapraszajcie.

Opublikowano

W domu nie będziesz miał takiego neta, aby uciągnąć choćby 500 osób.

Żeby kupić taką maszynę, wydasz conajmniej ze 3500 zł. CONAJMNIEJ, nie wliczając prądu i internetu (za prąd kolejne kilkaset złotych o ile serwer ma być 24/7). Lepiej kupić dedyka.

Opublikowano

Serwer ok. 6-7 000 minimum - byle jakich części do tego nie wrzucisz.

Internet minimum 50mb/s - nie wiem kto i gdzie takie Ci zaoferuje bo musi być Upload/Download 50Mb/s nie to co oferuje np. Neo (40Mb Down / a Up 4Mb bo to nie zda egzaminu) liczmy ok. 2-3 000? zł/mies. (nie mam pojęcia ile dokładnie ale to idzie w setki/tysiące zł/mies.)

Prąd przy opłacie za internet to jakieś groszowe sprawy tak ok. 700zł :P

• Płyta Główna MSI Gaming 970  • Procesor AMD FX 8350 8x4.0GHz (OC 4.5GHz)  • Chłodzenie Silentium PC Spartan PRO 

• Pamięć Ram (4x2GB) 2x 2GB A-Data Gaming + 2x 2GB Kingston HyperX 1600MHz CL9  • Zasilacz XFX Core 550W Bronze 80+  

• Grafika Gigabyte Radeon R9 270 OC 2GB WindForce2X (950/5600)  • Obudowa Silentium PC Brutus M25  • System Windows 10 Pro

• Monitor BenQ 24" XL2430T 144Hz 1ms  • Dodatkowo TV Samsung 40" 3D H6400 400Hz

• Klawiatura Razer Deathstalker Essential  • Mysz SteelSeries Rival  • Podkładka A4Tech Bloody B-070  Słuchawki MSI Gaming DS501

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...