Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Minecraft

kubica2132

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie,otóż mam taki problem.

Gram sobie w minecrafta,gram gram,i po chwili zacina mi się komputer. Odcina sie,gram znowu,gram gram,i znowu się zacina.

I tak cały czas. Nie mogę se pograc,bo co chwile się zacina =,= . Pomożecie ?

kubica.jpg
Opublikowano

widocznie masz słaby komputer, lub mało ramu, może przeinstaluj jave i minecrafta... może też pomoże przeinstalowanie sterowników.

@Edit dopiero po wpisaniu posta pokazały mi się powyższe posty, jak co to przepraszam..

Zbieram Like ^^

Bywalec
Opublikowano

Przeczyść komputer i daj Minecraft'owi jak najwięcej ramu. Usuń niepotrzebne save'y i texturepacki.

Czasami Minecraft ma tak, że z aktualizacją Ci nie pójdzie, bo wiadomo z aktualizacją się dodaje nie zabiera, a im więcej Mc wymaga, tym mniej komputerów może go uciągnąć.

Spróbuj MVC (Minecraft Version Changer) dać na wersję np. 1.3 czy też będzie tak lagować/zacinać.

5jJNSGS.png

Opublikowano

z 1gb ramu to ty sobie normalne nie pograsz.. Ja na 2 gb mam lekkie lagi : )

Nieprawda. Ja mam 1 GB RAMU mój komputer to kupa podłączona z tyłu kablami ale przy optfine osiągam od 25 do 30 FPS. Co do tematu oczyść komputer zdefragmentuj dyski użyj CCleanera pomaga zakończ niepotrzebne procesy a jak ci bardzo zależy to niektóre texture packi gorzej wyglądają lecz przyspieszają działanie no i możesz grać. Ja prz optfine odpowiedno skonfigurowanym moge sobie pozowlić nawet na Normal ale ustawiałem z godzine :). Porubój próba nie strzelba :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...