Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Syndra

lorzech

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

• Transcendencja (Bierna): Wszystkie normalne umiejetnosci Syndry maja dodatkowe efekty po maksymalnym rozwinieciu.
    o Mroczna Kula: Kule zadaja wiecej obrazen bohaterom.
    o Sila Woli: Pociski wyrzucaja przeciwników w powietrze.
    o Precz, Slabeusze: Zwieksza sie szerokosc stozka.
  • Mroczna Kula: Syndra przywoluje w wybranym miejscu kule mroku, zadajac obrazenia. Kula zostaje w miejscu przez kilka sekund i mozna na niej uzywac innych umiejetnosci Syndry.
  • Sila Woli:
    o Pierwsze uzycie: Chwyta wybrana mroczna kule, wrogiego stwora lub neutralnego potwora.
    o Drugie uzycie: Ciska chwycona kula lub wrogiem w wybrane miejsce. Przeciwnicy, trafieni pociskiem, otrzymuja obrazenia magiczne i sa spowolnieni.
  • Precz, Slabeusze: Zadaje obrazenia magiczne na obszarze w ksztalcie stozka i odrzuca przeciwników, w zaleznosci od tego jak blisko Syndry sa. Mroczne kule na obszarze dzialania zostaja odrzucone, zadajac obrazenia i ogluszajac wrogów na swej drodze.
  • Wyzwolona Moc (Superumiejetnosc): Skupia pelnie mocy Syndry, czerpiac ze wszystkich aktywnych mrocznych kul by zadac dodatkowe obrazenia magiczne wrogiemu bohaterowi.

Umiejetnosci Syndry skupiaja sie na manipulacji stworzonymi przez nia kulami. Chociaz Mroczna Kula dziala z pozoru bardzo prosto, odpowiednie zarzadzanie sferami stanowi podstawe gry Syndra. Wszystkich umiejetnosci mozna uzyc samodzielnie, jednak dobre ustawienie kul sprawia, ze Syndra zawsze bedzie miec amunicje do Sily Woli lub Precz, Slabeusze.

Porwanie bezbronnego stwora i cisniecie nim moze byc kuszace, ale Sila Woli dziala najlepiej, gdy uzyje jej sie na mrocznych kulach. Syndra moze uzyc Sily Woli do przestawienia tych kul, by latwiej uzyc Precz, Slabeusze gdy Mroczna Kula wciaz sie odnawia lub by przedluzyc jej dzialanie i miec wiecej amunicji na polu walki. Utrzymywanie w ten sposób jak najwiekszej ilosci kul pozwoli na decydowanie o losach bitwy poprzez kontrole jak najwiekszego obszaru.

To, jak wazne sa mroczne kule, lustruje superumiejetnosc Syndry, Wyzwolona Moc. Zwiekszenie obrazen za kazda aktywna kule moze zmienic ja z poteznego ataku w prawdziwy kataklizm. Dobre planowanie i strategiczne rozmieszczenie sfer moze sprawic, ze Syndra bedzie trudnym przeciwnikiem w alei.

Nick w Lolu Bojda ;>

Opublikowano

Zdradzisz mi moze, skad masz takie info ? A co do champa to zarabisty, ma wiele kombinacji skilli, moze byc fajny. Po za tym slow, stun, podrzucenie, popchniecie, nie malo CC :D.

Opublikowano

Riot już robi te championy byle jak, po prostu chcą teraz jeszcze więcej zarobić.

@3xdown

Mam nadzieję, że to nie było do mnie, bo chyba nie zdajesz sobie sprawy z tego co piszesz.

fe7afd2c01dc5fe025c76fe9bf8c0b0e.jpeg
4to7r2K.png

Opublikowano

Riot już robi te championy byle jak, po prostu chcą teraz jeszcze więcej zarobić.

Już od dawna tak robią. Wypuszczają OP, wszyscy robią przelewy, paypale, do sklepu po paysafecard, a potem nerf postaci i idzie w odstawkę. Kończą im się pomysły, zero oryginalności. Tu weźmiemy coś z Dot'y (tak wiem, dota to starszy brat LoL'a), tu coś z Naruto (np. Ahri) i już mamy grubą kasę (choć za Ahri się należy, bo champion przedni). Ale cóż, tu chodzi o grę, a nie o postacie, bo zawsze można pograć i nazbierać sobie IP, zamiast lecieć do mamusi po pieniążka na grę ;)

7m9a.png

Opublikowano

To, że rzuca kulkami nie czyni z niej Orainny ani to że lata nie czyni z niej Malzahara.

Wam ludziom ciężko dogodzić - choć nie twierdzę, że z chęcią zobaczyłbym coś innego niż nowych championów a najchętniej nową mapę.

Sczerze to nie ma żadnej postaci, która byłaby powtarzalna. Może się tylko tak wydawać ale gameplay będzie zupełnie inny.

Ps. Ahri jest stworzona na podstawie koreańskiej legendy o 9-cio ogoniastym lisie więc powiedziałbym raczej, że dzielą pomysł z 9-cio ogoniastym. Dodatkowo jest tam także fragment z koreańskiej legendy o kobiecie, która była lisem (ale stała się człowiekiem) i niecnie wykorzystywała mężczyzn by stać się "bardziej" człowiekiem.

Nawet do tak kultowych archetypów jak wilkołak i wampir podeszli oryginalnie (naukowiec przeklęty przez połączenie jednorozca z kozą i kapłan krwii).

A teraz moja puenta. Ta gra jest darmowa. Nie ma w niej reklam przed rozgrywką a kupno RP nie sprawia, że jesteś silniejszy w grze.

Jest to opcjonalne i wcale nie musisz nic kupywać za realne pieniądze - to Twój wybór. Gra jest online więc Riot za coś musi utrzymywać serwery by te 100k osób mogło sobie spokojnie pograć jednocześnie. A jedyny sposób żeby zarobić to dawanie nowości typu postać lub skórka. Zazdrościcie że zarabiają? Żałosne polaczki-buraczki-biedaczki.

Tak samo możecie mieć pretensję do powiedzmy Rockstara, że wydaje wciąż nowe gry - a wy biedni musicie za nie płacić (OMG tylko nie to) żeby w nie zagrać (no skaranie boskie).

Dodatko płaczecie, że ściągają z innych gier - TO dlaczego nie płaczecie do twórców strzelanek, że niemal w każdej jest MP5 (ach ta powtarzalność). NIestety to nieuniknione. Takie skille Nocturna są niemal czysto ściągnięte z postaci z DOTY i HoC a przecież sam Nocturne tak bardzo różni się od tych postaci.

wikmk9.jpg

Opublikowano

Im raczej nie chodziło o to, że jest to kopia malzy/orianny, tylko, że są do nich podobni. szczerze tsyndra wygląda jak dziewczyna malzahara ;p

Opublikowano

Wolałem rengara niż tą picze...

stasiu956.png

Nick z Battlefield 3: Stachu956

Nick w League of Legends: Cv8j

Nick z Need for Speed World: Cv8l

Nick z Call of Duty 4: Modern Warfare: Stachu956

Opublikowano

A mnie za przeproszeniem h*j obchodzą te nowe champy. Nie kupiłem żadnego, który był wypuszczony chociaż miesiąc temu. Wolę kupywać tych starych, sprawdzonych. Po za tym te kule Syndry wyglądają jakby były robione w Paincie...

Game Over

Opublikowano

@up

tiaa a potem narzekasz ze musisz czekac na gre 10 minut.

@topic

co to postac ma niby wspolnego z malzaharem? troszke podobna do oriany ale ten system kulek mi jakos nie pasuje ;p

Opublikowano

Nikomu nie pasuje chociaz jeden skill mi sie podoba -Precz Slabeusze xD

Podobna do malzahara bo lata

podobna do orriany bo ma kulki a oni ufo male

nikomu z nas nie zdola wziasc jej na summoner rift i innych bo noooby beda je szybko brali i wgl

Opublikowano

@Up

Tak, tak <crymode> nerffffffffff dariusss!!!!11111 </crymode>. Na dzień dzisiejszy championy są dość zbalansowane bo tymi nowymi mało kto gra (Zyra, Diana)

@Topic

Za parę lat będzie 1k+ championów, i na co to komu...

Opublikowano

Wszyscy tak płaczą że samych championów wydają .

Ostatnio dodali nowy tryb idealny do turniejów i meczy 1 vs 1 tryb jest nawet troche podobny do death mach .

@Topic

Podoba mi się ta postać a nazwy jej skilli ( po polsku ) to już w ogóle :P

Ale to prawda tak jak ktoś wyżej napisał ten kulki wyglądają jak by były zrobione w paincie ...

Postać jest oryginalna jeszcze nie widziałem takiego modelu champa :D

1366981151-U331881.png
By Vanosz

|Ex Moderator League of Legends | Ex Moderator Duel of Champions | MPC Gold Member |

Opublikowano

Szczerze ? nie podoba mi się, jakimiś kulkami strzela WTF?

mjtszp.jpg

Moje TuTy:

http://www.mpcforum.pl/topic/627625-tutshen-atakujesz-mojego-kolege/

Opublikowano

Model champa: chocby janna, przerobienie skina,wklejenie do gry, zrobienie screena i masz. Skille dodane w paincie. :P I nie mówcie ze nie da sie podrobic w lol-u(screena).

Powyższy post to jeden z najbardziej elokwentnych i wysublimowanych wpisów na tym forum. Zastanów się 10 razy, nim się do niego odwołasz, oraz ciesz się wiedzą płynącą z niego.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...