Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Fps 1.3.1

piwko007

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, mam problem... w mc 1.3.1 mam strasznie mało fps`ów ... po 31 max .. a w opti fine wszystko na off.... :< a w 1.2.5 bez opti fine na normaln po 50 fps`ow... !? co to ma być !?

Sygnatury brak z powodu nauki ;3

Opublikowano

Graj na małym oknie. Na odległości Short - Normal.

Tak ?! mam małe okno odległość tiny ...

Opublikowano

A próbowałeś MC 1.3.1 bez optifine ?

Wgl. ja bym na Twoim miejscu usunął cały folder .Minecraft z %appdata% i zupdatował MC do 1.3.1 jeszcze raz i wtedy sprawdził i ostatecznie jeszcze raz z tym optifine.

Ja miałem ten sam problem gdy przeszedłem na 1.3.1 i to wszystko przez stare modyfikacje, które nie działały już na 1.3.1 i usunąłem folder z %appdata% i mi to pomogło.

Aktualnie mam MC 1.3.1 z optifine i mam po 110 FPS ;)

Opublikowano

Podaj parametry sprzętu, na którym grasz. Wraz z opublikowaniem wersji 1.3.1 doszło bardzo dużo nowych rzeczy. Co za tym idzie ? Potrzeba więcej pamięci i więcej " siły " komputera na Minecraft`a.

To jest coś podobnego jak przejście Minecraft`a z 1.7.3 na 1.8.1

Opublikowano

Przeczyść kompa Ccleanerem. Zainstaluj Game Booster oraz najnowsze sterowniki do karty graficznej. :)

8can.png

|| CPU: I5-2500 || GPU: MSI Gtx 660 Titan || Ram: DDR3 8GB GoodRam || Zasilacz: Antec 500W || Płyta Główna: Asrock H61M ||

Opublikowano

Przeczyść dyski aby mieć dużo miejsca na dysku, mnie to denerwowało i mam teraz wolny dysk C i dysk D i MineCraft chodzi teraz na 100 fps na dobrych ustawieniach a przed formatem na 20 fps. Możesz też przydzielić więcej ramu do MineCrafta lub wyrzucić mody jeśli jakieś posiadasz.

CIECIERERECIE`

Opublikowano

Dobra powiem wam tak... Format był wczoraj... i przed chwilą jeszcze 1... sterowniki najnowsze a śmieci nie ma ... ccleaner nie pomógł opti fine z mod loaderem też nic... : / masakra ! co ja mam zrobić ? ;x

Opublikowano

Podaj parametry sprzętowe, minecraft z każdą wersja wymaga coraz lepszego sprzętu. Przykładowo - na minecraft 1.5 beta mam 300 fps (wszystko na full) a tutaj między 80-110.

Opublikowano

Wyżej jest napisane, że mam gówno... 2gb ramu AMD athlon 64 x2 dual core processor 5000+ 2.61ghz nForce 630a/ GeForce 7025 windows 7

Opublikowano

Zainstaluj GameBooster. Przeczyść kompa z kurzu.

8can.png

|| CPU: I5-2500 || GPU: MSI Gtx 660 Titan || Ram: DDR3 8GB GoodRam || Zasilacz: Antec 500W || Płyta Główna: Asrock H61M ||

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...