Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Wymiana Dysku

Login12345

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam 160GB dysk i PS PLUSA i jak wiadomo 160GB to na PLUSA ZA MAŁO! Bo jest dużo gier darmowych i mam 5 następujących pytan :

1. Czy jeżeli zakupie ten dysk dajmy na to *500GB* To będę mógl skopiować dane z tego dysku 160GB na ten nowy 500GB ?

2. Dajmy na to że mam juz te 2 dyski 160 GB i 500GB i moge pościągać troche gier na ten 160 GB a reszte na ten 500GB ? i w zależności w co będe chciał grać to przekładać te dyski?

3. Czy jeżeli zamontuje ten dysk 500GB to wpłynie to jakoś na usługę PS PLUS ? Bo wiadomo że będe musiał wszystkie te gry na nowo pobrać, to nie odetną mi czasu w tej usłudze ? ( Bo slyszalem ze tak samo jak na innej konsoli się zalogujemy na nasze konto i pobieramy koledze gre i tak gramy 1 kontem na dwie konsole to jak by się to dzieli na 2 części czyli mamy zamiast 3

miesące kożystania z ps plusa to mamy tylko 1,5 miesiąca )

4.Czy można kupić jakiś dysk zewnętrzny i podpiąć do konsoli przez port USB lub jakiś inny port i wtedy nam doliczy poprostu tego miejsca ?

5.Można dać jak by 2 dyski do 1 konsoli ? w sensie że mam juz 160 GB i dodaje 500GB ? i mam jednocześnie 660 GB ?

za odpowiedzi 5 do profilu i like : )

RMCF

Opublikowano

Witam, mam 160GB dysk i PS PLUSA i jak wiadomo 160GB to na PLUSA ZA MAŁO! Bo jest dużo gier darmowych i mam 5 następujących pytan :

1. Czy jeżeli zakupie ten dysk dajmy na to *500GB* To będę mógl skopiować dane z tego dysku 160GB na ten nowy 500GB ? Tak, pod komputerem

2. Dajmy na to że mam juz te 2 dyski 160 GB i 500GB i moge pościągać troche gier na ten 160 GB a reszte na ten 500GB ? i w zależności w co będe chciał grać to przekładać te dyski? tak, ale nie wiem czy jest sens

3. Czy jeżeli zamontuje ten dysk 500GB to wpłynie to jakoś na usługę PS PLUS ? Bo wiadomo że będe musiał wszystkie te gry na nowo pobrać, to nie odetną mi czasu w tej usłudze ? ( Bo slyszalem ze tak samo jak na innej konsoli się zalogujemy na nasze konto i pobieramy koledze gre i tak gramy 1 kontem na dwie konsole to jak by się to dzieli na 2 części czyli mamy zamiast 3

miesące kożystania z ps plusa to mamy tylko 1,5 miesiąca ) NIE, NIE, NIE ! I to drugie też nie prawda.

4.Czy można kupić jakiś dysk zewnętrzny i podpiąć do konsoli przez port USB lub jakiś inny port i wtedy nam doliczy poprostu tego miejsca ? Nie, jedynie będziesz mógł tam zapisywać zdjęcia, filmy, muzykę.

5.Można dać jak by 2 dyski do 1 konsoli ? w sensie że mam juz 160 GB i dodaje 500GB ? i mam jednocześnie 660 GB ? Nie da się.

za odpowiedzi 5 do profilu i like : )

8wjJf.jpg

by vPaN

exMod Konsole •  exMMT Montażysta

Opublikowano

@UP, sorry ale co do pierwszego punktu to się grubo mylisz, komputer nie odczytuje danych z dysku PS3 gdyż są one zaszyfrowane więc operacja kopiowania przy pomocy komputera odpada, zwłaszcza że login nie ma przerobionej konsoli....

backup robi się przy pomocy pendrive lub dysku zew.

819531478353821175209.gif

Opublikowano

Dobra dzięki jednak nie będę kupował dysku, bo gry bez MultiPlayera które przejde usunę i będzie miejsce na nowe gry :) więc można zamknąc a wy dostaliście po 5 do profilu i Like : )

RMCF

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...