Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co będzie po śmierci ?

*XdeMoNT*

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na to pytanie każdy musi sobie odpowiedzieć według własnych przekonań religijnych.

@Pan Sauvek

Chodzi Ci pewnie o śmierć kliniczną.I to jest bardzo ciekawe zjawisko, godne poświęcenia mu uwagi ;]

Opublikowano

Ja tam uważam, że po śmierci nie będzie nic.

Jakoś nie wierzę w to, że po zgonie trafiamy do jakiegoś raju czy gdziekolwiek..., jeszcze sprawa tyczy się naszej duszy, że ona niby opuszcza wtedy ciało. Według mnie możemy mieć jakieś halucynacje czy coś w tym rodzaju sprawy z powodu niedotlenienia mózgu itd.

Ja szanuję wiarę katolicką jak i każdą inną, ale wątpię żeby tak było jak biblia mówi.

Z czysto medycznego punktu widzenia ciało jest martwe i nic się wtedy nie dzieje, krew przestaje krążyć, serce przestaje bić.

No cóż ja tam nie wierzę w takie baje o raju, niebie i zmartwychwstaniu.

Opublikowano

Było w rozmowach w toku, rozmawiano z ludźmi którzy przeżyli śmierć :D

Wiem dziwne określenie, bo jak można śmierć przeżyć .., ale ok :D

No i oni podobno widzieli jakieś zjawy, duchy coś w tym stylu.

Jedna pani była w ciąży i niby swojego syna widziała, który mówił że jej pomoże...

Takie tam pierdu pierdu, ale może coś prawdy w tym jest.

to musieli na hacksach lecieć, na life takerze

a co do @top

będziesz spamił

f7 please

f7 please

f7 please

f7 please

innej rady nie ma

Opublikowano

No cóż, dla każdego koniec naszego życia jest czymś innym, dlaczego? Dzielą nas religie, każda wyznaje coś innego, zmartwychwstanie, reinkarnacje, życie po śmierci lecz na górze. Nasz umysł nie może sobie wyobrazić tego, czy będziemy mieli tam rarytasy, czy będziemy po śmierci muchą, wkurzając innych ludzi, a może, śmierć to wędrówka schodami do góry, do Boga? Bez urazy dla ateistów.

Weteran
Opublikowano

Według mojej wiary, pójdziemy do nieba, a w nim zastaniemy wulkany piwa, striptiz i imprezy w każdy piątek!

Pozdrowienia dla wyznawców jedynej słusznej religii - Pastafarianizmu! Ramen!

...

Nie dajmy się zwariować. Według każdej religii życie po śmierci wygląda trochę inaczej. Możemy wierzyć we wszystkie religie(bo skąd wiemy, która jest prawdziwa?) i skończyć u czubków albo w żadną i cieszyć się wolnym czasem, którzy inny poświęcają na chodzenie do kościoła. Stwierdzenie, że ktoś jest katolikiem, bo urodziły się w katolickiej rodzinie jakoś mnie nie przekonuję, gdyż równie dobrze mógłby się urodzić w jakimś indiańskim plemieniu i wierzyć w jakieś inne farmazony, bo tak jest wygodniej.

Opublikowano

Moim zdaniem "Lucki umysł" nie jest tak rozwinięty żeby to sobie wyobrazić .

Chyba twój. Ja tam sobie umiem wyobrazić co będzie po śmierci. Dokładnie to samo co przed urodzinami (a nawet kilka miesięcy wcześniej, zanim się wykształciła świadomość).

Smutek to skutek chęci w kontekście skutku

raczej niefrasobliwej wzglądu o treści zgryźliwej

ma postać walca co jeździ nam po palcach.

Opublikowano

Co będzie po śmierci, hmm. Ja myślę, że człowiek rodzi się ponownie tylko w innej postaci. np. jako inny człowiek lub zwierze.

Po prostu reinkarnacja. Rodzimy się ponownie, nic nie pamiętamy z poprzedniego życia i tak w koło. Bardzo możliwe jest to, że przeżyliśmy II wojnę światową, zmarliśmy ze starości, lub zginęliśmy w jakiś sposób.

Ogólnie ten cykl nie jest możliwy do wyjaśnienia. Jak ktoś pisał, jedyną tego typu możliwością byłoby rozgryzienie śmierci klinicznej, której do tej pory się nikomu nie udało

9368_gold.png

Opublikowano

człowiek prawie na pewno ma jakąś tam dusze, wiec nie sądze zebysmy sie jak gowno poprostu rozlozyli pod ziemia.

Opublikowano

Nikt z nas tak naprawdę nie wie, co będzie po śmierci. Możemy tylko wierzyć :). W reinkarnację, w Niebo, w pustkę...

Nie da się odpowiedzieć, bo nikt z nas nigdy nie umarł...

Pomagam w projektach dotyczących programowania (C++/C/Java/C#/inne). Jak masz jakiś problem, napisz do mnie, wspólnie poszukamy rozwiązania ;).

Opublikowano

Idź spać. Rano wstań. Po śmierci będzie to samo co w czasie snu. Teraz sobie to wyobraź.

Oczywiście nie chodzi mi o sen z jakimiś laskami itp.

@Down

No dobra, tylko czy Ty w czasie snu myślisz? Myślisz co będzie jutro?

1393461645-U349224.png

Opublikowano

@UP nie do końca. W czasie snu twój mózg pracuje i wszystko pracuje, więc to nie jest dobre porównanie.

Ide się zabić, później wam powiem :).

Pomagam w projektach dotyczących programowania (C++/C/Java/C#/inne). Jak masz jakiś problem, napisz do mnie, wspólnie poszukamy rozwiązania ;).

Opublikowano

tylko wpadniesz w depresję - wiem coś o tym, bo sam leki na to brałem.

a co będzie? nie wiadomo to po co się zastanawiać?

Patologia w twojej głowie, wyjdź z forum, nie jesteś zabawny - uświadom to sobie.

1323206721-U1.png

Opublikowano

Nic nie będzie, kiedy mózg przestanie pracować wasze wspomnienia, osobowość, umiejętności wyparują, tak jak przy ostrych urazach <_< Będzie koniec i tyle, nie będzie nic.. Tylko nie każdy potrafi sobie wyobrazić tę nicość :huh:

Opublikowano

Staniemy przed bossem. Aby go zabić trzeba mieć w *** HP Bedzie trudno lecz. Jak go zabijesz dostaniesz duzo expa. I szkata ci wyleci xD

1353164337-U602429.jpg

Proszę o zrzucenie trochę % :]

Opublikowano

Hmm ;D to może coś wymyślą jak człowiek umrze ze podłączą do czegoś mózg czy cuś ;D

Przecież jak człowiek umrze smiercią kliniczną to potem normlanie myśli.

;D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...