Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Publikacje serwerów - Tagowanie, Raportowanie

BR3NDzik

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dodaj jeszcze co to znaczy VPS/DEDYK .. bo mnie razi jak ktos wezmie na craftserve czy ownserver Vps'a i pisza ze to jest dedyk :P

Serwer dedykowany - Maszyna o wskazanych parametrach własności (DANEJ FIRMY) wydzierżawiona klientowi wraz z dostępem do Internetu.

Serwer Wirtualny (VPS) - Maszyna wirtualna o danych parametrach wydzierżawiona klientowi wraz z dostępem do Internetu.

Opublikowano

ktos wezmie na craftserve czy ownserver Vps'a i pisza ze to jest dedyk :P

Ale to jest dedyk... ^^ VPS jest wtedy, gdy kupujesz całą maszynę.

Opublikowano

to nie jest dedyk >.< Dedyk jest gdy kupujesz cala maszyne ! :P Vps jest gdy kupujesz jakas czesc niej ! ;P

Nawet wejdz na OVH To nie jest reklama jbc ! :P i tam masz VPS to jest CZESC OKRESLONA a DEDYK TO CALA MASZYNA ! :P Nie wprowadzaj ludzi w blad a jak sie nie zgodzisz to ci udowodnie ..:P

Opublikowano

Oteq masz święta rację i dobrze napisałeś jak widzę coś takiego że ktoś pisze że kupują dedyka na craftserve czy na innym gównie to mam chęć roz*** im głowy o ściany. Ale to tylko jest tak jak powiedziałeś pewna część maszyny podzielonej i nawet nie jest vps ponieważ, dedyk to jest to coś gdzie masz się pełny dostęp, a vps masz ograniczone możliwości ale masz najważniejsze dostęp do roota, a na craftserve wątpię czy jest dostęp do roota nie licząc tej oferty profesjonalnej.

P.S Mam pomysł może przydało by się gdzie napisanie w dziele minecraft czy coś wyjaśnienie pojęć serwer dedykowany, serwer wirtualny, i taki serwer hostingu jakby nie wiem jak nazwać taki serwer z pełnym ograniczeniem!

Opublikowano

Niestety nic nie poradzisz bo BRAND MA ZAWSZE RACJE I TAK ZOSTANIE wczoraj ktos mi wklepal 5% ; ) za nic nawet powodu nie podal ;D

Opublikowano

Ludzie często piszą, [dedyk] chociaż mają jakieś gówno na jakichś hostowniach typu mineserv itp., nie wkurza Was to, że takie dzieci takie rzeczy odwalają ?

Potem wchodzi gracz, i się dziwi czemu lagi itp...

Ale to jest dedyk... ^^ VPS jest wtedy, gdy kupujesz całą maszynę.

facet

Dedyk = cały serwer

VPS = cześć

Dedyk, jak sama nazwa wskazuje,

VPS- Virtual Private Server - Wirtualny prywatny serwer

... :D

minegrawd.pl -- mini gry -- i wiele innych

Opublikowano

BRAND MA ZAWSZE RACJE I TAK ZOSTANIE

Niestety BRAND jest człowiekiem i także popełnia błędy. :) Przepraszam jeśli kogoś wprowadziłem w błąd z tymi dedykami/vps. Co do tagów to i tak to raczej jest bez znaczenia, ponieważ jest tylko garstka serwerów dedykowanych. Dodatkowo VPS jednak jest tą częścią dedyka, a że ludzie nauczyli się tak pisać to tak zostało. ;)

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...