Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Błyszczenie zbroi

Mark

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 56
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Obczaj to. Identyczna zbroja wszystko tekstury itp błyszczy się na innym serwerze a na moim nie.... Nie możecie tego pojąć? Tekstury nie mają nic do tego. Szukam pliku i linijki w tym pliku która odpowiada za ten błysk...

^^

Opublikowano

W item proto serwera ustaw socket na 100 i w item proto klienta.

W item proto serwera ustaw socket na 100 i w item proto klienta. I jeszcze jak to nic nie da to item musi mieć końcówkę 9 czyli np 568909

6fc086389b796c47.jpg
Siedzę na mpc gdy jest czas, dzięki temu dużo się od was uczę dzięki!!

Opublikowano

@Mark nie używaj moich ss :)

@UP ID zbroi nic do tego nie ma :) Dla pewności zmieniłem sobie id na id po stalce i nadal brak połysku.

Opublikowano

@UP więc Ci odpowiadam, tekstura musi nie mieć kanału alfa i ID musi być najlepiej z 9 na końcu. Jeżeli gdziekolwiek w cliencie jest taka opcja raczej nikt się nie podzieli

Opublikowano

Ludzie

U mnie było to samo

Wystarczyło wypakować item proto serwera i zmienić specular na 100 -_-, a jak nie będzie kanału alfa to po prostu będzie świecić się jak psu jajca.

6fc086389b796c47.jpg
Siedzę na mpc gdy jest czas, dzięki temu dużo się od was uczę dzięki!!

Opublikowano

Alfa nie działa specular też. Ale zauważyłem przy broni że jeżeli tekstura jest w tga to się błyszczy. Może w cliencie jest jakiś format który obsługuje?

^^

Opublikowano

Tak tylko w 3ds maxie nie otworze pliku a próbowałem zmienić lokalizacje tekstury jakimś programem to wywala mnie przy oknie logowania.

Zbroja ma 3 tekstury więc nie wiem jak to zrobić w msm.

@edit: Sprawdziłem na innej zbroi nałożyłem .tga i błyszczenia nie ma ... To jest jakieś chore...

^^

Opublikowano

misiecki2 już ci napisał co musisz zrobić, dodać w specular w item_proto klientowym np 100 (specular="100"), i nie ma tu znaczenia czy jest jakiś kanał czy nie ma, będzie świecić, jeśli jest kanał świecenie wygląda inaczej, jeśli nie ma po prostu robi się brzydki połysk, wtedy dajesz np specular="40".

down@mark13 Masz w ogóle połysk w jakiś innych zbrojach czy w ogóle nie masz go (i czy oczywiście edytowałeś coś w nich czy nic od początku tak było).

Opublikowano

Nie ma w ogóle połysku ! Zrozumie to ktoś kiedyś? Specular próbowałem i nie działa na końcu id zbroi jest 9...

Up nie mam połysku w żadnej zbroi ;/

^^

Opublikowano

Ja pierdole czytam te posty i płakać mnie się chce...

Specular w bazie zmieniasz czy w cliencie?

Gdyby ludzie rozmawiali tylko o tym, co rozumieją, zapadłaby nad światem wielka cisza

Albert Einstein

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...