Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Multiverse

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam taki problem związany ze światam. Mam trzy mapy stworzone w mv i chciałbym ustawić na każdej mape oddzielny spawn ale jak mam ustawionego spawna na np:. mapie 1 to jak pójde na mape 2 i wpisze /spawn to teleportuje mnie na mape 1 . Czy jest jakieś rozwiązanie by ustawić na karzdej mapie oddzielny spawn ?

704371448266406298964.png

Opublikowano

W wybranym swiecie, przy tym pluginie , spawn ustalasz komenda: /mv setspawn

... tylko nie pamietam , czy pisane razem , czy osobno ;-)

TEKST MIESIĄCA - obecnie na forum jako"Mauurycy":

...WarZ jest troche słabsze i mniej rozwinięte od dayz

Opublikowano

Nie, jesli w np. worl1 zrobisz /mv setspawn , to żeby wrócić w to miejsce musisz napisac /mv spawn podobnie jak w normalnym world /setspawn i później */spawn ale z /mv :)

I tak na kazdym swiecie :) A nie lepiej zrobić WARPY ,albo tak jak ja mam zrobione PORTALE ?

*/spawn ... ta komenda, jest zarezerwowana do world ( głównego świata, a nie stworzonego przez Multiverse)

Pomogłem ? ... daj +

TEKST MIESIĄCA - obecnie na forum jako"Mauurycy":

...WarZ jest troche słabsze i mniej rozwinięte od dayz

Opublikowano

Mi główni chodzi o to że jak dedniesz to żeby nie teleportował na spawn na innej mapie tylko na tej mapie na której jesteś .

Ale i tak dostaniesz + dla zachęty . I ja mam zrobione portale mv ale chodziło mi o te dedanie żeby nie teleportowało .

Opublikowano

Jest na to opcja w pliku konfiguracyjnym szukasz

respawnworld: ''

i z tego co wiem wpisujesz nazwę tego świata . Pewien nie jestem nie próbowałem ale mam nadzieję że pomogło :-)

Edit nie w pliku konfiguracyjnym tylko w worlds.

Opublikowano

Albo jak ja - zrób zamknięty świat - lobby.

Spawn jak i arena jest tam ustawiona, budować się tam nie można, nie ma targów etc. Są tylko portale.

Czyli aby ze spawnu przejść do innego miasta wystarczy 5-6 kroków.

Poza tym jak wpiszę "/spawn" teleportuje mnie na spawn świata, w którym aktualnie się znajduję i dopiero muszę wejść w tp aby znaleźć się w głównym mieście (lobby)

headerlogoc.png

Opublikowano

Ja na swoim serwerze nie moge zrobić lobby ponieważ mam tam 2 mapy pierwszą startową a drógą główną. I na tej startowej gracz może być tylko raz więc jak wejdzie w portal to go teleportuje na mape główną i tam zostaje na zawsze. A to co napisał piotrex zrobiłem tak i nie ma zmian .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...