Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Czy ten Komputer poradzi sobie z lolem jeśli tak kupuję :)

Lol4patch

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pełna specyfikacja komputera nr ea10036 Obudowa

Logic A11

doskonała obudowa z błyszczącym frontem, matowymi bokami i górą, portami usb oraz wyjściem głośnikowym i wejściem mikrofonowym.

Procesor Intel? Celeron E3500 2x2,7 GHz

wspiera technologie:

Enhanced Intel SpeedStep? Technology

Architektura Intel? 64

Execute Disable Bit Płyta główna Produkcji firmy MSI

w celu zapewnienia stabilności i długiej bezawaryjnej pracy komputera

Gniazda rozszerzeń:

2x DDR3

1x PCI-E

2x Mini PCI

4x SATA

Tylne wejścia/wyjścia

2x PS2

4x USB

Lan

D-SUB

HDMI

Audio Pamięć 2GB DDR3

takich producentów, jak: KINGSTON/GEIL/CORSAIR/PATRIOT/OCZ/GOODRAM/ELIXIR Karta graficzna

Intel GMA 4500

zintegrowana na płycie głównej Dysk twardy SATA 500GB

takich producentów, jak: SAMSUNG/SEAGATE/WESTERN DIGITAL/HITACHI Karta dźwiękowa High Definition Audio

zintegrowana na płycie głównej Karta sieciowa zintegrowana na płycie głównej Zasilacz Markowy zasilacz firmy Fortron o mocy 250W z cichym 120mm wentylatorem i filtrem PFC

w celu jeszcze lepszego wykorzystania energii elektrycznej, zabezpieczenia komputera przed przepięciami, przy najmniejszym możliwym hałasie Napęd Nagrywarka DVD-RW SATA (w zależności od dostawy)

takich producentów, jak: SAMSUNG/SONY/LG/LITEON Dodatki

Kable, przejściówki i inne drobiazgi

do zmontowanego zestawu dołączamy:

- instrukcję obsługi

- sterowniki

- kabel zasilający

- pilot zdalnego sterowania (czytaj poniżej)

Opublikowano

Pójdzie ale jak już kupujesz to nie lepiej coś lepszego żeby odraz mieć na zapas? na tym kompie z taką kartą graf. pograsz jedynie w lola i w nic więcej... bo to jest karta do oglądania filmów a nie do grania .

pZF9f.jpg

Nie wykonuję już żadnych zleceń graficznych!

Moje Tuty:

Opublikowano

Właśnie dobre pytanie , jaki masz budżet? wtedy postaramy się pomóc :)

Tutaj odpowiedź do tamtego tematu .

już :)

i jak da radę :D?

Jest karta podaje linka do aukcji proszę http://allegro.pl/ta...2559417062.html

niestety , ten komp ogółem jest dobry ale brak karty graficznej (tzn. jest ale zintegrowana)

Krótkie wytłumaczenie :

Ten zestaw ma karte graf. zintegrowaną (czyli w nic nie pograsz) oraz ma TurboCache czyli żre jak głupi pamieć systemową - wniosek : albo kupujesz ten w miare ze średniej półki komp+dokupujesz karte graficzną (takie dobre karty graf. 1GB możesz kupić za 130-180zł i wtedy możesz się pokusić o fajne gierki) albo szukasz tańszego zestawu a co za tym idzie słabszego .

pZF9f.jpg

Moje Tuty:

Opublikowano

Ok. wytłumaczmy to tak uzbieraj 300zł kup jakąś kartę graf za ok. 200-250zł bo tu masz zinegrowaną czyli jakby bez bo grafika jaką oferują zitegrowane karty graficzne są powiedzmy do bani, ale za reszte z tych 300zł kup chłodzenie i podkręć procka do ~3ghz i lekko kręć karte.

459941400613567233746.png
By @Jowe.
Postwriter | Gold Member

Opublikowano

Ok. wytłumaczmy to tak uzbieraj 300zł kup jakąś kartę graf za ok. 200-250zł bo tu masz zinegrowaną czyli jakby bez bo grafika jaką oferują zitegrowane karty graficzne są powiedzmy do bani, ale za reszte z tych 300zł kup chłodzenie i podkręć procka do ~3ghz i lekko kręć karte.

Każesz (zapewne zielonemu) kręcić proca i kartę? oraz powiedź mi gdzie za 50 zł kupisz chłodzenie...

pZF9f.jpg

Moje Tuty:

Opublikowano

Słabe chłodzenie można znaleść przecież nie każe mu kupować wodnego czy co jakieś tanie bo kręcenie o 0,2-0,3 ghz nie potrzebuje niewiadomo jakiego chłodzenia

459941400613567233746.png
By @Jowe.
Postwriter | Gold Member

Opublikowano

Nie czaje jednego.

Po kiego opisujesz te "gówna" jeżeli chodzi tutaj o główną kwestie czyli ram,karta graficzna, procek etc.

Z tego co wyczytałem masz zintegrowane części , głównie dajmy na to karte graficzna.

Byś musiał jeszcze do tego pc trochę kasy wwalić aby był ok komputer.

Jeżeli chcesz ten komputer to odmawiam, lepiej znaleść inny o podobnej cenie etc. abyś mógł też w co innego mulić bo nie wierze że jedynie w lola chciał byś grać ;/

@2xUp prawda.

Ale zarazem chłodzenie takie drogie nie jest gdzieś opodal 100 znajdzie ;)

Opublikowano

dobra dzięki ale tak to potrzebuję karty minimum za 130 zł-załatwione.Chłodzenie do 100 zł też potrzebne tak :D? i co jeszcze?

Wiecie co tak najbardziej prawdopodobne jest że kupię komputer od mojego dalekiego wujka z poznania który ma sklep myślę że za 800 700 zł znalazł by dobry komputer może nawet by coś dołożył :) dzięki wszystkim za komentarze :)

Opublikowano

dobra dzięki ale tak to potrzebuję karty minimum za 130 zł-załatwione.Chłodzenie do 100 zł też potrzebne tak :D? i co jeszcze?

Wiecie co tak najbardziej prawdopodobne jest że kupię komputer od mojego dalekiego wujka z poznania który ma sklep myślę że za 800 700 zł znalazł by dobry komputer może nawet by coś dołożył :) dzięki wszystkim za komentarze :)

chłodzenie nie jest aż tak potrzebne żeby najpierw kupić to a dopiero potem kartę , wystarczy że odsuniesz jedną klapę z boku obudowania i nie będziesz wystawiać kompa na gry z tego roku które z ledwością lub nawet w ogóle nie mieszczą się minimum wymagań .

pZF9f.jpg

Moje Tuty:

Opublikowano

Tak, na full detalach Ci poleci bez problemu :)

Szczególnie na zintegrowanej karcie graf. Widze że ludzie na MPC w CAŁOŚCI czytają tematy!

pZF9f.jpg

Moje Tuty:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...