Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Tylko marne 13 Fps pomocy :(

komandor1212

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie ponownie

Gram w mincraft i mam marne 13-14-12 Fps . Mam optifajna i normal na "widzeniu" .

Prosze was o pomoc.

Moje wymagania sprzętowe :

Model : AMILO Pi 1505

Procesor : Core 2 Duo T5300 (1.73 GHz)

2 MB, FSB 533 MHz

Chipset płyty : Intel 945GM

ICH 7-M

Pamięć : 1024 MB DDR2 533 MHz SO-DIMM (2 x 512 MB)

Dysk : 200 GB SATA

Napęd optyczny : DVD+/-RW Super Multi (DL)

Karta graficzna : Zintegrowana grafika

Intel Graphics Media Accelerator 950 do 128 MB

Karta dźwiękowa : Zintegrowana

Komunikacja : WiFi 802.11a/b/g

Ethernet : 10/100 Mb/s

Czytnik kart : MMC, SD, MS, MS Pro

System operacyjny : Windows Vista Home Premium

(Na widzeniu mogło by zostać normal)

Opublikowano

skonfiguruj tego optifine, bo samo ściągnięcie nie wystarczy (powyłączaj wszystkie animacje, wyłącz zjawiska pogodowe, chmury, słońce, efekt chodzenia itp, tam jak celujesz na jakąś funkcję to ci pisze jakie ustawienie będzie najlepsze - bierz zawsze na to co pisze w opisie "fastest", albo "faster" jak nie ma tego poprzedniego)

poza tym możliwe że po prostu masz za słaby pc i musisz zmniejszyć obszar widzenia, Tiny powinno Ci wystarczyć, ja na niej gram i dobrze mi z tym :)

Można jeszcze popróbować z tym poradnikiem:

http://www.mpcforum.pl/topic/650820-tut-optymalizacja-minecraft/

też to coś pomoże.

1346184056-U684255.jpg

Opublikowano

GBoost, Optifine, Sterowniki do karty graficznej, aktualizacja Javy, jeżeli masz dużo pamięci RAM przydziel 1GB Minecraft'owi, jeśli grasz na dużej ilości modów to może być przez nie, zawsze tyle miałeś, pozamykaj wszystkie niepotrzebne programy wokół, w optifine ustaw animacje ect. na gorsze co przyśpieszy minecrafta. To tyle ;)

Opublikowano

Pobierz magic lauchera(zrobił go człowiek od optifine)

I tam pobaw się ram .

Ja sam mam więcej fps na 256ram niż na 1GB

Opublikowano

Moim zdaniem tu "System operacyjny : Windows Vista Home Premium" może być pies pogrzebany zapewne za sam system operacyjny zżera ci ramu a minecraft potrzebuje dużo ramu choć samym ramem nie żyje.

Opublikowano

Poszukaj czegoś takiego jak specjalny texture pack dla takich osób jak ty.

Zobacz sobie --->

Ten Texture Pack pogarsza grafikę co prawda, ale za to gra powinna być płynniejsza. Nie wygląda wcale brzydko, jest nawet spoko. ;)

E9mwj60.png
Opublikowano

Powyłączaj zbędne programy, zmniejsz rozdzielczość monitora.

8can.png

|| CPU: I5-2500 || GPU: MSI Gtx 660 Titan || Ram: DDR3 8GB GoodRam || Zasilacz: Antec 500W || Płyta Główna: Asrock H61M ||

Opublikowano

Kup płytę główną i dokup do niej kartę graficzną najlepsza metoda sam zmieniłem z Radeona x1300 (256mb) na Geforca gt220 co prawda co jakiś czas muszę kompa zresetować ale za to mam więcej na tej karcie fps'ów z frapsem niż na tamtej bez frapsa :)

Siema i nara

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...