Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

WinRAR czy 7zip

WinRAR czy 7zip  

51 użytkowników zagłosowało

1. 1. Polecacie bardziej WinRAR'a czy 7zip'a

• WinRAR
      42
    • 7zip
      9

Rekomendowane odpowiedzi

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Ja korzystam z winrara ale i tak nie często korzystam z archiwów więc nie jest to dla mnie dużą różnicą

Jak widać oba programy mają praktycznie identyczny sposób obsługi. Ah, fakt. Do opcji 7zipa trzeba się "dokopać" klikając jeden przycisk, co sprawia, że 7zip jest "niepraktyczny i chujowy". Podejście większości z was: nie ważne, że konkurencja robi to lepiej, ważne że fajnie wygląda i ma pierdyliard ikonek.

Winrar jest popularniejszy. Kiedyś na tym forum widziałem plik zapakowanym innym, lepszym programem (chyba 7zip) Efekt oczywisty ludzie pisali, że nie będą instalować programu dla 1 pliku. Częściej zobaczysz pliki w formacie .rar dlatego ludzie instalują winrara mimo słabszej kompresji.

Opublikowano

winrar tam wypakować albo spakować to 1 minuta mnie nie zbawi albo 2 minuty ściąga bo jak widać 7zip ma mniej mb po spakowaniu.Ale i tak winrar używa więcej osób itp ja jeszcze downloadu nie widziałem w 7zip a pobrałem juz trochę plickow ;)

Opublikowano

Ja tam polecam winrara. Używam go od zawsze i nie widzę sensu w zmianie.

Jak dla mnie to prosty program mający za zadanie coś spakować lub rozpakować ;)

HBV27j.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...