Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wybór laptopa

Nastic

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jo

Sprawa wygląda następująco mam w domu dwa słabe laptopy i potrzebuje zdecydować się na jeden z nich

Specyfikacje poniżej

1.http://scr.hu/2m2/es0fj

2.http://iv.pl/images/90968154099151579354.png

Pierwszy komputer ma lepszy procek,2 gb więcej ramu i ram ddr3 , jego poważną wadą jest chujowy intel hd graphics którego "dynamicznie" przydzielana pamięć to 64mb i za chuja nie da się tego zwiększyć, minimalne detale to mus w każdej grze

Drugi komputer jak widać ma słabszy procek i 4gb ramu ddr2 , jednak ma on znacznie lepszą grafikę ( w porównaniu do intela)

Laptop ma służyć do oglądania filmików na yt przynajmniej na 720p i starszych gierek bo najnowsze nie pójdą ani na jednym ani na drugim

Niskie/średnie detale w grach mi wystarczą byle nie najniższe

Będą lajki i piąteczki jeżeli ktoś zbiera

Proszę o argumentowanie wypowiedzi

elo

Opublikowano

Jeśli mają byś starsze gierki i internet, bierz drugiego. : ) Ramu raczej wymieniać nie będziesz, a brak karty greaficznej to dla laptopa mocny cios i nawet starsze gry w takim momencie będą mogły mieć dziwne spadki. Procesor tego drugiego nie jest może wybitnie dobry, ale starczy do internetu i starszych gier.

Jeśli chodzi o ten pierwszy to to internetu idealny, do pracy jak lubisz słuchać muzyki, mieć otwartą przeglądarkę i coś jeszcze robić będzie idealny. Tyle, że trudno będzie z gramy przy integrze.

Zastanów się na czym Ci tak na prawdę zależy, czy na internecie i możliwości odpalania kilku programów, czy też na samym necie, ale też możliwości gry w coś starszego.

Opublikowano

Czasami piszę proste programy do szkoły których kompilacja i tak zajmuje chwilę

Programów mam kilka najpotrzebniejszych które nie wymagają dużych zasobów

Bardziej skłaniam się do tego drugiego

Opublikowano

Nie no nie przesadzajmy też, raczej nic nie obciąża systemu tak, żeby przy 2 programach się ścinało. Więc śmiało wystarczy Ci ten 2.

@up

Siedzenie w internecie nie wymaga niewiadomo czego, nie popadajmy w paranoje. Ten 2 też spokojnie wystarczy. : )

Opublikowano

no tak, ale chodziło mi o to, że 1 będzie lepszy do internetu i ogólnego użytkowania, bo wszystko szybko będziej chodziło, a drugi bardziej pod gry, bo w grach grafika bardzo się liczy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...